«Πάγωσα σαν να ήμουν νεκρή»: Συγκλονίζει η κατάθεση της πρωταθλήτριας ενόργανης για τον προπονητή της

«Θα είμαι προπονητής και άντρας σου» - Όπως κατήγγειλε, στο τέλος μιας προπόνησης την πήγε στα αποδυτήρια, αφού είχαν φύγει όλοι από το γυμναστήριο και «με ξεγύμνωσε από τη μέση και πάνω, φιλώντας με στο στήθος και στον λαιμό μου»

Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή που έκανε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής για τον εφιάλτη που βίωνε στα χέρια του προπονητή της, από τα 14 χρόνια της μέχρι τα 19 της.

Η 26χρονη- σήμερα- πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, κατήγγειλε όσα ζούσε από τα 14 της χρόνια. «Στο τέλος μιας προπόνησης με πήγε στα αποδυτήρια, αφού είχαν φύγει όλοι από το γυμναστήριο, μου έβγαλε το αθλητικό μου μπουστάκι, με ξεγύμνωσε από τη μέση και πάνω, με ξάπλωσε ανάσκελα στο κρεβάτι του μασάζ που είχε εκεί, ανέβηκε πάνω μου, άρχισε να με φιλάει στο στήθος και στον λαιμό μου, ενώ με το χέρι του κατέβαινε πιο χαμηλά», ανέφερε η καταγγέλλουσα, σύμφωνα με το Mega. Αυτό συνέβη όταν ήταν 19 ετών, μέσα στο γυμναστήριο. Εκεί, όπου αναγκαζόταν να περνάει πολλές ώρες με τον 63χρονο σήμερα ομοσπονδιακό προπονητή.



«Εγώ ''πάγωσα'' σαν να ήμουν νεκρή, δεν μιλούσα και κυριολεκτικά παρέλυσα. Μετά από λίγο με ρώτησε αν ένιωθα κάτι με αυτό που έκανε και εγώ κατάφερα να βρω τη φωνή μου και να του πω απλώς ''ΟΧΙ''. Τότε εκείνος ξαναλέει ''δεν μπορεί, κάτι θα αισθάνεσαι'' και του απαντάω ξανά ''ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ''. Τότε έφυγε από πάνω μου, μου είπε να ντυθώ, φύγαμε από τα αποδυτήρια και με γύρισε στο σπίτι μου». Ο εφιάλτης για την αθλήτρια, με συμμετοχές σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, δεν είχε τέλος, με τον προπονητή να την παρενοχλεί σεξουαλικά και στις αποστολές, όπως εκείνη του Δεκεμβρίου του 2017 στην Ουκρανία.

«Με έγδυσε εντελώς από πάνω και από κάτω, ήμουν μόνο με το εσώρουχο και άρχισε να με χαϊδεύει και να με πιάνει παντού, δήθεν για να δει αν είχα πάρει κιλά, στην πραγματικότητα με χάιδευε στο στήθος, στους γλουτούς και γύρω από το γεννητικό μου όργανο. Mου έλεγε συνέχεια ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει άλλος άντρας στη ζωή μου πέρα από αυτόν και τώρα που ενηλικιώθηκα είναι καιρός να προχωρήσουμε τη ''σχέση'' μας, μου έλεγε συχνά ότι όταν θα κλείσω τα 18 θα πρέπει να κάνουμε σεξ και εγώ του έλεγα ”όχι”, εγώ του απαντούσα: ”όχι δε θα κάνω τίποτα μαζί σας, εσείς είστε ο προπονητής μου, τίποτα άλλο” κι εκείνος επέμενε ότι εκτός από προπονητής, ότι είναι και άντρας μου και ο γκ@μεν@ς μου και εγώ ξαναέλεγα ”ΟΧΙ”».

Στον τηλεοπτικό σταθμό μίλησε ο πρόεδρος της Γυμναστικής Ομοσπονδίας που αντί για την ουσία της καταγγελίας, στάθηκε στον χρόνο που αυτή υποβλήθηκε. «Λυπάμαι για την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε συνειδητά να γίνει αυτή η καταγγελία. Κατά δεύτερον όταν έρθει επίσημο έγγραφο οποιασδήποτε αρχής για την συγκεκριμένη καταγγελία το Διοικητικό Συμβούλιο άμεσα θα συγκληθεί για να πάρει τις αποφάσεις του. Θα μπορούσε να γίνει αυτή η καταγγελία να γίνει πολύ πιο νωρίς», δήλωσε ο πρόεδρος της Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια βρήκε το θάρρος να μιλήσει για όσα βίωνε τόσα χρόνια με την συμπαράσταση τόσο της οικογένειας της όσο και του δικηγόρου της. Σε βάρος του 63χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για «απόπειρα βιασμού», «κατάχρηση ανηλίκων» και «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας».

Τέσσερις ακόμη καταγγελίες για τον προπονητή

Σύμφωνα με το κανάλι, ο συγκεκριμένος προπονητής δεν καταγγέλλεται από μια αθλήτρια αλλά από πέντε συνολικά και παραμένει στη θέση του. Αναλυτικότερα πίσω στο 2022, ακόμη τέσσερις αθλήτριες είχαν καταγγείλει τον 63χρονο σήμερα ομοσπονδιακό προπονητή για σεξουαλική παρενόχληση. Ένα χρόνο μετά, το 2023, η Ομοσπονδία κάλεσε τις αθλήτριες για να περιγράψουν στο ανάλογο γραφείο τα όσα πέρασαν, όπως καταγγέλλουν- εξαιτίας του ομοσπονδιακού προπονητή. Ακόμη και σήμερα η Ομοσπονδία δεν έχει πάρει καμία απόφαση για το μέλλον του προπονητή κι- όπως αναφέρουν πληροφορίες- σήμερα βρίσκεται με ομάδα σε αποστολή στο εξωτερικό.

Επιπρόσθετα, η πρωταθλήτρια που κατέθεσε τη μήνυση, είναι 26 ετών σήμερα και αυτό που αναφέρει, είναι ότι ήδη από όταν ήταν ανήλικη και συνέβαιναν όλα όσα κατήγγειλε, είχε μιλήσει σε άλλα μέλη της ομοσπονδίας που παραμένουν στη θέση τους και σήμερα, ωστόσο δεν είχαν προβεί σε καμία ενέργεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Παύλος Πολάκης: Το bullying που ξεχείλισε το ποτήρι - Σόου σε Βουλή και ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την διαγραφή

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση μέχρι 2 Αυγούστου για τα φυσικά και μέχρι 9 Αυγούστου για τα νομικά πρόσωπα

Οι τουρίστες στη Σκιάθο συνεχίζουν την επικίνδυνη συνήθεια - Κάθονται πίσω από τα αεροπλάνα ενώ η τουρμπίνα παίρνει μπρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr