Κρήτη: Με μεταλλικό αντικείμενο χτύπησαν τον Ελληνοκαναδό - Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος του

Όπως λέει ίσως τον χτύπησαν με κάποια μεταλλική καρέκλα – Σοκάρουν οι ακτινογραφίες του θύματος

Εννέα ημέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του 49χρονου Ελληνοκαναδού από την παρέα των νταήδων σε μπαρ στο Ηρακλείου της Κρήτης, βίντεο ντοκουμέντο αποκαλύπτει τι ακριβώς προηγήθηκε πριν την αιματηρή επίθεση, με τους δράστες να παραμένουν ασύλληπτοι.

«Χρησιμοποιήθηκε ένα μεταλλικό αντικείμενο»

Ο δικηγόρος του θύματος, ποινικολόγος Μανώλης Τρούλης μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε πως οι δράστες χτύπησαν τον Ελληνοκαναδό με ένα μεταλλικό αντικείμενο.


«Ο Ελληνοκαναδός αναρρώνει. Τα τραύματα ήταν πολλά και σημαντικά. Στην πραγματικότητα έδωσε μία μάχη για τη ζωή του και ζει εκ θαύματος. Χρησιμοποιήθηκε ένα μεταλλικό αντικείμενο. Κάποια καρέκλα ίσως και τον χτύπησαν στο κεφάλι. Η αφορμή είναι ασήμαντη. Σήμερα θα μεταβώ στο Ηράκλειο. Είναι προφανές το πώς έχει ξεκινήσει. Τα χτυπήματα στο κεφάλι του έχει συνθλιβεί τα οστά στη μύτη του και έχει κάταγμα στον κρόταφο. Οι δράστες μία εβδομάδα μετά κυκλοφορούν ελεύθεροι παρ’ ότι φαίνεται πως έχουν ταυτοποιηθεί. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει μία προσέγγιση από τους δράστες, οι πληροφορίες που διακινούνται γίνεται με σκοπιμότητα και δεν επιβεβαιώνονται από την οικογένεια», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Υποβλήθηκε σε τραχειοστομία. Η οικογένεια γνωρίζω πως φιλοξενείται με πρωτοβουλία του δημάρχου Ηρακλείου, του κ. Καλοκαιρινό, σε έναν χώρο που έχει διαθέσει ο Δήμος. Έλαβε και μία σημαντική πρωτοβουλία. Έδωσε εντολή στο νομικό τμήμα του δήμου να εξετάσει το ενδεχόμενο να υποβληθεί δήλωση υποστήριξης κατηγορίας στην Εισαγγελία Ηρακλείου, στηρίζοντας το δικαίωμα στην εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι πράξεις αυτές είναι κακουργήματα. Με αυτό αμαυρώνεται η Κρήτη».

Σε σχέση με την επίσκεψη της Ελληνοκαναδού πρέσβη στην Ελλάδα είπε:

«Ο Ελληνοκαναδός είναι και από την Κρήτη και δραστηριοποιείται στον Καναδά. Η πρεσβεία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή. Έχει γίνει μεγάλο θέμα και στον Καναδά και στην Ισλανδία από όπου κατάγεται η σύζυγός του. Η πρεσβεία έχει απευθυνθεί σε όλες τις Αρχές. Πρέπει να αναφέρω πως και η υπουργός Τουρισμού, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, έχει επικοινωνήσει και με το νοσοκομείο και τος επόμενες βρες αυτό που προέχει είναι να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».
Ο δικηγόρος του θύματος, Μανώλης Τρούλης

Το ντοκουμέντο

Στις 16 Ιουλίου, ο 49χρονος μαζί με την οικογένειά του βρίσκονταν σε μπαρ του Ηρακλείου.

Ένας νεαρός που κρατά τσιγάρο, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ακουμπά με την καύτρα στο χέρι τον τουρίστα, ο οποίος γυρνά προς το μέρος του και του μιλάει.

Είναι η αρχή της έντασης, με τους Κρητικούς να μη διστάζουν να σπρώξουν με δύναμη τη σύζυγο του 49χρονου και τα παιδιά του.

Η παρέα των Κρητικών, χωρίς να υπολογίζει τίποτα, μεταφέρει την ένταση έξω από το μπαρ, και μπροστά ματιά των παιδιών και της συζύγου του, τον ξυλοκοπούν με απίστευτη αγριότητα.

Όλα τα χτυπήματα είναι στόχευμενα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να προκαλέσουν
κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στον 49χρονο. Ενδεικτικό της σφοδρότητας των χτυπημάτων που του επέφεραν ακόμη και με καρέκλα, είναι το γεγονός ότι έχει σπάσει το κρανίο του σε τρία σημεία, με αποτέλεσμα να του τοποθετηθούν 40 μεταλλικά εξαρτήματα, ενώ του έγιναν 60 ράμματα στο κεφάλι.

Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες

Από τις καταθέσεις των θαμώνων του καταστήματος αλλά και από τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να ταυτοποιήσει δύο από τους δράστες τους οποίους όμως δεν έχει συλλάβει, ενώ προσπαθεί να φτάσει και στα στοιχεία των υπολοίπων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι νταήδες προσπαθούν να πείσουν την οικογένεια του 49χρονου να μην κινηθεί νομικά εναντίον τους, κάτι όμως που δε δέχονται οι συγγενείς του χρηματιστή.

«Δεν είναι εύκολο να βρεις κάποιον που διαφεύγει αλλά θα συλληφθούν»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

«Δεν ξέρω αν ήταν μόνο το τσιγάρο η αφορμή γιατί ακούστηκε πως πείραξε και τη γυναίκα του. Τον έκαναν σε αυτά τα χάλια για ένα τσιγάρο. Έχουν ταυτοποιηθεί ένας 32χρονος από τα Ζωνιανά και ένας 33χρονος από Μαλεβίζι. Τους ψάχνει η αστυνομία να τους βρει. Δεν είναι εύκολο να βρεις κάποιον που διαφεύγει αλλά θα συλληφθούν. Πιστεύω πως θα παραδοθούν από μόνοι τους. Να αποσύρει μήνυση αυτός ο άνθρωπος που τον παραμόρφωσαν;», είπε αρχικά και πρόσθεσε για την εγκληματικότητα:

«Δεν τους ενδιαφέρει. Ανεβαίνουν οι ποινές και ανεβαίνει και η εγκληματικότητα. Βλέπουν το περιστατικό και τραβάνε βίντεο. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη επιθετικότητα».


Ειδήσεις σήμερα:

Αννα Διαμαντοπούλου: H φιλόδοξη οδηγός ενός πράσινου 2CV

Τρομακτικό βίντεο: Φάλαινα έπεσε σε βάρκα και εκτόξευσε στον αέρα τους ψαράδες

Άγριος καβγάς σε μπαρ της Μαγιόρκα με οικογένεια Ρομά να επιτίθεται σε εργαζόμενους - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr