Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ξεκινά ο διαγωνισμός για την α' φάση του Οικιστικού Προγράμματος

Η προκήρυξη αφορά την κατασκευή διαμερισμάτων σε οικοδομικά συγκροτήματα και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε ακριτικές περιοχές και νησιά

Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 23 Ιουλίου, η διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του Οικιστικού Προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

Η προκήρυξη αφορά την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής 702 διαμερισμάτων σε 54 οικοδομικά συγκροτήματα και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε ακριτικές περιοχές και νησιά με υψηλό κόστος ενοικίων και περιορισμένη διαθεσιμότητα οικιών.



Συγκεκριμένα, το οικιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά την ευρύτερη περιοχή 5 πόλεων της Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη) και 13 νησιών του Ανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου (Κάρπαθος, Ρόδος, Καστελόριζο, Κως, Σάμος, Χίος, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Σκύρος, Μύκονος, Σύρος).

Σημειώνεται ότι το 15% των νέων κατοικιών του Οικιστικού Προγράμματος θα διατίθεται σε καθηγητές – δασκάλους και ιατρούς – νοσηλευτές του ΕΣΥ, στο πλαίσιο Προγραμματικών Συμφωνιών μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας, αντίστοιχα.



Στόχος του Οικιστικού Προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι, με τα 243 διαμερίσματα που ήδη κατασκευάζονται, να έχουν παραδοθεί εντός του 2026 συνολικά 944 κατοικίες σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα των χαμηλόβαθμων, που μετακινούνται ανά την Επικράτεια για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Απριλίου 2024 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εγκαινίασε συμβολικά τη θεμελίωση του νέου συγκροτήματος 13 διαμερισμάτων στην Ορεστιάδα.


Ειδήσεις σήμερα:

Στον λάκκο που έσκαψε για την ηλικία του Τζο Μπάιντεν πέφτει ο Ντόναλντ Τραμπ που τον αποκαλούν «παππού»

«Λουκέτο» και πρόστιμο 50.000 ευρώ σε παραλιακό κατάστημα στην Καλαμάτα μετά από καταγγελίες στο MyCoast


Συγκλονιστικό βίντεο: Πειρατές Χούθι προσπάθησαν να καταλάβουν πλοίο στον κόλπο του Άντεν, τους ανατίναξαν οι ένοπλοι φρουροί του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr