Κρήτη: Σε ύφεση η φωτιά στο Σέλινο Χανίων - Εστάλησαν νωρίτερα τρία μηνύματα 112

Νωρίτερα σηκώθηκαν εννέα εναέρια μέσα - Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες, προκαλώντας τη μεγάλη φωτιά στα Χανιά το μεσημέρι της Πέμπτης

Σε ύφεση, με λίγες μόνο διάσπαρτες εστίες, βρίσκεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αγριλές Χανίων, στον δήμο Καντάνου - Σελίνου ύστερα από τροχαίο με αυτοκίνητο που εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζονται λίγες διάσπαρτες εστίες, ωστόσο νωρίτερα και για πολλές ώρες οι πυροσβέστες έδιναν μεγάλη μάχη με τις φλόγες. 

Στο σημείο επιχειρούσαν νωρίτερα με ρίψεις εννέα εναέρια μέσα, τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις ήταν 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα. 





Η φωτιά ξεκίνησε όταν αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο οδηγός βγήκε σώος από το όχημα.

Δείτε βίντεο:






Στο μεταξύ, στις 13:00 χτύπησε το πρώτο 112 καλώντας όσους βρίσκονται σε Αγριλές και Λιβάδα Χανίων να απομακρνυθούν προς το Ροδοβάνι μέσω επαρχιακής Ροδοβανίου-Παλαιόχωρας.



Οι ισχυροί άνεμοι έστειλαν, ωστόσο, τις φλόγες και στο Ροδοβάνι, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν τώρα να τις καρατήσουν μακριά από τα σπίτια στη Μάζα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν περίπου επτά μέτωπα σε περιοχή με ελαιώνες και δάση, ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς. Στην προσπάθεια εντοπισμού ακόμα και μικρότερων εστιών η Πυροσβεστική υπηρεσία χρησιμοποιεί και drones.

Σε αυτό το πλαίσιο, γύρω στις 18:30 εστάλη νέο 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από Μάζα και Παππαδιανά Χανίων προς Τεμένια.



Μάχη με τις φλόγες δίνουν και κάτοικοι της περιοχής, ενώ και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του ΟΤΑ συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης, ενισχύοντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
 



Ειδήσεις σήμερα:

Αννα Διαμαντοπούλου: H φιλόδοξη οδηγός ενός πράσινου 2CV

Τρομακτικό βίντεο: Φάλαινα έπεσε σε βάρκα και εκτόξευσε στον αέρα τους ψαράδες

Άγριος καβγάς σε μπαρ της Μαγιόρκα με οικογένεια Ρομά να επιτίθεται σε εργαζόμενους - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr