Οπαδός Ράμα σε παραλήρημα: «Στις 4 ψηφίζουμε, στις 5 δεν θα μιλάνε πια ελληνικά στη Χιμάρα»

Δείτε το βίντεο με τις εμπρηστικές δηλώσεις που έγιναν παρουσία του Βαγγέλη Τάβου που διεκδικεί το Δήμο Χιμάρας για λογαριασμό του Σοσιαλιστικού Κόμματος το Δήμο - Οργή στους κόλπους της Μειονότητας

Συναγερμό στους κόλπους της Ελληνικής Εθνικής Μεινότητας ενόψει των επικείμενων εκλογών στον δήμο Χιμάρας προκαλεί η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Τάβου τον οποίο στηρίζει ο Έντι Ράμα μετά την καθαίρεση Μπελέρη.

Τα στελέχη της μειονότητας μιλούν για καθοριστικής σημασίας εκλογές για την Μειονότητα καθώς όπως αναφέρουν τα μηνύματα από το επιτελείο του Τάβου είναι ανησυχητικά και όπως όλα δείχνουν αν τελικά επικρατήσει την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια αμφισβήτησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις πραγματικές διαθέσεις του Έντι Ράμα και του εκλεκτού του σοσιαλιστικού κόμματος για τον Δήμο Χιμάρας, οι εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας επισημαίνουν το παραλήρημα συνεργάτη του Τάβου σε συγκέντρωση στο χωρίο Βρανίτσι, ο οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν μαζικά τον Τάβο προκειμένου να εξαλειφθεί η ελληνική γλώσσα από τη Χιμάρα μετά τις 5 Αυγούστου!

Η νεολαία Βορειοηπειρωτών που ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα ανάρτησε μάλιστα και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την επίμαχη ομιλία του συνεργάτη του Τάβου. Ο υποψήφιος δήμαρχος που ήταν ακρίβως δίπλα του όχι μόνο δεν αντέδρασε για τις προκλητικές αναφορές του συνεργάτη του αλλά έδειξε να συμφωνεί.

Δείτε το βίντεο


«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη Χιμάρα, οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της 4ης Αυγούστου καθίστανται καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της περιοχής. Η στάση του Βαγγέλη Τάβου, μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Παρά την Ελληνική Δροπολίτικη καταγωγή του, ο ίδιος έχει δηλώσει Λιάμπης, Αργυροκαστρίτης και περήφανος Αλβανός, αποδεικνύοντας έτσι την πλήρη αποστασιοποίησή του από την κοινότητα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί» ανέφερε στην ανάρτησή της η Νεολαία Βορειοηπειρωτών και επεσήμανε ότι ο Β. Τάβος δεν έχει καμία σχέση με τη Χιμάρα και τους Χιμαριώτες και ότι «η μόνη του σχέση είναι με τον Ράμα και τα συμφέροντά του στην περιοχή».

«Η δήλωση του συνεργάτη του Τάβου, που κάλεσε τους Λιάμπηδες του χωριού Βρανίστι να ψηφίσουν μαζικά τον Τάβο με σκοπό να εξαλειφθεί η ελληνική γλώσσα από τη Χιμάρα μετά τις 5 Αυγούστου, αποτελεί περίτρανη απόδειξη του λόγου για τον οποίο φυλακίστηκε και καθαιρέθηκε ο Φρέντης Μπελέρης, παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων. Αυτή η προκλητική και εχθρική στάση αποτελεί άμεση απειλή για την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ταυτότητά μας και τα ιδιοκτησιακά μας δικαιώματα» ανέφεραν επίσης τα μέλη της μειονότητας που κάλεσαν τους Έλληνες της Χιμάρας να στηρίξουν μαζικά στις επικείμενες εκλογές της 4ης Αυγούστου τον Πέτρο Γκικουρία.

Οι Χιμαριώτες έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να προστατεύσουν τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα από τέτοιες απειλές. Η Χιμάρα έχει δικά της αξιόλογα παιδιά που μπορούν να την διοικήσουν με ήθος και αφοσίωση. Ο Γκικουρίας είναι ο άνθρωπος που θα υπηρετήσει τα συμφέροντα όλων των Χιμαριωτών, σε αντίθεση με τους ανθελληνικούς κύκλους των Τιράνων, του Ράμα και των στρατηγικών επενδυτών που επιχειρούν να υφαρπάξουν τη γη μας» ανέφεραν επίσης.

Ο Βαγγέλης Τάβος, επιστρατεύτηκε από τον Έντι Ράμα από τις αρχές του έτους στη θέση του περιφερειάρχη Αυλώνα με στόχο να είναι ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος  Χιμάρας. Ο Φρέντης Μπελέρης αρκετούς μήνες νωρίτερα είχε ήδη αποκαλύψει πως ο διορισμός του Ταβου στη συγκεκριμένη θέση αποσκοπούσε στο να προετοιμαστεί το έδαφος για να διεκδικήσει τα ηνία του δήμου.


Ειδήσεις σήμερα:

Politico: Ποιοι θα είναι οι επόμενοι επίτροποι στο πλευρό της Φον ντερ Λάιεν – Δείτε χάρτη με τα ονόματα ανά χώρα

«Η διπλωματία απέτρεψε την κρίση στο Αιγαίο», λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για την Κάσο, επιμένει ο Φιντάν για το τουρκολυβικό μνημόνιο


Έφτασαν τα 18 τα κρούσματα πανώλης στα αιγοπρόβατα - 8.000 ζώα θανατώθηκαν ή θα θανατωθούν τις επόμενες μέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr