Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το υπέροχο μυθιστόρημα της Μπέσσης Λιβανού «Αριζόνα»

Μια φλογερή ερωτική ιστορία με πρωταγωνιστές μία νεαρή γυναίκα και δύο άντρες, εξελίσσεται σε ένα αστυνομικό θρίλερ

Πρωτότυπη και ασυνήθιστη λογοτεχνική αφήγηση, πέρα από τις καθιερωμένες κατηγορίες και είδη, ένα συναρπαστικό αναγνωστικό οδοιπορικό ανάμεσα στην αλήθεια και την οφθαλμαπάτη.

Σε μία από τις κορυφαίες στιγμές της συγγραφικής της διαδρομής, η Μπέσση Λιβανού επιχειρεί να φέρει την αίσθηση της ερήμου -και συγκεκριμένα της Αριζόνας- στην Ελλάδα του σήμερα. Αν και η έρημος στο βιβλίο «Αριζόνα» υπάρχει μάλλον σαν ένα συμβολικό σκηνικό, εφόσον το κεντρικό πρόσωπο του μυθιστορήματος, η Αργυρώ, αντιμετωπίζει τη ζωή της σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, σαν μια περιπλάνηση σε ένα ομοιογενές, βαρετό, άνυδρο τοπίο. Επομένως, η απεραντοσύνη της αληθινής αμερικανικής ερήμου εμφανίζεται σαν την έλλειψη προοπτικής για το μέλλον. Διότι η Αργυρώ είναι μια νεαρή κοπέλα, που νιώθει ότι τα όνειρά της θα χαθούν στην ξηρασία της παντελούς έλλειψης ερεθισμάτων, αλλά και κατανόησης από τον περίγυρό της.

Η Μπέσση Λιβανού γράφει χαρακτηριστικά, αποτυπώνοντας σαν ένα ξέσπασμα τις σκέψεις της Αργυρώς, ότι «εγώ δεν θέλω ούτε να ζήσω ούτε να πεθάνω στην Αριζόνα. Θέλω να ταξιδέψω. Να χαθώ μέσα σε ένα ανώνυμο πλήθος σε κάποιον από τους πολύβουους δρόμους της Αθήνας. Θέλω να καταφέρω να μπω σε μια σχολή θεάτρου και μετά θέλω να παίξω. Δεν έχει σημασία ο ρόλος, αλλά το να μου δοθεί η ευκαιρία να μπω στην ψυχή μιας ηρωίδας, μιας άγνωστης γυναίκας, να μιλήσω, να νιώσω και να λειτουργήσω σαν κι αυτή.

Αυτό έχει σημασία. Θέλω να μπορέσω να μελετήσω ένα ρόλο και να τον αποδώσω σωστά. Μετά... μετά θέλω να συναντήσω έναν άντρα. Όχι έναν οποιονδήποτε άντρα. Δε ζητάω να είναι κούκλος. Ζητάω κάποιον που θα με κοιτάξει στα μάτια και θα καταλάβει πώς νιώθω, ποια είμαι, τι ζητάω από τη ζωή μου δίχως εγώ να του πω λέξη. Θέλω να βρω τον αληθινό, το συγκλονιστικό, το συναρπαστικό, τον απόλυτο έρωτα». Η Αργυρώ βγάζει εισιτήριο για την Αθήνα -χωρίς επιστροφή, κυνηγώντας τα όνειρά της και καθ' οδόν θα συναντήσει όχι έναν, άλλα δύο άντρες που θα διεκδικήσουν την καρδιά της. Μαζί με αυτούς και μια σειρά από θανάσιμα επικίνδυνες απειλές.

Αυτή την Κυριακή το εξαιρετικό βιβλίο «Αριζόνα» της Μπέσσης Λιβανού είναι στο ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr