Κρήτη: Τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Ελληνοκαναδός θα μπορούσαν να του στοιχίσουν τη ζωή του, λέει ο γιατρός του

Οι ακτινογραφίες του θύματος της άγριας επίθεσης αποτυπώνουν την ένταση των χτυπημάτων που δέχθηκε

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση του άγριου ξυλοδαρμού ενός Ελληνοκαναδού χρηματιστή από πέντε Κρητικούς στο κέντρο του Ηρακλείου. Το περιστατικό συνέβη πριν από μία εβδομάδα και η σφοδρότητα της επίθεσης έχει αφήσει τους γιατρούς έκπληκτους με την έκταση των τραυμάτων στο κεφάλι του θύματος.

Οι ακτινογραφίες στο κρανίο του Ελληνοκαναδού δείχνουν το μέγεθος της βίας που υπέστη. Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι εμφανείς σε διάφορα σημεία του κεφαλιού, ενώ έχει σπασμένο σαγόνι και πολλαπλά κατάγματα. Οι κίνδυνοι μόνιμης βλάβης είναι υπαρκτοί, με τον γιατρό που τον χειρούργησε να δηλώνει ότι τα χτυπήματα θα μπορούσαν να του κοστίσουν την ίδια του τη ζωή.

Την ίδια στιγμή, οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρει καταφύγιο σε ορεινό χωριό-άβατο, όπου η αστυνομία δυσκολεύεται να προσεγγίσει. Οι συγγενείς των δραστών προσπαθούν να επιλύσουν το ζήτημα μέσω «σασμού», βάζοντας γνωστούς «μεσίτες» του νησιού να μεσολαβήσουν αλλά η οικογένεια του θύματος είναι ανένδοτη και ζήτα μέσω του δικηγόρου τους Μανώλη Τρουλη να διωχθούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Χθες, η Ισλανδη σύζυγος του θύματος, Μανόλη Κακουλάκη, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό, και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας, Γιώργο Αγριμανάκη, στη Λότζια. Ο δήμαρχος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Ηρακλείου στην οικογένεια, καταδικάζοντας την επίθεση ως πράξη ανανδρίας και βαρβαρότητας.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτή την επίθεση ανανδρίας και βαρβαρότητας. Τέτοια άτομα είναι ανεπιθύμητα στον Δήμο Ηρακλείου. Το Ηράκλειο και η Κρήτη ολόκληρη είναι τόπος φιλόξενων ανθρώπων. Ανθρώπων που σέβονται και αγκαλιάζουν κάθε επισκέπτη. Αυτή είναι η ιστορία, η παράδοση και ο πολιτισμός μας αυτή είναι η κληρονομιά των προγόνων μας και δεν δικαιούται κανείς να την αμαυρώνει», δήλωσε ο Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε για την επικοινωνία του με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα όλοι οι δράστες θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Υπογράμμισε ότι η παραδειγματική τιμωρία τους αποτελεί καθολική απαίτηση της κοινωνίας. Τέλος, τόνισε ότι η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης μέσα στην πόλη, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, είναι απαραίτητη για την πρόληψη της βίας και την αποτροπή παρόμοιων γεγονότων στο μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκηνικό έντασης στην Κάσο έστησε η Τουρκία - Το παρασκήνιο για τις κινήσεις απεμπλοκής

Η Χάλι Μπέρι γιόρτασε ημίγυμνη τα 20 χρόνια από τον ρόλο της ως Catwoman

Η τελευταία επιθυμία της Ντέμης Γεωργίου και τα μηνύματα πριν φύγει από τη ζωή στα 39 της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr