Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα

Οκτώ campuses σε όλη τη χώρα, που προσφέρουν περισσότερα από 70 ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών. Υψηλών προδιαγραφών αίθουσες και αμφιθέατρα που δίνουν χώρο στη δημιουργικότητα. Πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για όλα τα προγράμματα σπουδών.  Βιβλιοθήκες με πάνω από 18 χιλιάδες επιστημονικούς τίτλους - αλλά και κορυφαίες αθλητικές υποδομές, χώροι μελέτης και ψυχαγωγίας. Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διαμορφώνεται το μέλλον της επόμενης γενιάς επιστημόνων και εξειδικευμένων στελεχών της αγοράς.

mitrpolitikoHD1

Sponsored Content

Ανεξάρτητα με το εάν σπουδάζουν Ψυχολογία, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά, Αρχιτεκτονική, Πληροφορική, Ναυτιλία, ή κάποια από τα δώδεκα διαφορετικά  προγράμματα της Σχολής Υγείας, οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου γνωρίζουν ότι, για τα επόμενα χρόνια, έχουν εξασφαλίσει μία υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή εμπειρία - σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, με την υποστήριξη μίας έγκριτης ομάδας καθηγητών. Αλλά και ότι, με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, θα αποκτήσουν ένα πανεπιστημιακό πτυχίο εγνωσμένου κύρους, που ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας αγοράς εργασίας. 

_MG_6487-M


Το πρωτοποριακό Μulti Campus Approach 
Έχοντας ως κύριο γνώμονα να προσφέρει τη βέλτιστη εκπαιδευτική εμπειρία, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει επενδύσει διαχρονικά στη δημιουργία εγκαταστάσεων υψηλών προδιαγραφών - σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Αττικής, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, καλύπτοντας έτσι όλη την επικράτεια σε οκτώ επιμέρους σημεία: το κέντρο της Αθήνας, το Μαρούσι και τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Ρόδο, τη Λάρισα και την Πάτρα. 

Η ισχυρή παρουσία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη χώρα ενισχύεται ιδιαίτερα από το ότι ο οργανισμός προσφέρει, σε όλα ανεξαιρέτως τα campuses, τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που διαθέτει – τα οποία, ξεπερνούν στο σύνολό τους τα 70. Ένα γεγονός που αποτελεί και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του οργανισμού, αφού δίνει τη δυνατότητα στους υποψήφιους φοιτητές να σπουδάσουν στον τόπο τους, επιλέγοντας το bachelor ή το master της προτίμησής τους. 


library2_M


Με κάθε μία από τις εγκαταστάσεις να ξεχωρίζει τόσο από πλευράς αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, όσο και λειτουργικότητας, τα campuses του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελούν σημεία αναφοράς και στο πεδίο των τεχνολογικών υποδομών: εξειδικευμένα εργαστήρια, πλήρως ενημερωμένες βιβλιοθήκες σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία, αμφιθέατρα και αίθουσες μελέτης με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα μπάσκετ, padel και γυμναστήρια, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για το άρτιο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα που προσφέρει το Κολλέγιο στους φοιτητές του.

116_mhtropolitiko


Η μεγαλύτερη επένδυση σε εξειδικευμένα εργαστήρια στην Ελλάδα   
Προχωρώντας στη μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα στον τομέα της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει δημιουργήσει πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια σε όλα τα campuses του ανά την Ελλάδα, όπου οι φοιτητές πραγματοποιούν τα εργαστηριακά τους μαθήματα αλλά και την πρακτική τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, είναι, μεταξύ άλλων, οι πρότυπες εγκαταστάσεις της Ναυτικής Ακαδημίας στην καρδιά του Πειραιά. Εξοπλισμένες με υπερσύγχρονους  προσομοιωτές γέφυρας, μηχανής, lab ηλεκτρονικών χαρτών,μηχανουργείο, σύστημα απεικόνισης χαρτών και πληροφοριών οι εγκαταστάσεις δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου να αποκτήσουν σημαντική πρακτική εμπειρία και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, διεκδικώντας μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον κλάδο.

0100ac280319-M


Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα labs της Πολυτεχνικής Σχολής για Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς, Ηλεκτρολόγους - Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς και Μηχανολόγους Μηχανικούς όπου οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην αρχιτεκτονική σύνθεση και τον ψηφιακό σχεδιασμό, αλλά και να εξασκηθούν στην εδαφομηχανική, την υδραυλική μηχανική, την τοπογραφία, στους αυτοματισμούς και τη βιομηχανική παραγωγή. 

Στον τομέα της Υγείας, η νέα επένδυση του οργανισμού στο υπερσύγχρονο campus Αμαρουσίου, συνολικής έκτασης 13.000 τ.μ. αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο της Εκπαίδευσης: στο Κέντρο Διεπιστημονικής Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Αποκατάσταση που είναι ανοικτό και για το κοινό, ομάδες φοιτητών εκπαιδεύονται σε πραγματικά περιστατικά υπό την εποπτεία έμπειρων κλινικών-καθηγητών του Κολλεγίου. Το Κέντρο περιλαμβάνει ειδικά εργαστήρια Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Ανάλυσης Βάδισης και Ισορροπίας, Διατροφής και Μεταβολικού Ελέγχου. Παράλληλα, οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στο προηγμένο εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας όπου εκπαιδεύονται στη χρήση VR τεχνολογίας στο πεδίο της αποκατάστασης.

119-EDIT_mhtropolitiko


Με οδηγό την καινοτομία, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο  επενδύει συστηματικά στις υποδομές του, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα –προσφέροντας, παράλληλα, στους φοιτητές και αποφοίτους του τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στο μέλλον.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης