Πανελλαδικές εξετάσεις - Αριστούχος με 19.640 μόρια «αποκαλύπτει» το μυστικό της επιτυχίας: Δεν είναι μόνο το διάβασμα, θέλει ισορροπία

Ο Κρίτωνας Θεοδωρόπουλος πέτυχε το καθαρό 20 στα Λατινικά, έγραψε 19,7 σε Αρχαία και Ιστορία και στην Έκθεση 19,1

O Κρίτωνας Θεοδωρόπουλος ήταν ένας από τους χιλιάδες μαθητές που έδωσαν φέτος Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά κατάφερε, επίσης, να αποτελέσει έναν από τους λίγους που αρίστευσαν.

Ο Κρίτωνας συγκέντρωσε 19.640 μόρια, καταφέρνοντας το καθαρό 20 στα Λατινικά, 19,7 σε Αρχαία και Ιστορία και στην Έκθεση έγραψε 19,1.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ για την επιτυχία του, ο μαθητής των Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών μοιράστηκε με τους παρουσιαστές ένα δίλημμα που αντιμετώπισε όραν συμπλήρωνε το μηχανογραφικό του, λέγοντας ότι αμφιταλλαντευόταν ανάμεσα στην Νομική Αθηνών και την Φιλολογία, επιλέγοντας τελικά την πρώτη.

Όσο για την επιτυχία του, φαίνεται πως μάλλον τον βοήθησε το γεγονός ότι τα Αρχαία και τα Λατινικά του αρέσουν πολύ.



Ο Κρίτων Θεοδωρόπουλος απάντησε και σε μια ερώτηση που έχει απασχολήσει πολλούς μαθητές, αλλά και γονείς: Υπάρχει ζωή πέρα από το διάβασμα για ένα παιδί που επιτυγχάνει τόσο υψηλούς βαθμούς;

«Δεν ήταν μόνο το διάβασμα. Εγώ θεωρώ ότι για να πετύχει κάποιος τέτοιες βαθμολογίες πρέπει να βρει τη χρυσή τομή. Πρέπει να βρει μια ισορροπία», λέει ο Θεωδορόπουλος.

«Δεν έχει σημασία να είσαι μόνο επικεντρωμένος στο διάβασμα, αλλά να διατηρείς και τη συναισθηματική και την ψυχική σου υγεία, έστω προσαρμοσμένη στο πιεστικό πρόγραμμα των πανελλαδικών» συνεχίζει.

Όπως είπε στη συνέχεια, η εμπειρία των Πανελλαδικών εξετάσεων είναι μια διαδικασία που μένει στη μνήμη των ανθρώπων που περνάνε από αυτή, χαρακτηρίζοντάς τη την «πρώτη πολύ μεγάλη δοκιμασία που αντιμετωπίζει ένας νέος άνθρωπος».

Πρόσθεσε, επίσης, πως αν και πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία, αναμφίβολα τα αποτελέσματα φέρνουν δικαίωση, τουλάχιστον στην περίπτψωσή του.

Αλλά το αμέσως επόμενο βήμα για τον Κρίτωνα Θεοδωρόπουλο περιλαμβάνει το στάδιο της αποφόρτισης, αφού την επομένη της εκπομπής θα αναχωρήσει για Μύκονο και έπειτα, θα επισκεφθεί την Πάρο και τις Σπέτσες ενώ τον Σεπτέμβριο θα πάει στον Παρνασσό και έπειτα στην Ιθάκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Μεσσηνία: Θρήνος στα Καλύβια Ηλείας για τον 44χρονο στρατιωτικό και τη 12χρονη κόρη του

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο αστυνομικός που προσπάθησε να λάβει αναρρωτική με ψευδείς γνωματεύσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Μητσοτάκης είδε Πετρούνια - Κάποια αισθητικά δεν μας άρεσαν πολύ, είπε για την τελετή έναρξης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr