Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε νεαρός που αποκάλεσε «ναζί» τους αστυνομικούς όταν πήγαν να τον ελέγξουν

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε νεαρός που αποκάλεσε «ναζί» τους αστυνομικούς όταν πήγαν να τον ελέγξουν

Φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο - Πώς έγινε το περιστατικό 

dias
Ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν νεαρό που εξύβρισε αστυνομικούς και τους αποκάλεσε «ναζί» όταν τον προσέγγισαν για να του κάνουν έλεγχο.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση, κατά συρροή και απείθεια, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή του επί τριετία.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο αστυνομικών, όλα έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου, 6 Ιουνίου, όταν μετέβησαν πλησίον του χώρου στάθμευσης μεγάλου εμπορικού καταστήματος στην ανατολική Θεσσαλονίκη, μετά από κλήσεις για διαρρήξεις σε οχήματα. Όταν εντόπισαν τον νεαρό ο όποιος περπατούσε και φορούσε καπέλο και σακίδιο πλάτης, τον έκριναν ύποπτο και κατέβηκαν από το περιπολικό για να τον ελέγξουν.

Τότε, όπως είπαν οι αστυνομικοί στο δικαστήριο, εκείνος αντέδρασε αμέσως και αρνήθηκε να δώσει την ταυτότητά του, ενώ κάποια στιγμή επειδή αντιδρούσε, τον έπιασαν από το χέρι για να τον ακινητοποιήσουν. «Αρνιόταν να μας δώσει τα στοιχεία του και την ταυτότητα του. Μας έλεγε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε έλεγχο ούτε στο σακίδιο του. Μας έβριζε, έλεγε ότι ήμαστε «ναζί». Μόλις τον βάλαμε στο περιπολικό και του είπαμε ότι πάμε στο Αστυνομικό Τμήμα Πυλαίας μας έλεγε "όλοι είστε ναζιστές εκεί, μπλέξατε μαζί μου, θα σας δείξουν τα κανάλια», είπε ο ένας εκ των αστυνομικών.

Κλείσιμο
Στον έλεγχο που έγινε αργότερα στον νεαρό δε διαπιστώθηκε ότι έφερε κάτι παράνομο επάνω του, ούτε ότι είχε κάποια εμπλοκή με τις διαρρήξεις.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δε κατάλαβε, αρχικά, ότι οι αστυνομικοί ήθελαν να τον ελέγξουν καθώς περπατούσε και φορούσε ακουστικά με αποτέλεσμα να μην τους ακούσει όταν του ζήτησαν τα στοιχεία του. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι σάστισε και δε μπορούσε να δώσει τη ταυτότητά του καθώς τον είχαν ακινητοποιήσει στο περιπολικό. «Ρώτησα αν ψηφίζουν "Χρυσή Αυγή" και μου απάντησαν ότι ''σίγουρα δε ψηφίζουμε ουράνιο τόξο". Είχαν στη στολή τους ένα αξεσουάρ που έγραφε «Μολών λαβέ» και έκαναν τη συζήτηση πολιτική», είπε.


Ειδήσεις σήμερα:

Κρύβονται και αναζητούν «σασμό» οι Κρητικοί που ξυλοκόπησαν τον Ελληνοκαναναδό χρηματιστή - Δικαιοσύνη ζητά η οικογένειά του

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Ο 19χρονος νταής που σκότωσε δύο γιατί είχε μείνει μεταξεταστέος

Τι συνέβη στην Ντέμη Γεωργίου και κατέληξε ξαφνικά - Το χρονικό της τραγωδίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης