Πανελλαδικές 2024: Η μη επιτυχία του στόχου σας δεν μειώνει την προσπάθειά σας - Ανακοίνωση Πιερρακάκη για τις βάσεις

«Το μέλλον τώρα ξεκινά να ανοίγεται μπροστά σας. Εσείς είστε οι συγγραφείς του μέλλοντός σας. Πιστέψτε στους εαυτούς σας, ανοίξτε τα φτερά σας, διεκδικήστε τα όνειρά σας», λέει ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Το δικό του μήνυμα σχετικά με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μετέδωσε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μέσα από ανακοίνωσή του, ο υπουργός Παιδείας συνεχάρη τους μαθητές για τους κόπους τους και έκανε λόγο για μια «ξεχωριστή στιγμή στη ζωή κάθε μαθήτριας και κάθε μαθητή». «Όσα χρόνια και αν περάσουν, όλοι θυμόμαστε τα συναισθήματα και τις εικόνες εκείνης της ημέρας», είπε.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε πρώτα στους υποψήφιους που, μέσα από το παράλληλο μηχανογραφικό, ξεκινούν την πορεία τους στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης – τα γνωστά μέχρι πρόσφατα ΙΕΚ, των οποίων η επιλογή συνιστά «ψήφο εμπιστοσύνης στη στρατηγική μας για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και, ταυτόχρονα, το μεγαλύτερο κίνητρο για να υλοποιήσουμε όλα όσα έχουμε δεσμευτεί, προκειμένου να δικαιώσουμε τις προσδοκίες σας».

Κάνοντας ειδική αναφορά σε όσους δεν πέτυχαν το στόχο τους, όμως, στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ο υπουργός Παιδείας μίλησε εξίσου ενθαρρυντικά λέγοντας τα εξής: «Το γεγονός αυτό δεν μειώνει σε τίποτα ούτε την προσπάθειά σας, ούτε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το μέλλον σας όπως το έχετε φανταστεί. Οι ευκαιρίες θα είναι πολλές και είναι πάντα στο χέρι σας να τις αξιοποιήσετε».

«Κλείνω με την εξής σκέψη: σίγουρα, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, η σημερινή ημέρα αποτελούσε για όλες και όλους το τέλος μιας διαδρομής. Ανεξάρτητα από το αν κατακτήσατε σήμερα τον στόχο που είχατε θέσει, πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η μέρα αυτή συνιστά αφετηρία - και όχι τερματισμό. Αφετηρία για τα πρώτα βήματα της ενήλικης ζωής σας, αφετηρία μιας διαδρομής που περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από τα σημερινά αποτελέσματα. Το μέλλον τώρα ξεκινά να ανοίγεται μπροστά σας. Εσείς είστε οι συγγραφείς του μέλλοντός σας. Πιστέψτε στους εαυτούς σας, ανοίξτε τα φτερά σας, διεκδικήστε τα όνειρά σας», καταλήγει ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή κάθε μαθήτριας και κάθε μαθητή. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όλοι θυμόμαστε τα συναισθήματα και τις εικόνες εκείνης της ημέρας.

Αρχικά, θέλω να συγχαρώ όσες και όσους είδατε τους κόπους ετών να ανταμείβονται, πετυχαίνοντας τον στόχο σας. Έχετε κάθε λόγο σήμερα να χαμογελάτε, μαζί με τους καθηγητές και τους φίλους που διανύσατε αυτή τη διαδρομή, αλλά και με τις οικογένειές σας που με θυσίες στήριξαν αυτή σας την προσπάθεια. Η υποστήριξη της ακαδημαϊκής σας - πλέον - διαδρομής μέσω της ενίσχυσης του δημοσίου πανεπιστημίου είναι για εμάς προτεραιότητα.

Θα ήθελα να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά για τους υποψήφιους που, μέσα από το παράλληλο μηχανογραφικό, ξεκινούν την πορεία τους στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης – τα γνωστά μέχρι πρόσφατα ΙΕΚ. Για όλους εμάς στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η επιλογή σας αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη στρατηγική μας για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και, ταυτόχρονα, το μεγαλύτερο κίνητρο για να υλοποιήσουμε όλα όσα έχουμε δεσμευτεί, προκειμένου να δικαιώσουμε τις προσδοκίες σας.

Περισσότερο από όλους, όμως, θα ήθελα να απευθυνθώ στα παιδιά που σήμερα δεν είδαν δίπλα στο όνομά τους τη σχολή ή το τμήμα που θα επιθυμούσαν. Το γεγονός αυτό δεν μειώνει σε τίποτα ούτε την προσπάθειά σας, ούτε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το μέλλον σας όπως το έχετε φανταστεί. Οι ευκαιρίες θα είναι πολλές και είναι πάντα στο χέρι σας να τις αξιοποιήσετε.

Κλείνω με την εξής σκέψη: σίγουρα, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, η σημερινή ημέρα αποτελούσε για όλες και όλους το τέλος μιας διαδρομής. Ανεξάρτητα από το αν κατακτήσατε σήμερα τον στόχο που είχατε θέσει, πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η μέρα αυτή συνιστά αφετηρία - και όχι τερματισμό. Αφετηρία για τα πρώτα βήματα της ενήλικης ζωής σας, αφετηρία μιας διαδρομής που περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από τα σημερινά αποτελέσματα. Το μέλλον τώρα ξεκινά να ανοίγεται μπροστά σας. Εσείς είστε οι συγγραφείς του μέλλοντός σας. Πιστέψτε στους εαυτούς σας, ανοίξτε τα φτερά σας, διεκδικήστε τα όνειρά σας.


Ειδήσεις σήμερα:

Politico: Ποιοι θα είναι οι επόμενοι επίτροποι στο πλευρό της Φον ντερ Λάιεν – Δείτε χάρτη με τα ονόματα ανά χώρα

«Η διπλωματία απέτρεψε την κρίση στο Αιγαίο», λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για την Κάσο, επιμένει ο Φιντάν για το τουρκολυβικό μνημόνιο


Έφτασαν τα 18 τα κρούσματα πανώλης στα αιγοπρόβατα - 8.000 ζώα θανατώθηκαν ή θα θανατωθούν τις επόμενες μέρες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr