Εβρος: Νεκρά άγρια άλογα στο Δέλτα του ποταμού λόγω λειψυδρίας

Εβρος: Νεκρά άγρια άλογα στο Δέλτα του ποταμού λόγω λειψυδρίας

Αυτοσχέδιες ποτίστρες δημιουργούνται από πολίτες για την διάσωσή τους

aloga
Δυο νεκρά άλογα και πολλά άλλα να εμφανίζουν συμπτώματα αφυδάτωσης έχουν βρεθεί το τελευταίο 20ημερο στο Αινίσιο Δέλτα, με τον τοπικό σύλλογο να κρούει τον κώδωνα για τον κίνδυνο αφανισμού των πανέμορφων άγριων ζώων, ενώ, για τον ίδιο λόγο, κτηνοτρόφοι απομακρύνουν τα κοπάδια τους από το βόρειο τμήμα του Δέλτα προς τα ενδότερα του νομού.

Η λειψυδρία, η εισχώρηση θαλασσινού νερού στο Δέλτα του ποταμού Έβρου και οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται να οδήγησαν στο θάνατο 2 άλογα από τα 200 που διαβιούν στην περιοχή.

Κάτοικοι της περιοχής και μέλη του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» ανέλαβαν δράση, με σκοπό την διάσωση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού των άγριων αλόγων που διαβιούν στην περιοχή, μεταφέροντας με ίδια μέσα αυτοσχέδιες ποτίστρες και 300 μπιτόνια νερό, τα οποία τοποθετήθηκαν σε σημεία μέσα στο Αινήσιο.

Στην περιοχή αναμένεται να μεταβούν σήμερα κτηνίατροι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να διενεργήσουν νεκροψία στα νεκρά άλογα και να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης