Μέρα με τη μέρα … η Αττική Οδός αλλάζει!

Μέρα με τη μέρα … η Αττική Οδός αλλάζει!

Σε εξέλιξη εκτεταμένες εργασίες συντήρησης για την άρτια λειτουργία του αυτοκινητόδρομου

attikiPTH1

Sponsored Content

Στο πλαίσιο διατήρησης του Έργου σε υψηλό τεχνολογικό και λειτουργικό επίπεδο, εκτελούνται εργασίες βαριάς συντήρησης σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου. Πρόκειται για ένα απαιτητικό πρόγραμμα που υλοποιείται ως επί το πλείστον τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να αποφεύγεται η όχληση στην κυκλοφορία της Αττικής Οδού, με τη λήψη παράλληλα όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των χρηστών και των εργαζομένων.

Παράλληλα, υπάρχει συνεχής ενημέρωση του κοινού και των ΜΜΕ για την εξέλιξη των εργασιών μέσω ανακοινώσεων και δελτίων Τύπου, ενώ ο εταιρικός ιστότοπος (www.aodos.gr) εμπλουτίστηκε με νέες δυνατότητες, όπως ειδικό banner και ζωντανή εικόνα από 6 κάμερες τοποθετημένες σε κομβικά σημεία του αυτοκινητόδρομου, για την ενημέρωση των χρηστών σχετικά με τις συνθήκες κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο σε πραγματικό χρόνο.

anavathmisi_systhmaton
Αναβάθμιση συστημάτων

Αντικείμενο εργασιών & επιχειρησιακός σχεδιασμός
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα βαριάς συντήρησης περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση και αναδιαγράμμιση, αντικατάσταση των πινακίδων σήμανσης καθώς και αντικατάσταση και/ή αναβάθμιση συστημάτων ρύθμισης και ελέγχου κυκλοφορίας και σχετιζόμενων με τα διόδια συστημάτων.

Όσον αφορά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, αξιοποιήθηκε –μεταξύ άλλων – η χρήση των «χαρτών στατιστικών κυκλοφοριακών δεδομένων» («heat maps») που αποτελεί μία διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική. Συγκεκριμένα αναλύονται τα δεδομένα κυκλοφορίας των τελευταίων ετών, ανά ώρα και ημέρα, σε κάθε τμήμα του αυτοκινητόδρομου, τα οποία σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες που δύνανται να επηρεάσουν την κυκλοφορία κάθε δεδομένη στιγμή, συνεκτιμώνται σε καθημερινή βάση και λειτουργούν ως οδηγός για τις ενδεδειγμένες ώρες και τις θέσεις που θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις, με σταθερό στόχο την ελαχιστοποίηση της όχλησης στους χρήστες της Αττικής Οδού.

pinakes_simansis
Πίνακες σήμανσης

Επιπλέον, λαμβάνεται μέριμνα ώστε να παρακολουθούνται με αξιόπιστες μεθόδους τα χαρακτηριστικά του οδοστρώματος και να εγκαθίσταται ηλεκτρονικός και ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός σύγχρονης τεχνολογίας, σημειώνεται δε ότι κατά την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών εφαρμόζεται εγκεκριμένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001: 2015).

Έτσι, με την ανεκτίμητη συμβολή του συνόλου των εργαζομένων της Αττικής Οδού, το πρόγραμμα βαριάς συντήρησης προχωρά με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου ο αυτοκινητόδρομος να παραμένει σταθερά συνώνυμο της ασφάλειας και της υψηλού επιπέδου λειτουργίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης