Μήλος: Τώρα ακόμη πιο κοντά με τη ΜΙΝΟΑΝ LINES

Μήλος: Τώρα ακόμη πιο κοντά με τη ΜΙΝΟΑΝ LINES

Η MINOAN LINES προσφέρει πλέον καθημερινές προσεγγίσεις από και προς το λιμάνι του Αδάμαντα σε μόλις 3 ώρες και 50 λεπτά,  συνδέοντας το νησί απευθείας με τον Πειραιά και το Ηράκλειο Κρήτης.

milos_klima

Sponsored Content

Η Μήλος με τα κρυστάλλινα νερά και τα δαντελωτά ακρογιάλια, με τις λευκόχρυσες αμμουδιές αλλά και τις περίτεχνες βραχώδεις παραλίες, τη σπάνια ομορφιά του τοπίου, την κουλτούρα και τις μοναδικές γεύσεις της, είναι ένα κυκλαδίτικο νησί ηφαιστειακής προέλευσης, που μένει αξέχαστο σε όποιον το επισκεφθεί. Οι παλαιοχριστιανικές κατακόμβες, το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα θαυμαστά δείγματα κεραμικής τέχνης, τα γραφικά χωριά που αποτελούν εξαιρετικά δείγματα νησιώτικης αρχιτεκτονικής, τα χρωματιστά βράχια και η ιδιαίτερη ενέργεια του νησιού αποτελούν μια εμπειρία ζωής για όλους τους επισκέπτες. Οι φιλόξενοι κάτοικοι της Μήλου είναι βέβαια περήφανοι για το νησί τους που μαγεύει τους πάντες με την αυθεντικότητα και την ομορφιά του, αλλά μέχρι πρόσφατα αντιμετώπιζαν αρκετές δυσκολίες στη μετάβασή τους από και προς την Αθήνα.

87296362_l_normal_none

Εδώ και λίγους μήνες όμως το ταξίδι από και προς το νησί είναι πιο εύκολο αφού η MINOAN LINES πρόσθεσε στη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο και Ηράκλειο - Πειραιάς, καθημερινές προσεγγίσεις στη Μήλο. Τα δρομολόγια των Cruise Ferries FESTOS PALACE και KNOSSOS PALACE, έχουν ίδια διάρκεια, παρά την προσέγγιση στη νησί, δηλαδή ξεκινούν το ταξίδι τους στις 21.00 το βράδυ και φτάνουν στον τελικό προορισμό τους στις 06.30 το πρωί. Δηλαδή, το δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος γίνεται σε 3 ώρες και 50 λεπτά, το δρομολόγιο Ηράκλειο – Μήλος σε 4 ώρες και 20 λεπτά, ενώ η άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου και του Πειραιά δεν επηρεάζεται χρονικά από την προσέγγιση στη Μήλο. Όπως κάθε χρόνο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο εκτελούνται πρωινές αναχωρήσεις, από/προς όλους τους προορισμούς.

Minoan_Lines_Festos_Palace
Festos Palace

Πρόκειται για μια κίνηση μεγάλης σημασίας και αποτελεσματικότητας από την MINOAN LINES που διατηρεί στενές σχέσεις με το νησί. Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, πραγματοποιούνται στο νησί εποχικές προσεγγίσεις αλλά και έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, για τη μεταφορά των ΓIATΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ώστε οι κάτοικοι της Μήλου να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και προληπτικούς ελέγχους. Πλέον, με τα νέα δρομολόγια, μέσα σε τέσσερις μόλις ώρες, τα ιατρικά περιστατικά μεταφέρονται στην Αθήνα, με το FESTOS PALACE και το KNOSSOS PALACE, που παρέχουν ασφάλεια σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Minoan_Lines_Festos___Knossos_Palace_VIP_Lounge
Minoan Lines: Festos & Knossos Palace - VIP Lounge

Minoan_Lines_Festos___Knossos_Palace_Lounge__2_
Minoan Lines: Festos & Knossos Palace - Lounge

Αξίζει να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα πλοία μαζί με το KYDON PALACE είναι τα πρώτα που συμμορφώθηκαν πλήρως με τους νέους κανονισμούς του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) με την εγκατάσταση συσκευών καθαρισμού καυσαερίων (SCRUBBERS), καθιστώντας έτσι την εταιρεία πρωτοπόρο στον χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Minoan_Lines_Knossos_Palace
Knossos Palace

Η νέα εποχή του νησιού
Η MINOAN LINES με τα νέα δρομολόγια λύνει στην ουσία βασικά προβλήματα εξυπηρέτησης των επιβατών και ιδιαίτερα της καθημερινότητας των κατοίκων της Μήλου δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μεταβαίνουν στον Πειραιά και το Ηράκλειο από το λιμάνι του Αδάμαντα ακόμη και αυθημερόν.

Η θετική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των άριστων σχέσεων και των γόνιμων συνεργασιών της εταιρείας με τις αρχές του νησιού, αλλά και των προσπαθειών του δημάρχου Μήλου, κυρίου Μανώλη Μικέλη, ο οποίος προκειμένου να τιμηθεί η συνεργασία υποδέχθηκε στο νησί τον Διευθ. Σύμβουλο της MINOAN LINES Λουκά Σιγάλα, τους εκπροσώπους της εταιρείας αλλά και πολυπληθή δημοσιογραφική αποστολή. Ο κ. Μικέλης αναφερόμενος στην επέκταση της συνεργασίας με τη MINOAN LINES, δήλωσε: «Μετά από εφτά χρόνια καλής συνεργασίας, κατά τη διάρκεια των οποίων τα πλοία της MINOAN LINES προσέγγιζαν το νησί τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι σπουδαίο ότι πλέον η MINOAN LINES εξυπηρετεί ακόμα πιο εντατικά τη Μήλο, 365 μέρες τον χρόνο και με προσιτό κόστος εισιτηρίου, βοηθώντας ακόμη περισσότερο τους επισκέπτες και ειδικά τους Μηλιούς».

dimarxeio
Επίσκεψη στο Δημαρχείο της Μήλου: Μανώλης Μικέλης, Λουκάς Σιγάλας, Γιώργος Παπαγεωργίου
Για τη MINOAN LINES η σύνδεση με τη Μήλο είναι μια εξαιρετικά σημαντική συνθήκη που συμπίπτει σχεδόν με τη συμπλήρωση των 50 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας, που δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως τόνισε ο Διευθ. Σύμβουλος της εταιρείας Λουκάς Σιγάλας: «Η MINOAN LINES παραμένει μια εταιρεία με πολύ μεγάλη ευαισθησία στα κοινωνικά προβλήματα – γεγονός που τιμάμε μέσα από τον ρόλο που μας έχει ανατεθεί από την ίδρυση της εταιρείας, να είμαστε πολύ κοντά στις κοινωνίες και στις ανάγκες τους, ιδιαίτερα εκείνες που χρήζουν μεγαλύτερης βοήθειας».

Ως μέλος του Grimaldi Group, η MINOAN LINES συνεχίζει σταθερά το ταξίδι της προσφέροντας στο επιβατικό κοινό άνεση, πολυτέλεια και ταχύτητα με σύγχρονα οικολογικά cruise ferries, υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό σε στεριά και θάλασσα.

INFO
Τα δρομολόγια είναι καθημερινά όλο τον χρόνο και υπάρχουν επιπλέον ημερήσια δρομολόγια για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Ανακαλύψτε περισσότερα για τα δρομολόγια της MINOAN LINES από και προς τη Μήλο εδώ:
Πειραιάς - Μήλος
Ηράκλειο - Μήλος
Μήλος - Πειραιάς
Mήλος-Ηράκλειο

www.minoan.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης