Μύκονος: Συμμορία Αλβανών «άδειαζε» τουριστικά καταλύματα και έκρυβε τη λεία της ανάμεσα σε βράχους

Αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ειδή ρουχισμού-ένδυσης, ρολόγια και προσωπικά αντικείμενα

Στην εξάρθρωση συμμορίας «ποντικών» που είχαν εξειδίκευση στις κλοπές από τουριστικά καταλύματα στη Μύκονο και έκρυβαν τη λεία τους σε σκηνές ανάμεσα σε βράχους προχώρησαν οι Αρχές.

Η αρχή του «ξηλώματος» της ομάδας έγινε την περασμένη Δευτέρα (22/7) όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας του νησιού συνέλαβαν έναν 32χρονο Αλβανό μέλος της συμμορίας, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τρία άτομα (επίσης αλβανικής καταγωγής) συνεργοί του συλληφθέντα.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα (συμμορία) και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν κλοπές σε τουριστικά καταλύματα απ’ όπου αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ειδή ρουχισμού-ένδυσης, ρολόγια και προσωπικά αντικείμενα.
 

Η αποδόμηση και ο τερματισμός της εγκληματικής τους δραστηριότητας είναι αποτέλεσμα υλοποίησης στοχευμένου αστυνομικού σχεδιασμού, στο πλαίσιο του οποίου εντοπίσθηκε και ο υπαίθριος χώρος («καβάτζα»), όπου διέμεναν προσωρινά οι δράστες εντός σκηνής και απέκρυπταν τη λεία τους ανάμεσα σε βράχους.
Από τα ανευρεθέντα πειστήρια και την ανάλυση των δεδομένων της υπόθεσης έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις κλοπών χρήματων και αντικειμένων η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από 55.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των πειστηρίων βρέθηκε κυνηγετικό όπλο το οποίο είχε κλαπεί το 2022.

Κατά την αναζήτηση των δραστών περιπολούντες αστυνομικοί και στελέχη της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τους κατηγορούμενους, να κινούνται πλησίον της «καβάτζας», οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχο τράπηκαν σε φυγή.

Ωστόσο αργότερα κατά τη εξέλιξη των ερευνών εντοπίσθηκε εκ νέου ο 32χρονος και συνελήφθη καθώς επιχείρησε να διαφύγει.


Ειδήσεις σήμερα:

Απομόνωση και αμφισβήτηση τρομάζουν τον Κασσελάκη: Σπρώχνει στην έξοδο τη «φρουρά Τσίπρα», αγνοεί τους συμμάχους του

Τρομακτικό βίντεο: Φάλαινα έπεσε σε βάρκα και εκτόξευσε στον αέρα τους ψαράδες

Σκηνικό έντασης στην Κάσο έστησε η Τουρκία - Το παρασκήνιο για τις κινήσεις απεμπλοκής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr