Βόρεια Ελλάδα: Συνελήφθη αστυνομικός που προσπάθησε να πάρει αναρρωτική άδεια με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις

Βόρεια Ελλάδα: Συνελήφθη αστυνομικός που προσπάθησε να πάρει αναρρωτική άδεια με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις

Είχε γίνει καταγγελία εις βάρος του, στην οποία αναφερόταν ότι ιδιώτης ιατρός εξέδωσε ψευδώς ιατρικές γνωματεύσεις για λογαριασμό του αστυνομικού

astynomia
Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη πρωινές ώρες της Τετάρτης 24 Ιουλίου 2024, αστυνομικός στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, ο οποίος προσπάθησε να εξαπατήσει με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας και να λάβει αναρρωτική άδεια, απέχοντας από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, χρήσης ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ενώ περιλαμβάνεται σε αυτήν ακόμη ένας ιδιώτης ιατρός, ο οποίος δεν συνελήφθη καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία κατά τον υπηρεσιακό έλεγχο προέκυψαν σαφείς ενδείξεις ότι ο ιδιώτης ιατρός εξέδωσε ψευδώς ιατρικές γνωματεύσεις, αναφορικά με την κατάσταση υγείας του αστυνομικού.

Ειδικότερα, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα αδυναμίας ή ιδιαίτερης δυσκολίας μετακίνησής του, προκειμένου να αποφύγει την εξέτασή του, από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, είτε επικαλούμενος τις ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, προσπάθησε να πείσει τα μέλη της επιτροπής ότι η κατάσταση της υγείας του χρήζει αναρρωτικής άδειας.

Κλείσιμο
Ακολούθησε η διακριτική του επιτήρηση από αρμόδιο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, όπου διαπιστώθηκε η παραβατική συμπεριφορά του εμπλεκόμενου αστυνομικού, ο οποίος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη πρωινές ώρες της Τετάρτης, 24 Ιουλίου 2024 έξωθεν του Αστυνομικού Μεγάρου.

Ο συλληφθείς αστυνομικός θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Ειδήσεις σήμερα:

Σπέτσες: Το γατάκι που σώθηκε, πάει... Αμερική - Τι λέει η τουρίστρια για τον λιμενικό που προσπάθησε να την εμποδίσει να βουτήξει

Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές, νωρίτερα είχε χάσει και το βρέφος της

Κρήτη: Κλέφτης ξάφρισε ηλικιωμένο ζευγάρι και επέστρεψε ως... αστυνομικός για να τους εξαπατήσει ξανά - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης