Έβρος: Εκτός κινδύνου ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε στο Σουφλί- Τα σενάρια για τα «άγνωστα άτομα»

Έβρος: Εκτός κινδύνου ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε στο Σουφλί- Τα σενάρια για τα «άγνωστα άτομα»

Ο 57χρονος δέχτηκε τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κοιλιακή περιοχή και για χιλιοστά γλίτωσε τα χειρότερα

Synoriofylakas
Καλή κλινική εικόνα εμφανίζει ο Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος δέχτηκε πυρά από «άγνωστα άτομα» από την τουρκική πλευρά κατά τη διάρκεια της χθεσινής του περιπολίας, στο Σουφλί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 57χρονος ήταν μέλος μιας ομάδας Ελλήνων συνοριοφυλάκων που περιπολούσε στην παραποτάμια περιοχή κοντά στη θέση «Αμπέλια», όπου δεν έχει κατασκευαστεί φράχτης. Εκεί, στη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, οι συνοριοφύλακες, δέχθηκαν γύρω στις 18:20 πυροβολισμούς από «άγνωστα άτομα» που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 57χρονος τραυματίας δέχτηκε τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σουφλίου, στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Στην συνέχεια, ο Έλληνας συνοριοφύλακας χειρουργήθηκε, καθώς έφερε τραύμα από πυροβολισμό με όπλο στην αριστερή πλάγια κοιλιακή περιοχή και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ο συνοριοφύλακας σώθηκε για δύο χιλιοστά. Οι γιατροί που τον χειρούργησαν σημείωσαν πως αν η σφαίρα τον είχε πετύχει μόλις δύο χιλιοστά πιο πέρα, τότε θα μπορούσε να είχε χάσει το λεπτό έντερό του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά. Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών. Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

Τα σενάρια
Κλείσιμο
Από πλευράς της, έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η ΕΛΑΣ, καθώς ζητούμενο αποτελεί η ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος πυροβόλησε τον 57χρονο συνοριοφύλακα κι ενώ εξελισσόταν η επιχείρηση αποτροπής της εισόδου παράτυπων μεταναστών, στον Έβρο. Ως εκ τούτου, ως πιθανότερο εικάζεται ο δράστης να ήταν διακινητής, ο οποίος πυροβόλησε στην προσπάθειά του να προωθήσει τους παράτυπους μετανάστες προς την ελληνική πλευρά, ενώ δεν αποκλείονται και άλλα ενδεχόμενα.

Για «εγκληματικά κυκλώματα διακινητών» έκανε λόγο προ ημερών ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ο οποίος, ωστόσο, χαρακτήρισε «βατό» ως τότε το φετινό καλοκαίρι ως προς τον όγκο των μεταναστευτικών ροών. Μιλώντας στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, ο κ. Γιαλαμάς υποστήριξε πως «βλέπουμε πάλι τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών να λειτουργούν μη λογαριάζοντας ανθρώπινες ψυχές, μη λογαριάζοντας τους ίδιους τους εαυτούς τους». «Δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες με πολύ μεγάλο επαγγελματισμό, συνάδελφοί μου όλοι μαζί προσπαθούμε να επιχειρήσουμε και σε πολύ μεγάλο βαθμό το καταφέρνουμε», κατέληξε ο κ. Γιαλαμάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ νότια της Παλαιοχώρας Χανίων - Σημαντικό ότι σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή, λέει ο Χουλιάρας


Ντόναλντ Τραμπ: Δεν με προειδοποίησε κανείς πριν ανέβω στη σκηνή


«Καμίνι» και την Κυριακή η χώρα για 14η ημέρα - Έρχεται μικρή «ανάσα» από την Τρίτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης