Αυτή την Κυριακή στο CANTINA magazine που κυκλοφορεί με το ΘΕΜΑ:

Αυτή την Κυριακή στο CANTINA magazine που κυκλοφορεί με το ΘΕΜΑ:

2 καλοκαιρινές εκδόσεις, 360 σελίδες, 400 φωτογραφίες - Την Κυριακή με το Θέμα

28-07-XRWMA
Αυτή την Κυριακή στο CANTINA magazine που κυκλοφορεί με το ΘΕΜΑ


Με δύο πολύτιμες εκδόσεις κυκλοφορεί το Cantina την Κυριακή με το Θέμα. Το καθιερωμένο μηνιαίο τεύχος συνοδεύεται από μια ειδική έκδοση αφιερωμένη στις μαγειρικές των ψαριών: Συνολικά 360 σελίδες, 400 φωτογραφίες για ανθρώπους, τόπους, ιστορίες πάθους για το φαγητό, και συνταγές που αποθεώνουν το ελληνικό καλοκαίρι.


Το τέταρτο τεύχος του περιοδικού Cantina, που με το ερευνητικό του περιεχόμενο και την σύγχρονη αισθητική του έχει δημιουργήσει αίσθηση στο κοινό που λατρεύει το φαγητό, εστιάζει σε μια σειρά από πραγματικά συναρπαστικές ιστορίες:

CANTINA_4_3D


Αφιέρωμα: Πώς φτιάχνεται το παγωτό σήμερα;

Ένα μεγάλο αφιέρωμα του Cantina. Η ειδική συντακτική ομάδα του περιοδικού εμβαθύνει στη σύσταση του πιο αγαπημένου σνακ του καλοκαιριού που συγκινεί παραδοσιακά όλες τις γενιές. Ξέρετε, όμως, από τι είναι φτιαγμένο το παγωτό που αγαπάτε; Εχετε αναρωτηθεί τί μπορεί να κρύβεται μέσα στο παγωτό που επιλέγετε;

  1. Το αφιέρωμα του Cantina καταγράφει:
  2. Πώς φτιάχνεται το παγωτό σήμερα; Ποιες είναι οι πρώτες ύλες; Τι θα πει φυσικό; Ποια πρόσθετα περιέχει;
  3. Οι φυλές των παγωτών: Από gelato μέχρι σορμπέ και από γρανίτα μέχρι παρφέ και παγωτό καϊμάκι.
  4. Ιστορία: Σε ποιο δείπνο εμφανίστηκε πρώτη φορά παγωτό; Ποια χρονιά έφαγαν οι Έλληνες το πρώτο παγωτό ξυλάκι;
  5. Μαζί και 40 δροσερές διευθύνσεις με τα καλύτερα παγωτά σε όλη την Ελλάδα
  6. Αντικείμενα του πόθου: Σκεύη παγωτού για να το απολαμβάνουμε όπως του αξίζει

64-65
56-57


Αφιέρωμα: Γιατί το φυστίκι ζει δόξες;
Οι Ελληνες αγάπησαν και πάλι το φυστίκι, το οποίο πρωταγωνιστεί ως συστατικό σε άπειρα πλέον προϊόντα. Το Cantina στόχευσε στην περιοχή του Σπερχειού. Ταξίδεψε, μίλησε με τους παραγωγούς και παρουσιάζει όλη τη διαδικασία της συνεργασίας του ανθρώπου με τη Φύση για την παραγωγή του λατρεμένου κελυφωτού καρπού.

  1. Η ανατομία του Σπερχειού και οι δρόμοι του φιστικιού.
  2. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην παραγωγή κελυφωτού φιστικιού και κατέχει την 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.
  3. Ποια τα είδη του κελυφωτού φιστικιού;
  4. 45 προϊόντα με τον πράσινο καρπό ωμό και καβουρδισμένο, αλλά και μέσα σε γλυκά, σε σνακ και σε αλείμματα.

72-73



Σούπερ-μάρκετ: Με ποιο σκεπτικό τοποθετούνται τα προϊόντα στα ράφια;

20-21


Έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η διαδρομή που μας καθοδηγούν να ακολουθούμε μέσα στα καταστήματα τροφίμων; Το Cantina εξηγεί αναλυτικά ποια είναι η στρατηγική των σούπερ-μάρκετ έτσι ώστε να φεύγουμε με περισσότερα προϊόντα ακόμα κι αν πήγαμε για να πάρουμε απλώς μισό κιλό φέτα.

Η εποχή της μελιτζάνας

94-95


Η πρώτη ύλη του μήνα είναι η μελιτζάνα. Το Cantina αφηγείται και μαγειρεύει. Δημιουργεί την ανατομία της μελιτζάνας και παράλληλα προτείνει τους τρόπους για την αξιοποίησή της στα καλοκαιρινά μας μαγειρέματα.

Τα ωμά πιάτα κατακλύζουν τα μενού των εστιατορίων

16-17

Ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται στην ελληνική εστίαση, που φτάνει μέχρι και τις ταβέρνες, είναι η επικράτηση των ωμών πιάτων στις προτάσεις των πιάτων που βλέπουμε στα μενού. Πώς ξεκίνησε το φαινόμενο και πώς θα εξελιχθεί;

Η σχέση των Ελλήνων με το ούζο

10-11

Το κατά πολλούς εθνικό μας απόσταγμα είναι συνδεδεμένο με την ελληνική κουλτούρα διασκέδασης και φαγητού. Το Cantina καταγράφει την ουσία ενός φαινομένου που γνωρίζει όλη τη υφήλιος.

Επίσης:
  1. Τα αμυγδαλωτά της Ύδρας, το αρμόγαλο της Σάμου.
  2. Πού θα φάτε σε Χαλκιδική και Σκιάθο, οι πιο νόστιμες διευθύνσεις
  3. Τα αμυγδαλωτά της Ύδρας, μια νόστιμη ιστορία
  4. Όλα για τα αρωματικά: Λύσεις για την προστασία των φυτών όταν ξεκινήσουν οι διακοπές
  5. Κρασί: Τα 20 κρασιά που θα δροσίσουν το καλοκαίρι μας
  6. Περιβάλλον: Γιατί δεν πετάμε ποτέ τα μαγειρεμένα λάδια


ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ

Τα πανηγυριώτικα
Το «Πάσχα του καλοκαιριού» στο Αιγαίο και την Κρήτη το γιορτάζουν με καλό κρέας, κρασί, ρακή και τραγούδια. Μαγειρεύουμε...

126-127


Κασιώτικο πιλάφι με μοσχάρι, Κουρμπάνι της Θάσου, Γίδα με μακαρόνια από την Αλόννησο, Κατσικάκι πατατάτο Κιμώλου, Πιλάφι (γαμοπίλαφο) Κρήτης,

Ωμοφαγία
  1. Τι απαιτούν μια δροσερή σαλάτα, ένα καρπάτσιο καρπουζιού, τα μπιφτέκια φασο-λιών, τα spring rolls, τα ζυμαρικά κολοκυθιού και τα σουβλάκια λαχανικών και φρούτων; Μηδέν μαγείρεμα!
  2. Σαλάτα με ντοματίνια, γλιστρίδα, κολοκυθάκια & γραβιέρα , Καρπάτσιο καρπουζιού με φέτα, Spring rolls με σάλτσα φιστικιού, Ζυμαρικά από κολοκυθάκια με σάλτσα φέτας & λιαστής ντομάτας, Μπιφτέκια από φασόλια με μαριναρισμένη ντομάτα, Σουβλάκια λαχανικών & φρούτων, με sauce πιπεριάς


Φρούτα στο πιάτο
Ο ήλιος τα γλυκαίνει, η εποχή τα αγαπά, κι εμείς τα κάνουμε σαλάτα, γκασπάτσο, χούμους, cheesecake ή ψητά με φέτα. Απολαύστε τα με όλους τους τρόπους!

138-139


Ουζομεζέδες
Γαύρος μαρινάτος σε ξίδι μπαχαρικών, Ρεγγοσαλάτα, Μπάμιες πλακί με βασιλικό & ελιές, Αθερίνα τηγανητή με σκορδαλιά, Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με αυγοτάραχο & γλιστρίδα και πολλές άλλες νοστιμιές!

144-145





ΕΞΤΡΑ ΤΕΥΧΟΣ: 100 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΨΑΡΙΑ

FISH_3D


Μια έξτρα έκδοση αφιερωμένη στις μαγειρικές με ψάρια κυκλοφορεί μαζί με το Cantina. Η ομάδα του περιοδικού παρουσιάζει τους πιο ουσιαστικούς, εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να διαχειριστείτε μαγειρικά τα ψάρια και να δημιουργήσετε υπέροχα πιάτα σε κάθε εποχή.

CF_4-5
CF_42-43


Αυτή την Κυριακή, μην χάσετε τα δύο τεύχη του περιοδικού Cantina με το Θέμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης