Αρκαδία: Προφυλακιστέος ο 41χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου - Ελεύθερη υπό όρους η σύζυγός του

Αρκαδία: Προφυλακιστέος ο 41χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου - Ελεύθερη υπό όρους η σύζυγός του

Οι απολογίες τους κράτησαν πολλές ώρες - Απροσδιόριστη, προς το παρόν, η αιτία θανάτου - «Με έπιασε από τη μέση και μου είπε ότι του αρέσω» κατέθεσε η γυναίκα

arkadia1
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 41χρονος και ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 34χρονη που κατηγορήθηκαν για την ανθρωποκτονία του 64χρονου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, στην Αρκαδία. Η απολογία τους στις δικαστικές αρχές ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δήλωσε ότι ο 41χρονος θα υποβάλει αίτημα αντικατάστασης, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Το χρονικό

Πρόκειται για την υπόθεση που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στο ορεινό χωριό Άγιος Πέτρος στην Αρκαδία και στοίχισε τη ζωή σε εναν 64χρονο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 64χρονος βρέθηκε νεκρός από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σημείο, φέροντας ίχνη σωματικών βλαβών στον λαιμό και το κεφάλι, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Κλείσιμο
Όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, το θύμα είχε λογομαχία με μια 34χρονη και τον 41χρονο σύζυγό της, όταν κατά την αποχώρησή τους από την πλατεία Άγιου Πέτρου, όπου ήταν καλεσμένοι σε κοινωνική εκδήλωση (βάφτιση), η γυναίκα δέχθηκε λεκτική παρενόχληση από τον παθόντα, όπως κατήγγειλε η ίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι υποστηρίζει ότι το θύμα προσπάθησε να εισέλθει βίαια στο αυτοκίνητό τους παρουσία του τρίχρονου παιδιού τους και πως βρίσκονταν σε άμυνα προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη επίθεση και πως δεν κατάλαβαν ότι ο 64χρονος ήταν νεκρός.

Ο 41 ετών άνδρας όταν επέστρεψε, αφού άφησε τη σύζυγο και το παιδί του στο σπίτι, θεώρησε, όπως υποστηρίζει, ότι ο 64χρονος παρίστανε τον νεκρό.

Απροσδιόριστη, προς το παρόν, η αιτία θανάτου

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της νεκροψίας - νεκροτομής. Ο ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών αναφέρει ότι είναι απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του 64χρονου. Δεν μπορεί να προσδιοριστεί από τις κακώσεις και πλέον οι Αρχές, αλλά και η οικογένειά του, αναμένουν τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, με την προσδοκία ότι ίσως να ρίξουν περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου του.

Τι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους - «Με έπιασε από τη μέση»

Mαραθώνια ήταν η απολογία του ζευγαριού που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό του 64χρονου Νίκου. Και οι δύο επέμεναν ότι βρίσκονταν σε άμυνα, με τον 41χρονο υποστήριξε ότι προσπάθησε να προστατεύσει τη γυναίκα του.

Το κατηγορούμενο ζευγάρι μπήκε στο δικαστικό μέγαρο λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, έχοντας καλύψει τα πρόσωπά τους. Επανέλαβαν όσα είπαν και στις πρώτες καταθέσεις τους στην Αστυνομία, ότι δηλαδή το θύμα παρενόχλησε λεκτικά τη σύζυγο και ότι τους ακολούθησε στο αυτοκίνητό τους, όπου έγινε η συμπλοκή. Η 34χρονη περιέγραψε ποια ήταν η κίνηση, αλλά και η φράση που την έκανε να αποχωρήσει γρήγορα από το μπαρ όπου βρίσκονταν όλοι μαζί:

«Περίπου 01:00 με 01:30 και ενώ το μαγαζί είχε λίγο κόσμο, αφού οι συγγενείς μας που ήταν στη βάφτιση είχαν φύγει όλοι, βγήκα από τον εσωτερικό χώρο που ήμουν και πήγα να στρίψω ένα τσιγάρο να καπνίσω. Τότε ήταν που με πλησίασε ο 64χρονος, με έπιασε από τη μέση και μου είπε "Τώρα που έχω πιει μπορώ να στο πω, για σένα ήρθα στο μαγαζί μου αρέσεις". Το γεγονός αυτό με θορύβησε πάρα πολύ και άμεσα πήγα έπιασα τον άντρα μου και του είπα να φύγουμε αμέσως από το σημείο».

Ο 41χρονος από την πλευρά του παραδέχθηκε ότι χτύπησε το θύμα, στην προσπάθειά του να προστατεύσει τη γυναίκα του. «Ήμουν σε άμυνα, δεν ήθελα να του κάνω κακό», επανέλαβε. Στην απολογία του περιέγραψε και τις κινήσεις του, αφού επέστρεψε στην πλατεία μετά τον ξυλοδαρμό:

«Εκεί άκουσα πολίτες να λένε ότι έχει σφυγμό. Μετά από 10 λεπτά περίπου είδα το ασθενοφόρο να είναι στην πλατεία και να τον παραλαμβάνει. Μίλησα στο τηλέφωνο με τον θείο μου, του εξιστόρησα τι συνέβη. Αυτός μου είπε να πάω με τον πατέρα μου στο Νοσοκομείο να δούμε τι γίνεται. Έφυγα τρέχοντας για το δωμάτιο και φύγαμε για Άστρος. Πήγα στο σπίτι των γονιών μου, έκανα ένα ντους και ετοιμάστηκα να πάω στο Αστυνομικό Τμήμα στο Άστρος να καταγγείλω την επίθεση σε βάρος μας από τον 64χρονο. Εκεί οι αστυνομικοί μου είπαν να καλέσω και τη γυναίκα μου να έρθει. Λυπάμαι πολύ για τον άνθρωπο που χάθηκε, έτσι όμως μου είναι αδιανόητο ότι αυτό έγινε από τις δικές μου πράξεις».

Mέχρι στιγμής είχαν καταθέσει πέντε αυτόπτες μάρτυρες, ενώ στη σημερινή διαδικασία κατέθεσαν και άλλοι τρεις. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκάλυψε μια κατάθεση που έδειξε στις Αρχές τι συνέβη το μοιραίο βράδυ:

«Είδα τον 64χρονο ότι έσκυψε από το παράθυρο του συνοδηγού, χωρίς να δω αν την άνοιξε ο 64χρονος ή ο άλλος άντρας και ο συνοδηγός βγήκε έξω και άρχισε να φωνάζει δυνατά "Τη γυναίκα μου ρε; Τη γυναίκα μου;". Εκεί άρχισαν να σπρώχνονται και πιάστηκαν στα χέρια και οι δύο με κεφαλοκλείδωμα, ο ένας στον άλλον και πέσανε μαζί στον δρόμο 2-3 μέτρα μακριά από το αμάξι».

Το απόγευμα της Τετάρτης, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελεύταιο αντίο στον 64χρονο.

Ειδήσεις σήμερα:

F-35: Η Αθήνα στέλνει στην Ουάσινγκτον την επιστολή αποδοχής για τα υπερσύγχρονα μαχητικά 5ης γενιάς

Τουρκία: Ξύλο μεταξύ βουλευτών στην Εθνοσυνέλευση - Δείτε βίντεο

Ρωσία: Η πρώτη τρανσέξουαλ Ρωσίδα πολιτικός ήθελε να αναστρέψει την φυλομετάβασή της από φόβους για την ασφάλειά της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης