Γεωργιάδης: Το πρόβλημα με τους ιδιώτες γιατρούς έχει λυθεί παντού πλην Κω - Δεν θα εκδώσω την ΚΥΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Γεωργιάδης: Το πρόβλημα με τους ιδιώτες γιατρούς έχει λυθεί παντού πλην Κω - Δεν θα εκδώσω την ΚΥΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

«Κάνω έκκληση στους γιατρούς να μην ακολουθήσουν την προτροπή του ΠΙΣ, γιατί αν πετύχει θα έχει ως αποτέλεσμα μια τρομακτική ταλαιπωρία των ασθενών»

adonis-giatoi
Το θέμα με τη συμμετοχή από ιδιώτες γιατρούς στις εφημερίες σε νοσοκομεία του ΕΣΥ έχει λυθεί σε όλες τις περιοχές πλην της Κω δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεδομένης της λύσης του προβλήματος δεσμεύθηκε ότι δεν θα εκδώσει την ΚΥΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για ιδιώτες γιατρούς που δεν θα βάλουν πλάτη.

Παράλληλα χαρακτήρισε ακραία συνδικαλιστική πρακτική την απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για διήμερη αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι περισσότεροι γιατροί δεν θα την ακολουθήσουν.

«Δεν είναι απειλή ευθέως ανάλογη. Είναι ευθέως ανάλογο να πεις ότι αν πάνε 9 παθολόγοι στην Κω θα κόψεις το διακιώμα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλη την Ελλάδα; Το υπουργείο Υγείας δεν είπε ποτέ οτι θα κοπεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλη την Ελλάδα, είναι μια συνδικαλιστική αντίδραση του ΠΙΣ αυτή. Κάνω έκκληση στους γιατρούς να μην ακολουθήσουν αυτή την προτροπή, γιατί αν πετύχει θα έχει ως αποτέλεσμα μια τρομακτική ταλαιπωρία των ασθενών» είπε ο υπουργός Υγείας στο Action 24.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2z9ljkzhhqh)
Κλείσιμο


Όπως είπε «η πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας έχει δικαιωθεί γιατί εμείς ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να λύσουμε ένα χρονίζον θέμα με τα κενά στις εφημερίες. Όλα τα κενά καλύφθηκαν χωρίς να εφαρμοστεί η επίμαχη διάταξη. Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε υπέρ του ΕΣΥ και υπέρ των ασθενών, το έχουμε πετύχει. Ευχαριστώ αυτούς τους γιατρούς που έσπευσαν να ανταποκριθούν στην κραυγή αγωνίας του υπουργείου Υγείας»./

«Έχουμε, όμως, δύο εξαιρέσεις: Η μια επί του πεδίου που είναι η Κως αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε πρόοδο και η δεύτερη η πολύ σκληρή των συνδικαλιστών του ΠΙΣ».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης «το αρθρο δεν μπορεί να αποσυρθεί γιατί είναι το ακροτελευταίο μιας συνολικής πολιτικής. Δεσμεύομαι ότι δεν θα εκδώσω την ΚΥΑ γιατί το πρόβλημα έχει λυθεί».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εντός ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης μετά το bullying - Όλο το παρασκήνιο

Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές από τις Πανελλαδικές - Δείτε αναλυτικούς πίνακες

Έστησαν καρτέρι σε 53χρονο στην Θεσσαλονίκη και φώναζαν το όνομα της πρώην συζύγου του με την οποία είναι στα δικαστήρια - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης