Δεκτό, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Δεκτό, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης θα καταθέσει την Παρασκευή νομοτεχνικές βελτιώσεις 

pierrakakis
Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε το νομοσχέδιο, που διατρέχει και τις τρεις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Αύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου, αναμένεται να κατατεθούν βελτιώσεις επί του νομοσχεδίου από τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις για την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη, το Ψηφιακό Φροντιστήριο, τον επαγγελματικό προσανατολισμό στη Β΄θμια Εκπαίδευση καθώς και σειρά μέτρων για τη στήριξη του εκπαιδευτικού συστήματος στις απομακρυσμένες περιοχές.

Την Παρασκευή, 26 Ιουλίου, πρόκειται να κατατεθούν νομοτεχνικές βελτιώσεις επί του νομοσχεδίου από τον υπουργό Παιδείας. Αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια, θα ακολουθήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου.


Κατά την ομιλία της, η υφυπουργός Παιδείας Ιωάννα Λυρίβη ανέφερε:

Σχετικά με το Ψηφιακό Φροντιστήριο:

«Στο άρθρο 3, για το ότι δίνουμε αρκετά μόρια στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς λέμε το εξής: πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση παροχής εκπαίδευσης το ψηφιακό φροντιστήριο και θα χρειαστεί οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί αφενός να έρθουν στην Αθήνα, αφετέρου να προβαίνουν σε επιπλέον δουλειά, όπως αντιλαμβάνεστε. Θεωρήσαμε σωστό να δώσουμε κίνητρο σε αυτούς τους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον, αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής των αποσπασμένων εκπαιδευτικών λαμβάνεται υπόψη τόσο το εκπαιδευτικό κομμάτι, όσο και η προσωπικότητα του κάθε εκπαιδευτικού, δεν προβλέπεται καμία διάκριση ούτε παράκαμψη της αρχής της διαφάνειας».

Σχετικά με την επέκταση της Ψηφιακής Εκπαίδευσης:

«Ως προς την εξουσιοδοτική διάταξη της παραγράφου 8, ότι δύναται να επεκτείνεται η ψηφιακή εκπαίδευση παντού, που ακούστηκε από πολλούς. Όχι, και το λέμε κατηγορηματικά, αφορά μόνο στην επέκταση της ψηφιακής εκπαίδευσης στο κομμάτι του ψηφιακού φροντιστηρίου, το οποίο επίσης είναι προφανές και θα το τονίζουμε με κάθε τρόπο, σε κάθε τόνο και με κάθε ευκαιρία, ότι δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση τη δια ζώσης εκπαίδευσης. Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα στην εξουσιοδοτική γίνεται αναφορά στην ψηφιακή εκπαίδευση της παραγράφου 2, δηλαδή η εκπαίδευση παρέχεται μέσω του ψηφιακού φροντιστηρίου».

Κλείσιμο
Σχετικά με τη δυνατότητα μετάθεσης εκπαιδευτικών με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%:
«Στο άρθρο 18 προβλέπεται για πρώτη φορά η δυνατότητα μετάθεσης εκπαιδευτικών με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% ή εφ’ όρου ζωής αναπηρίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Αυξάνονται οι παροχές για ενοίκιο, οικοσκευή και κοινόχρηστα σε ευάλωτους - Ποιους αφορά το νέο πρόγραμμα

Τραγικό δυστύχημα στην Τουρκία: Ξεκληρίστηκε οικογένεια όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε από γέφυρα - Δείτε βίντεο

Όλα όσα έγιναν στο Προεδρικό για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Οι διάλογοι, τα μηνύματα, οι καλεσμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης