Με τον Βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών Στίβεν Ντόιτι συναντήθηκε η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Με τον Βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών Στίβεν Ντόιτι συναντήθηκε η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Συζήτησαν για το διμερές Στρατηγικό Πλαίσιο, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη Γάζα καθώς και για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας

papadopoulou1
Η υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, υποδέχθηκε σήμερα τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Στίβεν Ντόιτι (Stephen Doughty), στην πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Πέραν της επισκόπησης των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου και ειδικότερα της προόδου που έχει επιτευχθεί σε επιμέρους τομείς του Διμερούς Στρατηγικού Πλαισίου, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα προς περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία και τη Γάζα.

Τέλος, οι δύο πλευρές εστίασαν στις σχέσεις Ε.Ε.-Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και στην προοπτική συνεργασιών εν όψει της συμμετοχής της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τη διετία 2025-2026.

Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Κάμαλα Χάρις: Γυναίκες, μαύροι και ισπανόφωνοι οι «δεξαμενές» ψήφων της - Πού υπερτερεί του Μπάιντεν, πώς ελπίζει να κερδίσει τον Τραμπ

Αρκαδία: «Μου επιτέθηκε σεξουαλικά και μου μιλούσε χυδαία» - Η κατάθεση της 34χρονης για τον 64χρονο

Τηλεόραση: Οι κωμωδίες επιστρέφουν - Ποιες μεγάλες παραγωγές έχουν στα σκαριά τα κανάλια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης