Μεσσηνία: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 19χρονος τραυματίας του φρικτού τροχαίου

Η τραγωδία που χτύπησε δύο οικογένειες - Τέσσερις νεκροί - Το χρονικό του δράματος

Δύο οικογένειες ξεκληρίστηκαν στο τροχαίο δυστύχημα την Παρασκευή στη Μεσσηνία, όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ o 19χρονος σοβαρά τραυματίας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Ειδικότερα, ο 19χρονος, σύμφωνα με το Mega, έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κρίθηκε ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ. 



Όσον αφορά στους νεκρούς από το φρικτό τροχαίο, δύο πατεράδες και τα παιδιά τους, μια 13χρονη και ένα 12 μηνών μωρό είναι οι τέσσερις που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Στο ένα, χρώματος μπλε, όχημα επέβαιναν ένας 44χρονος στρατιωτικός που υπηρετεί στη Ρόδο, με τον 19χρονο γιο του, την 13χρονη κόρη του και τη μητέρα του.

Νεκροί ανασύρθηκαν ο πατέρας και η 13χρονη κόρη του, η γιαγιά του παιδιού νοσηλεύεται με σπασμένα χέρια χωρίς κατά πληροφορίες να γνωρίζει ακόμη τι έχει συμβεί με τον γιο και την εγγονή της, ενώ βαριά τραυματισμένος νοσηλεύεται ο 19χρονος γιος ο οποιός ήταν συνοδηγός.

Η οικογένεια επέστρεφε από την Καλαμάτα, από την ορκωμοσία του 19χρονου στο στρατό, στο χωριό τους στα Καλύβια Ηλείας. Κατά την επιστροφή στο χωριό συνέβη η αδιανόητη τραγωδία.

Στο ασημί αυτοκίνητο επέβαινε η άλλη οικογένεια που είχε έρθει από το Λονδίνο για να περάσει κάποιες ημέρες διακοπών στο Ναύπλιο. Σε αυτό το αυτοκίνητο έχασε τη ζωή του ο 38χρονος πατέρας της οικογένειας και οδηγός όπως και το 12 μηνών μωρό. Η 38χρονη μητέρα είναι καλά, ενώ τραυματισμένος νοσηλεύεται ο 6χρονος γιος της οικογένειας. Το παιδί νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ολα έγιναν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής όταν η νταλίκα, κινούμενη στην Εθνική Οδό Πύργου-Μεθώνης, στο ρεύμα προς Κυπαρισσία, εξετράπη της πορείας της, στη στροφή της Ελαίας, και συγκρούστηκε με τρία ΙΧ αυτοκίνητα τα οποία κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Το πρώτο αμάξι, ασημί χρώματος, συγκρούστηκε μετωπικά με τη νταλίκα και εν συνεχεία έπεσε στις προστατευτικές μπάρες, το δεύτερο, μπλε ΙΧ, σφηνώθηκε κάτω από την καρότσα του φορτηγού ενώ το τρίτο συγκρούστηκε με τα προπορευόμενα οχήματα.





Τις τραγικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εθνική Οδό Πύργου-Μεθώνης μετά τη φονική καραμπόλα περιγράφει στο protothema.gr ένας από τους επιζώντες του δυστυχήματος.


Ο κ. Μιλτιάδης Κουτσανδρέας, ο οποίος επέβαινε μαζί με το γιο του στο τρίτο ΙΧ αυτοκίνητο που συγκρούστηκε με τη νταλίκα στη στροφή της Ελαίας, αναφέρει πως ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο, το βαρύ όχημα ντεραπάρισε και έφερνε βόλτες στο οδόστρωμα.

Στη συνέχεια, έπεσε με ορμή πάνω στα δύο αμάξια που προπορεύονταν με αποτέλεσμα το πρώτο να πέσει στις προστατευτικές μπάρες μετά τη σύγκρουση και το δεύτερο να σφηνωθεί κάτω από την καρότσα.

«Η νταλίκα ερχόταν από Πύργο προς Κυπαρισσία και ξαφνικά του έφυγε το τιμόνι δεξιά, πήγε να το μαζέψει και τούμπαρε. Άρχισε να φέρνει βόλτες στο δρόμο και έπεσε πάνω στα δύο οχήματα που ήταν μπροστά μας. Δεν πρέπει να έτρεχε πολύ αλλά του έπεσε η δεξιά ρόδα προς τα έξω, πήγε να το μαζέψει και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα. Βασικά βρέθηκε στη μέση του δρόμου. Ο πρώτος πήγε να τον αποφύγει και έπεσε πάνω στα προστατευτικά. Εκεί διαλύθηκε το αμάξι. Στο δεύτερο αμάξι έπεσε η νταλίκα πάνω του. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τι είχε συμβεί. Πέρασαν 2 ώρες για να καταλάβω ότι υπήρχε αμάξι από κάτω. Είχε σφηνώσει από κάτω», εξηγεί ο συνοδηγός του τρίτου, εμπλεκόμενου οχήματος ο οποίος κάνει λόγο για ένα σημείο με επικίνδυνες στροφές.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη - Σύζυγος Ελληνοκαναδού χρηματιστή στο protothema.gr: Όταν χτυπούσαν τον σύζυγό μου ήταν σαν να βρίσκομαι στην κόλαση

ΗΠΑ - Τραμπ σε μέλη χριστιανικής οργάνωσης: Σε 4 χρόνια δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι

Ο Τομ Κρουζ τιμήθηκε με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων στο Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr