Δήμος Αθηναίων και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «συμμαχούν» για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών

Mε αφορμή τη συγκρότηση Film Office στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Τα θεμέλια για μια δυναμική συνεργασία ανάμεσα στην Αναπτυξιακή Αθήνας του Δήμου Αθηναίων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μπήκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Σεράφειο, με αφορμή τη συγκρότηση Film Office στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.

Στη συνάντηση, στην οποία από πλευράς δήμου, συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αθήνας, Ιωάννης Γεώργιζας και ο υπεύθυνος του Γραφείου Κινηματογραφικών Παραγωγών της Αθήνας (Athens Film Office) Στάθης Καλογερόπουλος, αποφασίστηκε η έναρξη συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς, σύμφωνα με την οποία το Athens Film Office θα συνδράμει με την πολύτιμη εμπειρία του στην ανάπτυξη του αντίστοιχου Γραφείου στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής σε προορισμό κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεώργιζας τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτήν τη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που μας δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε την εμπειρία μας από την επιτυχημένη λειτουργία του Athens Film Office. Σταθερή επιδίωξη του Γραφείου Κινηματογραφικών Παραγωγών του δήμου είναι να στηρίζει την ισόρροπη ανάπτυξη του κλάδου των οπτικοακουστικών παραγωγών σε όλη τη χώρα, πρωταγωνιστώντας στην εξέλιξη του οικοσυστήματος. Το Γραφείο έχει διαχειριστεί πρότζεκτ αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που με τα γυρίσματά τους έχουν στηρίξει την οικονομία της πόλης, προσφέροντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στον οπτικοακουστικό κλάδο. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στη συνάντηση πήραν μέρος ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Σταμάτης και η Film Officer, Θεανώ Βούρτση, οι οποίοι παρουσίασαν τα σχέδιά τους, τονίζοντας τη σημασία μίας τέτοιας συνεργασίας για την ανάπτυξη της περιοχής ως κινηματογραφικού προορισμού.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μπονάνος, τόνισε: «Προτεραιότητά μας αποτελεί να εισαχθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον χάρτη των περιοχών που επιλέγονται από εγχώριες και διεθνείς παραγωγές του οπτικοακουστικού κλάδου και με την ανταλλαγή καλών πρακτικών από επιτυχημένα Film Office, όπως αυτό του Δήμου Αθηναίων. Είμαστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα το επιτύχουμε».

Σημειώνεται ότι από την έναρξη λειτουργίας του Athens Film Office το 2020, οι θέσεις εργασίας στην αγορά του οπτικοακουστικού χώρου έχουν υπερ-τριπλασιαστεί, αξιοποιώντας τα πολύ σημαντικά κίνητρα που έχει θεσπίσει η Creative Greece (πρώην ΕΚΟΜΕ) και τα οποία αποτελούν σημαντική παράμετρο στην επιλογή της χώρας ως κινηματογραφικού προορισμού.

Ειδήσεις σήμερα:

Στον λάκκο που έσκαψε για την ηλικία του Τζο Μπάιντεν πέφτει ο Ντόναλντ Τραμπ που τον αποκαλούν «παππού»

«Λουκέτο» και πρόστιμο 50.000 ευρώ σε παραλιακό κατάστημα στην Καλαμάτα μετά από καταγγελίες στο MyCoast


Συγκλονιστικό βίντεο: Πειρατές Χούθι προσπάθησαν να καταλάβουν πλοίο στον κόλπο του Άντεν, τους ανατίναξαν οι ένοπλοι φρουροί του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr