Ιδιώτες γιατροί: Δεν φοβόμαστε καμία απειλή απαντούν στο υπουργείο Υγείας

«Υπάρχουν άλλες χώρες στις οποίες θα αισθανόμαστε ιατροί με αναγνωρισμένο κοινωνικό έργο και σεβασμό από την κοινωνία αλλά και το κράτος» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Εξοργισμένοι είναι οι ιδιώτες γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με τις προωθούμενες από το Υπουργείο Υγείας ρυθμίσεις που προβλέπουν κυρώσεις σε περίπτωση που δε βοηθήσουν στα δημόσια νοσοκομεία, κάνοντας εφημερίες.

«Ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές σε ένα κράτος που έχει κατακλέψει το εισόδημα των ιατρών της χώρας, δίνοντας παράλληλα τον ιατρό βορά στην κοινωνία. Τον ιατρό της πανδημίας! Αυτόν που ξενύχτησε μέρα νύχτα στα νοσοκομεία και την ΠΦΥ για τη δημόσια υγεία της χώρας.

Ο σημερινός Υπουργός Υγείας απολύει τους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ το 2013 με το εκβιαστικό δίλλημα «μέσα ή έξω», εφαρμόζει το clawback την ίδια χρονιά, δηλαδή υποχρεώνει τον εργαστηριακό ιατρό του ΕΟΠΥΥ να πληρώνει για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων της χώρας, οδηγώντας τους στη σημερινή χρεοκοπία», σημειώνει σε αιχμηρή της ανακοίνωση η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ).

Συνεχίζοντας, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ σημειώνει ότι «η επόμενη κυβέρνηση καταργεί εκβιαστικά τη σύμβαση των παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων του ΕΟΠΥΥ το 2018, εν μία νυκτί, για την εφαρμογή του οικογενειακού ιατρού. Η πολιτεία διαχρονικά αρνείται να αποζημιώσει τους ιατρούς του ΕΣΥ, με το νόμιμο ειδικό μισθολόγιο στα προ του μνημονίου επίπεδα, παρά τις δικαστικές αποφάσεις. Κατά την ίδια μέθοδο, η πολιτεία πληρώνει το εξευτελιστικό ποσό των 10€ μικτά τους ειδικούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, εδω και 12 χρόνια, «ξεχνώντας» την επαναφορά της αποζημίωσης των 20€ ανά επίσκεψη, προ των μνημονίων.

Τους ιατρούς του ΕΣΥ τους βγάζει έξω στον ιδιωτικό τομέα και επιστρατεύει τους ελευθεροεπαγγελματίες για να καλύψει τα κενά του ΕΣΥ δημιουργώντας ένα χαοτικό μείγμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Και για άλλη μία φορά, χρησιμοποιεί ως δεκανίκι την «πολύτιμη» σύμβαση του ΕΟΠΥΥ, που δεν αποφέρει πλέον τίποτα στον ιατρό, παρά μόνο οργή και απογοήτευση, από τους απλήρωτους λογαριασμούς. Και την αφαίρεση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ως οπλοστάσιο επιστράτευσης».

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί θεωρούν την αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ως το ελάχιστο δείγμα αξιοπρέπειας προς το λειτούργημά τους. «Όχι κ.Υπουργέ, φτάσαμε στα όρια μας. Δε φοβόμαστε καμία απειλή! Έχουμε (και έχετε) πιάσει πάτο. Υπάρχουν άλλες χώρες στις οποίες θα αισθανόμαστε ιατροί με αναγνωρισμένο κοινωνικό έργο και σεβασμό από την κοινωνία αλλά και το κράτος», καταλήγει η Ένωσή τους στην ίδια ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Απομόνωση και αμφισβήτηση τρομάζουν τον Κασσελάκη: Σπρώχνει στην έξοδο τη «φρουρά Τσίπρα», αγνοεί τους συμμάχους του

Τρομακτικό βίντεο: Φάλαινα έπεσε σε βάρκα και εκτόξευσε στον αέρα τους ψαράδες

Άγριος καβγάς σε μπαρ της Μαγιόρκα με οικογένεια Ρομά να επιτίθεται σε εργαζόμενους - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr