Θεσσαλονίκη: Panic button χορηγήθηκε στον 53χρονο που του επιτέθηκαν και φώναζαν το όνομα της πρώην συζύγου του

Η προστασία του εντολέα μου βρίσκεται στα χέρια της ΕΛΑΣ, τόνισε στο protothema.gr η δικηγόρος του, Ανθούλα Ανάσογλου - Το χρονικό της υπόθεσης

Την εφαρμογή panic button (κουμπί πανικού) χορήγησαν οι αστυνομικοί στον 53χρονο που κατήγγειλε ότι δύο άγνωστοι άντρες του έστησαν καρτέρι και του επιτέθηκαν κάτω από το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, φωνάζοντας το όνομα της πρώην συζύγου του, με την οποία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για το ανήλικο τέκνο τους.

Παρόλο που η έγκληση που υπέβαλε ο άντρας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για τα εγκλήματα της απειλής, της παράνομης βίας, της απόπειρας φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της εξύβρισης, είναι κατά παντός υπευθύνου, μετά από την αξιολόγηση των καταγγελλόμενων περιστατικών οι αστυνομικοί - σε συνεννόηση με την Εισαγγελία - εγκατέστησαν στο κινητό τηλέφωνο του 53χρονου την εφαρμογή Panic Button που αφορά τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

«Πλέον η προστασία του εντολέα μου βρίσκεται στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Η προστασία της οικογένειας είναι κυρίαρχο μέλημα της πολιτείας, που οργανώνει τις δομές της για να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά. Η υπόθεση πλέον πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης», τόνισε στο protothema.gr, με αφορμή την εξέλιξη της υπόθεσης, η δικηγόρος - ποινικολόγος που εκπροσωπεί τον 53χρονο, Ανθούλα Ανάσογλου.

Σημειώνεται ότι το θύμα είχε ζητήσει από τη δικαιοσύνη να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί και το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, σύμφωνα με την έγκληση που υπέβαλε το θύμα, όλα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης, 18 Ιουλίου, όταν τα δύο άτομα που βρίσκονταν πάνω στο δίκυκλο και φορούσαν κράνη, τον περίμεναν έξω από την οικία του και μόλις είδαν ότι πήγε να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του τότε μπήκαν μπροστά και του έκλεισαν τον δρόμο.

Όπως περιέγραψε ο άντρας στην έγκληση του, η οποία κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, μόλις σταμάτησε το όχημά του τα άτομα «ξεκίνησαν με σφοδρότητα να χτυπούν την πόρτα του αυτοκινήτου μου, ζητώντας μου να ανοίξω. Εντός εκατοστών του δευτερολέπτου συνέχισαν να χτυπούν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου μου και το καπό ζητώντας μου να τους ανοίξω. Κάποια στιγμή άκουσα τον έναν από τους δύο να μου φωνάζει με ουρλιαχτά που εκείνη την ώρα το αντιλήφθηκα ως κάποια βρισιά. Μέσα στην ταραχή μου και με κλειστό το παράθυρο του αυτοκινήτου δε μπόρεσα να ακούσω καθαρά τι μου έλεγε».

Πιστεύοντας, αρχικά, ότι πρόκειται για ληστές που ήθελαν να του επιφέρουν κάποιο χτύπημα προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν και να τον κλέψουν, ο 53χρονος αντέδρασε όσο πιο γρήγορα μπορούσε και πραγματοποίησε ένα γρήγορο ελιγμό με το αυτοκίνητο του, προκειμένου να τους αποφύγει και να βρει κάποιο σημείο διαφυγής σε παράπλευρη οδό, κάτι το οποίο τελικά κατάφερε με τα δύο άτομα να τρέπονται σε φυγή.

Φώναζαν το όνομα της πρώην συζύγου του

Στο βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας την οποία έχει τοποθετήσει εξωτερικά της οικείας του και δημοσιεύει το protothema.gr, αποτυπώνεται η στιγμή που οι δύο άντρες επιτίθενται στο αυτοκίνητο του θύματος ενώ, μαζί με τις ύβρεις, ακούγονται να φωνάζουν και ένα γυναικείο όνομα.

Δείτε το βίντεο με τον χαρακτηριστικό ήχο:



Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσε το θύμα και περιέγραψε στην έγκλησή του, κατά το τελευταίο χτύπημα στο αμάξι του ο ένας εκ των δύο κρανοφόρων του φώναξε: «Από την Ελένη, π…άνα», κάτι το οποίο ακούγεται καθαρά και στο βίντεο ντοκουμέντο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 53χρονος, η συγκεκριμένη φράση δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχει συγκεκριμένος αποστολέας και πομπός αυτής της επίθεσης με συγκεκριμένο αποδέκτη τον ίδιο, ενώ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι τελικά δεν πρόκειται για «τυφλό» χτύπημα με σκοπό την κλοπή ή την ληστεία, όπως πίστευε αρχικά το θύμα, καθώς οι δράστες γνώριζαν που μένει, το αυτοκίνητό του και τί ώρα επιστρέφει από την εργασία του.

Ο 53χρονος ανέφερε, επίσης, ότι η μόνη «Ελένη» που γνωρίζει και που έχει κάποια διαφορά και μάλιστα ενεργή μαζί της, είναι η πρώην σύζυγός του, με την οποία, λίγες ημέρες μετά την επίθεση που δέχθηκε, είχε οριστεί δικάσιμος για την εκδίκαση δυο αντίθετων αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, τη δικιά του και της πρώην συζύγου του, σχετικά με την επιμέλεια και την κατοικία του παιδιού τους. Το θύμα είπε στους αστυνομικούς, ότι του είναι αδιανόητο να πιστέψει, μέχρι και σήμερα, ότι υπάρχει έστω και μία περίπτωση η πρώην σύζυγός του να έχει ενορχηστρώσει μία τέτοια επίθεση εναντίον του και, μάλιστα, ως ηθικός αυτουργός. «Δυστυχώς όμως επαναλαμβάνω το γεγονός της εκκρεμούς δίκης και πολλώ δε μάλλον το ρητό και ξεκάθαρο μήνυμα του κρανοφόρου αγνώστου με την αναφορά ονόματος που είναι το ίδιο με της πρώην συζύγου μου, με οδηγούν αναπόφευκτα σε παρά πολλές υποψίες όχι τόσο για την ίδια αλλά για άτομα του προσωπικού, οικογενειακού και συγγενικού της περιβάλλοντος, που ίσως θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να με εκφοβίσουν», ανέφερε στη μήνυσή του.

Το απειλητικό τηλεφώνημα

Αμέσως μετά το περιστατικό επίθεσης εναντίον του, ο 53χρονος ειδοποίησε την αστυνομία ενώ την επόμενη ημέρα μετέβη στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να παραδώσει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Όπως περιέγραψε, παρόλο που οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι θα μπορούσε να υποβάλει μήνυση για ενδοοικογενειακή βίας εις βάρος της πρώην συζύγου του, εκείνος αρνήθηκε καθώς δε θα μπορούσε να κατηγορήσει την μητέρα του παιδιού του χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία καθώς θα ακολουθούσε η αυτόφωρη σύλληψή της.

Λίγες ημέρες μετά το συμβάν και συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής, 21 Ιουλίου, ο 53χρονος δέχθηκε νέες απειλές, αυτή τη φορά από κάποιον άγνωστο άντρα που τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο και πριν προλάβει να μιλήσει ο ίδιος, του είπε: «Άκου φίλε, για να μην έχεις επισκέψεις όπως τις προάλλες αύριο φρόντισε τι θα πεις. Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Αυτό πήρα να σε ενημερώσω. Εντάξει;». Το θύμα, όπως ακούγεται και στο ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιεύει το protothema.gr και περιλαμβάνεται στη δικογραφία, το μόνο που πρόλαβε να απαντήσει μετά τις απειλές που δέχθηκε, ήταν: «Τι επισκέψεις να έχω, δεν μπορώ να καταλάβω. Τι να πω δηλαδή;» για να ακούσει την επανάληψη των εκσφενδονιζόμενων απειλών εναντίον του για ακόμη μία φορά.

Το ηχητικό ντοκουμέντο:



«Όπως είχες επισκέψεις τώρα πρόσφατα, ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ, θα έχεις πολύ περισσότερες, αν αύριο δεν πεις αυτά που πρέπει να πεις», του επανέλαβε ο άγνωστος, ενώ πριν προλάβει ο 53χρονος να τον ρωτήσει τι είναι αυτό που ζητάει να πει την αυριανή ημέρα, δηλαδή στο δικαστήριο με την πρώην σύζυγό του, ο άγνωστος άντρας τερμάτισε την κλείσει.

Μετά από τα παραπάνω περιστατικά, ο άντρας, φοβούμενος για τη σωματική ακεραιότητα τη δική του και της οικογένειάς του, απευθύνθηκε στις αρχές και υπέβαλε έγκληση ζητώντας την ποινική δίωξη και τιμωρία των δραστών για τα εγκλήματα της απειλής, της παράνομης βίας, της απόπειρας φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της εξύβρισης. Παράλληλα, ο 53χρονος ζητά από τη δικαιοσύνη να διερευνήσει εάν έχει τελεστή το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλή.

Η νομική άποψη

Η Ανθούλα Ανάσογλου

Σε δήλωσή της για την υπόθεση, η δικηγόρος – ποινικολόγος που εκπροσωπεί το θύμα, Ανθούλα Ανάσογλου, ανέφερε στο protothema.gr: «Πληρωμένη εκδίκηση; Εκφοβισμός; Θρασύτητα; Υποκινούμενες καταστάσεις; Ή απλώς αφελέστατο αίσθημα υπεροψίας, από ανθρώπους που νομίζουν ότι μπορεί να αψηφούν τους νόμους; Τυχαία γεγονότα ενόψει δικαστηρίου ή άμεση σύνδεση με την υπόθεση; Πολλά τα ερωτήματα αλλά ένα είναι σίγουρο: ο φόβος που βίωσε ο εντολέας μου από άγνωστα άτομα που προσπάθησαν να τον προπηλακίσουν. Είναι όμως δυνατό να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη την οποία φαντάζεται κάποιος με την επιβολή βίας; Αυτά τα ερωτήματα θα τεθούν ενώπιον της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προς έρευνα».

Και σημείωσε: «Η εποχή του Far West ‎‎και των γενικών αποκαλούμενων τραμπούκων έχει τελειώσει κι αυτό πρέπει να το καταλάβει ο καθένας. Αργά ή γρήγορα η ''τσιμπίδα'' του νόμου πιάνει τον δράστη. Οι διαφορές λύνονται με πολιτισμένο τρόπο και όχι με μπουνίδια και εκφοβισμούς. Ύψιστο όμως αγαθό η ασφάλεια και ηρεμία του κάθε πολίτη».

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη για το Μάτι - Μάρτυρας κατά Λιμενικού: Δεν υπήρχε κανένα σκάφος, υπήρχε σκοτάδι και φόβος

Τουρκία: Βρετανοί τουρίστες «ξέμειναν» σε ένα άδειο ξενοδοχείο, εξαιτίας τoυ σφάλματος της Crowdstrike

Γαλλία: «Θα έχει συννεφιά ή θα βρέχει;» - Αγωνιούν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr