Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του - Απείλησε ότι θα της κόψει τον λαιμό

Παρόλο που ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε τις πράξεις του και ζήτησε από τους δικαστές να του επιβάλουν «τη χειρότερη ποινή» και να μπει στη φυλακή για όσα έχει κάνει, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή - Θύτης και θύμα έχουν πέντε παιδιά και είναι μαζί 20 χρόνια

Την έπιασε από το λαιμό και προσπάθησε να τη πνίξει, την ξυλοκόπησε ενώ τα ανήλικα παιδιά τους ήταν στο διπλανό δωμάτιο και σταμάτησε μόνο όταν η γυναίκα ξεκίνησε να ουρλιάζει για βοήθεια. Ο λόγος για 42χρονη στη Θεσσαλονίκη που έπεσε θύμα άγριας και συστηματικής ενδοοικογενειακής βίας από τον σύζυγό της, ο οποίος την «προειδοποίησε» ότι θα της κόψει τον λαιμό! 
Πρόκειται για ένα μόνο από τα περιστατικά που κατήγγειλε η γυναίκα στην αστυνομία και ξετυλίχθηκαν  το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης όπου δικάστηκε η υπόθεση. Παρόλο που ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε τις πράξεις του και ζήτησε από τους δικαστές να του επιβάλουν «τη χειρότερη ποινή» και να μπει στη φυλακή για όσα έχει κάνει, το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει ποινή φυλάκισης δύο ετών, δίνοντας τη δυνατότητα αναστολής - υπό όρους - στην έφεση που άσκησε και ως εκ τούτου αφέθηκε ελεύθερος. 
Σύμφωνα με την καταγγελία της παθούσας και όσα κατέθεσε στο δικαστήριο, το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής όταν μετά από λογομαχία με τον σύζυγό της, με τον οποίον έχουν πέντε παιδιά και είναι μαζί 20 χρόνια, εκείνος έγινε ξανά βίαιος απέναντί της. 
«Στην αρχή με ρώτησε γιατί δε του δίνω σημασία και γιατί δεν ενδιαφέρομαι για εκείνον. Του είπα ότι δε θέλω να μιλήσουμε και επέμενε. Ήξερα ότι θα του πω πράγματα που με ενοχλούν. Τα άκουσε και τα αρνήθηκε. Τότε νευρίασε, σηκώθηκε όρθιος, ήρθε και φώναζε στο πρόσωπό μου και με χτύπησε με σφαλιάρα. Έκατσα στην καρέκλα και μόλις σηκώθηκα με έπιασε από τον λαιμό και με πέταξε κάτω. Προσπάθησε να με πνίξει, με πατούσε με τα χέρια του στο πάτωμα και με το σώμα του. Με έσφιγγε δυνατά από τον λαιμό και με έβριζε χυδαία», κατέθεσε η γυναίκα για το τελευταίο περιστατικό. Όπως είπε στη συνέχεια, εκείνη την ώρα, στο διπλανό δωμάτιο, βρίσκονταν η 8χρονη κόρη τους και το τρίχρονο αγοράκι του ζευγαριού. 
Η 42χρονη εξήγησε στους δικαστές ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο σύζυγός της γίνεται βίαιος καθώς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο την απειλεί διαρκώς ότι θα της κόψει τον λαιμό και δε διστάζει να τη ξυλοκοπά. «Με έχει απειλήσει πολλές φορές ότι θα μου κόψει το λαιμό. Κάνει και έναν χαρακτηριστικό ήχο με το στόμα του. Μου λέει συχνά ότι θα με σκοτώσει» είπε. 
Περιγράφοντας ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, η παθούσα κατέθεσε ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα, την ώρα που ήταν μέσα στο αμάξι με οδηγό το σύζυγό της, εκείνος έτρεχε με 150 χιλιόμετρα την ώρα στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης και της έλεγε  «δεν ήθελες να πεθάνεις, τώρα θα δεις».

«Οδηγούσε και παράλληλα με χτυπούσε δυνατά με το χέρι του, πολλές φορές στο πρόσωπο, δε θυμάμαι τι άλλο έλεγε. Σταμάτησε όταν με χτύπησε στο μάτι και ούρλιαξα. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση, ήταν η πρώτη φορά που φώναξα. Προσπαθούσα να τον ηρεμήσω, φοβόμουν ότι αν φύγει θα μου κάνει κακό» κατέθεσε. 
Το τρίτο περιστατικό που κατήγγειλε η γυναίκα σημειώθηκε έναν μήνα νωρίτερα, μέσα στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη. Εκείνη την ημέρα ο κατηγορούμενος την τράβηξε από το μπαλκόνι, την οδήγησε στο δωμάτιο και της ζήτησε φύγει από την οικία μέχρι να γυρίσει από την εργασία του, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα τη χτύπησε πέντε φορές στο πρόσωπο. 
«Το μόνο που σκέφτομαι είναι όταν θα φύγω από το δικαστήριο πως θα προστατεύσω τον εαυτό μου. Δε πήγα νωρίτερα στην ΕΛΑΣ γιατί με απειλεί. Όταν είχα καλέσει τους γονείς του είπε ότι θα φύγω από το σπίτι μόνο όταν μου κόψει τον λαιμό μου. Φοβάμαι για τη ζωή μου» σημείωσε η γυναίκα. 
«Βάλτε με φυλακή» 
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε τις πράξεις του και ζήτησε από τους δικαστές να του επιβάλουν ποινή με την οποία θα οδηγηθεί στη φυλακή. 
«Τα αποδέχομαι όλα και ζητάω τη χειρότερη ποινή που μπορείτε να δώσετε. Θέλω να μπω μέσα και να μη βγω έξω. Έκανα μεγάλο αγώνα για να μεγαλώσει η επταμελής οικογένεια μου», είπε ξεκινώντας την απολογία του. 
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το τελευταίο περιστατικό έγινε για ασήμαντη αφορμή καθώς δεν ήθελε να πάει στη θάλασσα με τη σύζυγό του, γιατί ήταν κουρασμένος από τη δουλειά. «Έχουμε πέντε παιδιά, από τα 19 είμαι μαζί της. Με είχε προδώσει στην αρχή όταν ήμασταν μαζί και είχα πρόβλημα μαζί της. Τη χτύπησα γιατί με έφτυσε ενώ ήμουν ξαπλωμένος με το μωρό. Δεν την έσπασα στο ξύλο, δε χρησιμοποίησα κανονικά τη δύναμη μου. Ήθελα να τη τρομάξω και το έκανα από άμυνα» ισχυρίστηκε. 
«Θέλω να μου βάλετε τη μεγαλύτερη ποινή που μπορείτε, να μπω στη φυλακή και να μη βγω ποτέ. Βάλτε μέσα. Δε θέλω να σας ακούσω», είπε στους δικαστές πριν ολοκληρώσει την απολογία του. 
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή, ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή και εξύβριση και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών, χωρίς αναστολή. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, υπό τους όρους της απαγόρευσης προσέγγισης της παθούσας στα 50 μέτρα, της απαγόρευσης επικοινωνίας και της μετοίκισης από την κοινή τους εστία.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος μπορεί να ζήτησε να μπει στη φυλακή όμως στο άκουσμα της απόφασης δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση, για να μπορέσει να συνεχίσει να εργάζεται για τα ανήλικα παιδιά του. 

Ειδήσεις σήμερα:

Άγριος ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού χρηματιστή στην Κρήτη για μια παρατήρηση - Του έκαναν 60 ράμματα στο κεφάλι

Οι Δημοκρατικοί αναζητούν και νέο υποψήφιο αντιπρόεδρο: Οι 9 υποψήφιοι που μπαίνουν στην κούρσα


Στο αυτόφωρο ο 27χρονος που έφτασε καθυστερημένα στο «Μακεδονία» και δημιούργησε χάος γιατί δεν τον άφησαν να κάνει check in
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr