Ενημέρωση από Μπούγα για το νέο δικαστικό χάρτη στα Χανιά και το Ρέθυμνο

Ενημέρωση από Μπούγα για το νέο δικαστικό χάρτη στα Χανιά και το Ρέθυμνο

Κατά την περιοδεία του ο κ. Μπούγας επισήμανε ότι για τις αλλαγές που θα επιφέρει ο δικαστικός χάρτης, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει συγκροτηθεί ομάδα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που θα ανακύψουν από την εφαρμογή του

bouhasm
Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, στα Χανιά και Ρέθυμνο, ενόψει της εφαρμογής του νέου δικαστικού χάρτη με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (16 Σεπτεμβρίου 2024).

Κατά την περιοδεία του ο κ. Μπούγας επισήμανε ότι για τις αλλαγές που θα επιφέρει ο δικαστικός χάρτης, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει συγκροτηθεί ομάδα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που θα ανακύψουν από την εφαρμογή του.

Ειδικότερα, αρχικά ο κ. Μπούγας επισκέφθηκε το Ειρηνοδικείο Βάμου, καθώς εκεί θα στεγαστεί η περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Χανίων.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπούγας επισκέφθηκε το δικαστικό Μέγαρο Χανίων, και ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη 5 δικαστικών υπαλλήλων στα Χανιά, ενώ 6 υπάλληλοι του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας θα στελεχώσουν άμεσα το Πρωτοδικείο και το Εφετείο Χανίων.

Κλείσιμο
Συνοδευόμενος από το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων και δικαστικούς λειτουργούς, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο κτίριο των Παλαιών Δικαστικών Φυλακών, ο κ. Μπούγας ανακοίνωσε την αξιοποίηση του κτιρίου, δηλώνοντας: «Θέλουμε να υπερβούμε όσα γραφειοκρατικά θέματα έχουν προκύψει ώστε το συντομότερο δυνατό και με βάση τις προτάσεις των Δικαστών και των Δικηγόρων να δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε το κτίριο των Παλιών Φυλακών, είτε ως χώρο αρχείων, είτε ως ακροατηρίων».

Παράλληλα, ο κ. Μπούγας επισκέφθηκε το δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, όπου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Πρωτοδίκες, Ειρηνοδίκες, Εισαγγελείς και δικαστικούς υπαλλήλους.

Ως προς την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού του δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε ότι θα προσληφθούν 3 δικαστικοί υπάλληλοι, ενώ άμεσα θα αναλάβουν καθήκοντα 3 υπάλληλοι του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας.

Τέλος, σχετικά με το έργο για την ανακαίνιση του δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, ο κ. Μπούγας ανέφερε ότι η διαδικασία είναι στο στάδιο αξιολόγησης των φακέλων των υποψηφίων και το έργο θα ολοκληρωθεί τέλη του 2026.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εντός ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης μετά το bullying - Όλο το παρασκήνιο

Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές από τις Πανελλαδικές - Δείτε αναλυτικούς πίνακες

Έστησαν καρτέρι σε 53χρονο στην Θεσσαλονίκη και φώναζαν το όνομα της πρώην συζύγου του με την οποία είναι στα δικαστήρια - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης