Κρήτη: Σε χωριό-«άβατο» κρύβονται οι πέντε που ξυλοκόπησαν τον Ελληνοκαναδό χρηματιστή - Δικαιοσύνη ζητά η οικογένειά του

Πιέσεις στους οικείους του Εμμανουήλ Κακουλάκη να μην προχωρήσουν νομικά την υπόθεση - Δύο εκ των δραστών του άγριου ξυλοδαρμού έχουν ταυτοποιηθεί, ωστόσο παραμένουν ασύλληπτοι - Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο μιλά ο δικηγόρος του θύματος

Στην Κρήτη, η παράδοση του σασμού (με τον οποίο τελείωναν βεντέτες) εξακολουθεί να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επίλυση συγκρούσεων και καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της... ανακωχής παίζουν οι «μεσίτες» ή «σαστάδες» -οι άνθρωποι, δηλαδή, που έχουν εγνωσμένο κύρος και αναλαμβάνουν να μεσολαβήσουν, προκειμένου να επιτυγχάνεται συμβιβασμός.

Έπειτα, λοιπόν, από τον άγριο ξυλοδαρμό του Εμμανουήλ Κακουλάκη από παρέα Κρητικών στο Ηράκλειο, οι... μεσίτες ανέλαβαν να πείσουν το θύμα και την οικογένειά του να μην προχωρήσουν νομικά την υπόθεση, αλλά να βρεθεί, εξωδικαστικά πιθανότατα, κάποια λύση, ώστε οι πέντε δράστες ν' αποφύγουν τη φυλακή! Και αυτό, καθώς είναι πολύ πιθανό να κατηγορηθούν ότι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον άτυχο Ελληνοκαναδό λόγω της βαρβαρότητας που επέδειξαν, αφού τον χτυπούσαν με μανία με καρέκλες, γροθιές και κλωτσιές, ενώ εκείνος ήταν ήδη πεσμένος και αιμόφυρτος.

Παρά τις προσπάθειες των «μεσιτών», ωστόσο, η οικογένεια του θύματος φαίνεται αποφασισμένη ν' αναζητήσει δικαιοσύνη. Τουλάχιστον δύο δράστες έχουν ταυτοποιηθεί μέσω βίντεο που αποδεικνύει την εμπλοκή τους στο αιματηρό συμβάν, ενώ υπήρχαν και δεκάδες μάρτυρες, που είδαν την επίθεση. Παρ' όλα αυτά, οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι, έχοντας βρει καταφύγιο σε χωριό-άβατο της Κρήτης.

Η τοπική αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες και να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη. Η κοινωνία της Κρήτης είναι σοκαρισμένη και ζητά αυστηρή τήρηση των νόμων και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Η επίθεση στον Ελληνοκαναδό χρηματιστή, που έλαβε χώρα μπροστά στα παιδιά του, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, αυξάνοντας την πίεση για την άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών αυξάνεται.

Ο δικηγόρος του θύματος, Μανώλης Τρούλης, έχει δηλώσει στο protothema.gr ότι η οικογένεια θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες.

Παράλληλα, με συμπληρωματικό υπόμνημα που υπέβαλε και συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη, ο κ. Κακουλάκης ζητάει, μέσω του δικηγόρου του, κ. Τρούλη, να ασκηθεί στους δράστες ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και να εκδοθούν άμεσα εντάλματα σύλληψης, προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα. Όπως υπογραμμίζει ο δικηγόρος, οι δράστες είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση, θέλοντας να αφαιρέσουν τη ζωή του πελάτη του.

Χθες το πρωί, το θύμα επισκέφθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο η πρεσβευτής του Καναδά στην Ελλάδα Αννα Κάριν Ασελιν, προκειμένου να του συμπαρασταθεί και στη συνέχεια μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου όπου ενημερώθηκε για την υποθεση και την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγριος ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού χρηματιστή στην Κρήτη για μια παρατήρηση - Του έκαναν 60 ράμματα στο κεφάλι

Οι Δημοκρατικοί αναζητούν και νέο υποψήφιο αντιπρόεδρο: Οι 9 υποψήφιοι που μπαίνουν στην κούρσα


Στο αυτόφωρο ο 27χρονος που έφτασε καθυστερημένα στο «Μακεδονία» και δημιούργησε χάος γιατί δεν τον άφησαν να κάνει check in
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr