Ιός Δυτικού Νείλου: Πού καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς στην Ελλάδα – Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων

Ένας άνδρας άνω των 73 ετών με υποκείμενα νοσήματα από την πόλη των Σερρών αποτελεί το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα - Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, το πρώτο κρούσμα σε όλη τη χώρα είχε καταγραφεί στην ίδια περιοχή

Ένας θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου ηλικίας άνω των 73 ετών καταγράφηκε στην Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης, που δημοσιεύθηκε από τον ΕΟΔΥ στις 24 Ιουλίου 2024.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι από την αρχή της περιόδου 2024, μέχρι τις 24/07/2024 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά δεκαέξι (16) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα δεκατέσσερα (14) κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και δύο (2) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ (Πίνακας 1).

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν και δηλώθηκαν εννέα (9) νέα εγχώρια κρούσματα. Έχει καταγραφεί, επίσης, ένα εισαγόμενο κρούσμα της λοίμωξης σε ασθενή που εκτέθηκε σε άλλη χώρα του εξωτερικού (δεν περιλαμβάνεται στην περαιτέρω ανάλυση). Έχει καταγραφεί ένας (1) θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 73 ετών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Politico: Ποιοι θα είναι οι επόμενοι επίτροποι στο πλευρό της Φον ντερ Λάιεν – Δείτε χάρτη με τα ονόματα ανά χώρα

«Η διπλωματία απέτρεψε την κρίση στο Αιγαίο», λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για την Κάσο, επιμένει ο Φιντάν για το τουρκολυβικό μνημόνιο


Έφτασαν τα 18 τα κρούσματα πανώλης στα αιγοπρόβατα - 8.000 ζώα θανατώθηκαν ή θα θανατωθούν τις επόμενες μέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr