Τροχαίο στη Μεσσηνία: Θρήνος στα Καλύβια Ηλείας για τον 44χρονο στρατιωτικό και τη 12χρονη κόρη του

Είχαν πάει στην Καλαμάτα για να δουν τον 19χρονο γιο της οικογένειας που ορκιζόταν και επέστρεφαν στην Αμαλιάδα

Στο πένθος έχουν βυθιστεί από το απόγευμα της Παρασκευής τα Καλύβια Ηλείας, όταν αναγνωρίστηκαν οι ταυτότητες των θυμάτων του σοκαριστικού τροχαίου, το οποίο σημειώθηκε στην εθνική οδό Πύργου - Κυπαρισσίας, στο ύψος της Ελαίας.

Συγκεκριμένα, νεκροί ανασύρθηκαν από το δεύτερο όχημα που παρέσυρε η μοιραία νταλίκα ο 44χρονος Αντώνης Καραβέλλας και η 12χρονη κόρη του, Ιωάννα, με καταγωγή από τα Καλύβια.

Ο 44χρονος, στρατιωτικός στο επάγγελμα υπηρετούσε στην Ρόδο και μαζί με την 12χρονη κόρη του, τον 19χρονο γιο του, καθώς και την 66χρονη γιαγιά τους, επέστρεφαν στην Αμαλιάδα από την Καλαμάτα - όπου είχαν μεταβεί στο στρατόπεδο της πόλης για την ορκωμοσία του 19χρονου. Μάλιστα, ο νεαρός μεταφέρθηκε το Σάββατο διασωληνωμένος από το Παναρκαδικό στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ τραυματισμένη νοσηλεύεται και η 66χρονη γιαγιά.

Θυμίζεται πως από το πρώτο όχημα έχασε τη ζωή του ακαριαία ένας 38χρονος άνδρας, καθώς και ένα κοριτσάκι μόλις ενός έτους.

Ζωντανοί βγήκαν η μητέρα του, μια 38χρονη, η οποία επίσης νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας και ένα εξάχρονο αγόρι το οποίο έφερε σοβαρά τραύματα και διακομίστηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News, η μητέρα του θα μεταφερθεί στην Πάτρα για νοσηλεία προκειμένου να είναι κοντά στο γιο της. Δίπλα στο παιδί βρίσκεται η γιαγιά του. Η οικογένεια που βρισκόταν στο αυτοκίνητο είναι μόνιμοι κάτοικοι Λονδίνου, βρίσκονταν για διακοπές σε συγγενείς τους στο Ναύπλιο και χθες έκαναν εκδρομή.


Η εικόνα από το σημείο της τραγωδίας που θύμιζε εμπόλεμη ζώνη, συγκλόνιζε τους πάντες. Αμέσως μετά τη σφοδρότατη σύγκρουση, τα οχήματα μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα σιδερικών. Για τουλάχιστον δυόμιση ώρες.

Οι πυροσβέστες και οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν όλα τα άτομα από τα οχήματα. Ο πύραρχος Αθανάσιος Κατσαφάδος, περιέγραψε όσα σοκαριστικά αντίκρισαν.

«Στο πρώτο όχημα ήταν μια γυναίκα με ένα παιδί νεκρό, και στο δεύτερο όχημα, το πλακωμένο από τη νταλίκα ήταν ένας άνδρας κι ένα κορίτσι 12 ετών. Απεγκλωβίσαμε συνολικά έξι άτομα. Τα τέσσερα νεκρά. Υπήρχαν και πέντε ακόμα τραυματισμένοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία».



Πώς έγινε η τραγωδία

Όπως αναφέρει το patrisnews, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο οδηγός της νταλίκας που είχε κατεύθυνση προς την Κυπαρισσία, έχασε τον έλεγχο του βαρέος οχήματος, με αποτέλεσμα οι δεξιοί τροχοί να βγουν εκτός δρόμου, στο πρανές. Στην προσπάθειά του να επαναφέρει το όχημα στον δρόμο, έστριβε αριστερά το τιμόνι, με τον τράκτορα να περνά στο αντίθετο ρεύμα, να παρασύρει το πρώτο όχημα, να «διπλώνει» στη μέση και να «εγκλωβίζει» κι ένα δεύτερο όχημα.


Στο τροχαίο ενεπλάκη και ένα ακόμα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου κατάφερε να σωθεί σαν από θαύμα. Κατάφερε να βγάλει το όχημα του εκτός δρόμου, εξετράπη της πορείας του, όμως, αυτός και οι συνεπιβάτες του, είναι ζωντανοί. Η περιγραφή του, σοκάρει. «Κοιτούσαμε να δούμε αν είμαστε εντάξει, αν είμαστε ζωντανοί. Είδαμε το πρώτο αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου που ήταν καρφωμένο, το δεύτερο αυτοκίνητο ήταν κάτω από τη νταλίκα, πέρασε μια ώρα να καταλάβουμε ότι υπήρχε και δεύτερο αυτοκίνητο εκεί. Ήταν καλυμμένο με την νταλίκα».


Ενδεικτικό της τραγικότητας του συμβάντος είναι το γεγονός πως με δυσκολία κανείς, μπορούσε να αναγνωρίσει τις σορούς που μία-μία μεταφέρονταν από τα συντρίμμια στα ασθενοφόρα, όπως και με την κατάσταση των πολυτραυματιών που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Περιφέρειας, σε Κυπαρισσία, Καλαμάτα και Πάτρα. Πολλές ώρες μετά άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της αναγνώρισής τους και της άχαρης διαδικασίας της ειδοποίησης των δικών τους ανθρώπων, που δεν πίστευαν στα αυτιά τους για την ασύλληπτη τραγωδία, με θύματα τους συγγενείς τους.

Ο οδηγός είχε εμπλακεί και σε άλλο τροχαίο

Εν τω μεταξύ φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα νοσηλεύεται ο 39χρονος οδηγός της νταλίκαςΟι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του επαγγελματία οδηγού εν αναμονή και των τοξικολογικών εξετάσεων ώστε να εξακριβωθεί αν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες,
 ο ίδιος το 2022 είχε εμπλακεί ξανά σε θανατηφόρο τροχαίο χωρίς τότε να συλληφθεί ως υπαίτιος για την πρόκληση του δυστυχήματος.

Δρόμος καρμανιόλα

Στο σημείο που έγινε το τραγικό δυστύχημα, δεν γίνεται πρώτη φορά τροχαίο. Άλλωστε αυτό το μαρτυρά και το εικονοστάσι του Αγιώργη που υπάρχει ακριβώς στο ίδιο μέρος και μαρτυρά το απόκοσμο που «κρύβει» αυτός ο δρόμος. Μαρτυρά τη θυσία στην άσφαλτο που έχει γίνει κάποιος συνάνθρωπός μας, σε έναν δρόμο καρμανιόλα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ακραία αριστερή που μαχαίρωσε τον Μπάιντεν πισώπλατα» - Πώς ο Τραμπ προσπαθεί να ανακόψει την δυναμική της Κάμαλα Χάρις

Διπλή οικογενειακή τραγωδία στο τροχαίο της Μεσσηνίας - Λύγισαν οι διασώστες στη θέα των τεσσάρων νεκρών


Οι γκάφες των Γάλλων στην τελετή έναρξης: Οι σκηνοθετικές αστοχίες, η... ανάποδη σημαία και η προσβολή στη Νότια Κορέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr