Πέθανε ο εφοπλιστής Σπύρος Πολέμης

Τη βαθιά τους οδύνη και θλίψη για το θάνατο ενός από τους ευεργέτες του τόπου μας, με διεθνή ακτινοβολία εκφράζουν τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, του οποίου ο 86χρονος εφοπλιστής ήταν ιδρυτικό μέλος και επίτιμος πρόεδρος

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο Σπύρος Πολέμης, εφοπλιστής, πρώην πρόεδρος της ICS και διευθυντής της Seacrest Shipping με έδρα το Λονδίνο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου (Andros Yacht Club – AYC), του οποίου ο 86χρονος εφοπλιστής ήταν ιδρυτικό μέλος και επίτιμος πρόεδρος.

Ο Σπύρος Πολέμης γεννήθηκε στην Άνδρο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μαζί με τον αδελφό του, Αδαμάντιο, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αμερική, και πήρε master στα Οικονομικά.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου για τον θάνατο του Σπύρου Πολέμη αναφέρει:

«Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε την είδηση του θανάτου του επιτίμου προέδρου, ιδρυτικού μέλους επί μακρόν προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και π. προέδρου του Παγκοσμίου Ναυτικού Επιμελητηρίου (International Chamber of Shipping) ΣΠΥΡΟΥ ΜΙΧ. ΠΟΛΕΜΗ εχθές Κυριακή 21 Ιουλίου 2024.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση τον αποχαιρετούν, η Καμάρα που λάτρευε, η Άνδρος που υπεραγαπούσε, η διεθνής εφοπλιστική οικογένεια που χάνει ένα ενεργό μέλος της καθώς ο εκλιπών ήταν ένας ισχυρός εκπρόσωπος της ναυτιλιακής κοινότητας του Λονδίνου, της Αθήνας, της Νέας Υόρκης. Μεγάλη είναι η απώλεια πρωτίστως για την οικογένεια του Σπύρου Πολέμη, αλλά και για όσους συνεργάστηκαν και πορεύτηκαν μαζί του στη ζωή και στην επαγγελματική δημιουργία.

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣ ξεχώριζε για το ήθος, την σοβαρότητα, την ευγένεια και τον ακέραιο χαρακτήρα του. Άνθρωπος συνεργάσιμος, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις, με πνευματικές ανησυχίες κι αναζητήσεις, δεν λύγισε στις φουρτούνες της ζωής και αγωνίστηκε μέχρι τέλους».

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Με την αναγγελία του θανάτου του ΣΠΥΡΟΥ ΜΙΧ. ΠΟΛΕΜΗ, ο Πρόεδρος Φαίδων Ταμβακάκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, σε έκτακτη συνεδρίαση τους σήμερα Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:

Εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη και θλίψη για το θάνατο ενός από τους ευεργέτες του τόπου μας, με διεθνή ακτινοβολία

ΣΠΥΡΟΥ ΜΙΧ. ΠΟΛΕΜΗ

και εγκρίνουν την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος:

– Εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά στους συγγενείς του εκλιπόντος.

– Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο να παραστεί στην τελετή εκφοράς.

– Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

– Να κυματίζει μεσίστιος η σημαία του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου μέχρι την ημέρα της κηδείας.

– Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΝΟΑ.

Αιωνία του η Μνήμη»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου

Ειδήσεις σήμερα:

Προκλητική απάντηση του ευρωβουλευτή Φειδία σε παιδιά αγνοουμένων - «Μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας»

Σε θέση μάχης απέναντι στην αστυνομία για τρίτη φορά οι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου

“Alfa Nero”: Πουλήθηκε για 40 εκατ. δολ. το πρώην mega yacht της Γιάννας Αγγελοπούλου



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr