Κρήτη - Σύζυγος Ελληνοκαναδού χρηματιστή στο protothema.gr: Όταν χτυπούσαν τον σύζυγό μου ήταν σαν να βρίσκομαι στην κόλαση

Περιγράφει στο protothema.gr τον εφιάλτη που έζησε μαζί με τα παιδια τους πριν από 11 ημέρες μέσα σε ένα μπαρ στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν ο σύζυγός της δέχθηκε άγρια επίθεση από παρέα Κρητικών

Αισθάνθηκε σαν να βρέθηκε παγιδευμένη σε ταινία θρίλερ. «Και μόνο να βλέπεις τον σύζυγό σου να υπομένει τέτοια βίαιη μεταχείριση είναι σαν να βρίσκεσαι στην κόλαση. Δεν ήταν απλά ένα περιστατικό, ήταν ένα τραυματικό γεγονός που άφησε ανεξίτηλα σημάδια για μια ζωή» είπε η σύζυγος του Ελληνοκαναδού χρηματιστή ο οποίος δέχθηκε την άγρια επίθεση από παρέα Κρητικών σε μπαρ στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Στην περιγραφή της στο protothema.gr, η Ρωσίδα ισλανδικής υπηκοότητας Yana Ioanna υπογράμμισε ότι δεν βρισκόταν μακριά από το σημείο της συμπλοκής, αλλά δεν μπορούσε να δει πολλά. Όταν ξεκίνησε η επίθεση, έσπρωξαν τη γυναίκα και την χτύπησαν στο πρόσωπο. Αιμορραγούσε και ζαλιζόταν ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβαινε. 



Θυμάται το χάος που επικρατούσε και τον Εμμανουήλ χαμένο σε ένα πλήθος από «τέρατα». «Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν η ασφάλεια της οικογένειάς μου: Πού είναι η κόρη μου; Πού είναι οι γιοι μου; Πού είναι ο Εμμανουήλ;».

Η σύγχυση και ο φόβος είχαν επικρατήσει. «Άκουγα την κόρη μου να ουρλιάζει, όλα έμοιαζαν τόσο εξωπραγματικά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ότι όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα που ένιωσε πως η ζωή της μαύρισε σε μια στιγμή. Οι κραυγές των παιδιών αντηχούσαν στα αυτιά της, αλλά δεν υπήρχε κανείς να βοηθήσει. Το πλήθος γύρω της είχε τον ρόλο του απλού παρατηρητή χωρίς να παρεμβαίνει. «Ήταν τρομακτικό να βλέπω τον σύζυγό μου και τους γιους μου να δέχονται επίθεση. Το χειρότερο ήταν όταν είδα τον Εμμανουήλ να πέφτει στο έδαφος αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο με μια καρέκλα. Ήταν αναίσθητος, και παρόλα αυτά συνέχισαν να τον κλοτσούν. Ήμουν τρομοκρατημένη».

Συνεχίζοντας, είπε ότι τώρα νιώθει τελείως άδεια και συντετριμμένη. «Υπάρχει ένα βάρος στο στήθος μου, σαν να μην παίρνω αρκετό αέρα. Με έχει στοιχειώσει αυτή η κατάσταση και ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας όλα φαίνονται ζοφερά. Ο ήλιος, που κάποτε έφερνε ζεστασιά και φως, τώρα μοιάζει με σκοτάδι. Το φαγητό έχει χάσει τη γεύση του, σχεδόν μοιάζει σαν δηλητήριο. Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας, γεμάτος με βαθιά θλίψη και μια αίσθηση αποσύνδεσης από όλα γύρω μου. Ο πόνος και ο φόβος από εκείνη τη νύχτα έχουν αφήσει ένα μόνιμο αποτύπωμα».

«Ως άνθρωποι που πιστεύουμε στον Θεό και ως Χριστιανοί διδασκόμαστε να συγχωρούμε αυτούς που κάνουν λάθη. Ωστόσο, αυτοί οι δράστες της επίθεσης έχουν βεβαρημένο παρελθόν  και είναι επικίνδυνοι τόσο για τουρίστες όσο και για ντόπιους. Κοροϊδεύουν και τρομοκρατούν άλλους, επανειλημμένα θέτοντάς τους σε μεγάλο κίνδυνο. Για τέτοιες πράξεις, το μόνο μέρος που τους αρμόζει είναι η φυλακή» πρόσθεσε η Yana Ioanna.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν θα έβρισκε τη δύναμη να τους συγχωρήσει, εκείνη απάντησε ότι δεν μπορεί να συγχωρήσει τέρατα που δεν δείχνουν καμία μεταμέλεια και των οποίων οι πράξεις θα μπορούσαν να έχουν κοστίσει τις ζωές της οικογένειάς της. Ειδικότερα επισήμανε πως η συγχώρεση είναι σημαντική, αλλά είναι δύσκολο να την προσφέρει σε αυτούς που έχουν προκαλέσει τόσο πόνο και θα μπορούσαν να είχαν κάνει ακόμα χειρότερα.

Έχουν περάσει 11 ημέρες και οι δυο ταυτοποιημενοι δράστες εις βάρος των οποίων εκρεμμουν εντάλματα σύλληψης παραμένουν άφαντοι. Ο δικηγορος του Ελληνοκαναδου χρηματιστή, Μανωλης Τρούλης επισημαίνει για το γεγονός: «11 ολόκληρες μέρες μετά τον ξυλοδαρμό και σοβαρό τραυματισμό που κόντεψε να στοιχίσει την ζωή του Ελληνοκαναδού χρηματιστή και οι δράστες παραμένουν άφαντοι. Το κύρος της χώρας μας πλήττεται ανεπανόρθωτα. Είναι επιτακτική η ανάγκη να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης ώστε να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δυστυχώς οι ενέργειες για τον εντοπισμό τους από τις ελληνικές αρχές δεν φαίνεται να αποδίδουν και αυτό εντείνει τον πόνο του ίδιου και της οικογένειας του που περιμένουν με αγωνία τη σύλληψη τους».



Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Μεσσηνία: Θρήνος στα Καλύβια Ηλείας για τον 44χρονο στρατιωτικό και τη 12χρονη κόρη του

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο αστυνομικός που προσπάθησε να λάβει αναρρωτική με ψευδείς γνωματεύσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Μητσοτάκης είδε Πετρούνια - Κάποια αισθητικά δεν μας άρεσαν πολύ, είπε για την τελετή έναρξης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr