Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του επειδή... δεν του άρεσε το φαγητό που μαγείρεψε

Ο 37χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών, ωστόσο εξαγόρασε την ποινή του προς 10 ευρώ ημερησίως και αφέθηκε ελεύθερος

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν 37χρονο που ξυλοκόπησε βάναυσα τη σύντροφό του μπροστά στο βρέφος της, επειδή... δεν του άρεσε το φαγητό που μαγείρεψε.

Ο άντρας κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή του προς 10 ευρώ ημερησίως και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας μέσα στο σπίτι του κατηγορουμένου, όπου φιλοξενούνταν τις τελευταίες ημέρες το θύμα, το οποίο διαμένει μόνιμα στην Αθήνα.

Όπως είπε στην κατάθεσή της, η οποία διαβάστηκε στο δικαστήριο, καθώς η ίδια δεν προσήλθε, με τον κατηγορούμενο υπάρχουν διαρκώς εντάσεις και καβγάδες και τον επισκέφτηκε στο σπίτι του, προκειμένου να δώσει ακόμη μια ευκαιρία στη σχέση τους.

Περιγράφοντας όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης, η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς ότι «με αφορμή το φαγητό που έφτιαξα και δεν του άρεσε, άρχισε να με χτυπάει με χαστούκια στο πρόσωπο. Προσπάθησα να ξεφύγω και έτρεξα προς την εξώπορτα, όμως μπήκε μπροστά μου και με άρπαξε από τα μαλλιά. Κατάφερα να φύγω από το διαμέρισμά και βγήκα στον δρόμο ψάχνοντας για ταξί. Τα χείλη μου έτρεχαν αίμα», είπε το θύμα.

Η ίδια ανέφερε στους αστυνομικούς ότι φοβάται για τη ζωή τη δική της αλλά και τον παιδιών της.

Σύμφωνα με τη γυναίκα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύντροφό της, καθώς τον Ιανουάριο, όσο έμεναν στον Πειραιά, την ξυλοκοπούσε για μια ολόκληρη εβδομάδα με σφαλιάρες και γροθιές στο πρόσωπο και το σώμα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι χτύπησε με τρεις σφαλιάρες τη γυναίκα και αντιλήφθηκε ότι έτρεχε αίμα από τα χείλη της. Υποστήριξε, δε, ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που ασκεί βία στο θύμα, ενώ ως αιτία έδωσε τη δική του εκδοχή, αναφέροντας ότι η σύντροφός του είναι παντρεμένη και δεν γνωρίζει αν είναι δικό του το βρέφος ή του συζύγου της, ο οποίος το έχει αναγνωρίσει και για αυτό υπάρχουν καβγάδες.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ερντογάν θυμήθηκε και την «τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη», «θα συνεχίσουμε να την προστατεύουμε»

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας η δίωξη των δύο δραστών για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού στο Ηράκλειο


Μιλά για πρώτη φορά ο πατέρας του 20χρονου που πυροβόλησε τον Τραμπ - «Προσπαθούμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr