Λάρισα: «Όταν την είδα μελανιασμένη κατάλαβα ότι δεν είχε οξυγόνο» - Η μαρτυρία της διασώστριας που έσωσε 3χρονη

Λάρισα: «Όταν την είδα μελανιασμένη κατάλαβα ότι δεν είχε οξυγόνο» - Η μαρτυρία της διασώστριας που έσωσε 3χρονη

Το τρίχρονο κοριτσάκι νοσηλεύεται στην εντατική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης με μεγάλη εισρόφηση νερού στα πνευμόνια

ekav
Μία μέρα στη θάλασσα λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία. Κοριτσάκι μόλις τριών, σώθηκε την τελευταία στιγμή, από εθελόντρια διασώστρια στην παραλία Μεσάγγαλα της Λάρισας.

Η ίδια μιλώντας στον ANT1, περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε προσπαθώντας να κρατήσει στη ζωή το 3χρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης με μεγάλη εισρόφηση νερού στα πνευμόνια. «Ξαφνικά κατά τις 13:15 ακούω έναν άντρα να φωνάζει ''το παιδί μου πνίγεται, το παιδί μου πνίγεται''. Τον βλέπουμε να τρέχει, να βουτάει στην θάλασσα και να αρπάζει το παιδί του μέσα από το νερό. Μόλις το βγάζει έξω, έτρεξα και εγώ, όχι ως διασώστρια, περισσότερο ως άνθρωπος να δω αν το παιδί είναι καλά. Όταν το είδα μελανιασμένο κατάλαβα ότι το παιδί δεν είχε οξυγόνο. Έτσι ξεκίνησα αυτό που ορίζει το πρωτόκολλο για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)», είπε η έμπειρη διασώστρια στον Ant1.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d30gsduuqzll)


Κλείσιμο
Σημειώνεται πως η Δέσποινα Ταστεμίρογλου είναι έμπειρο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών Λάρισας. Η ψυχραιμία της και η έγκαιρη άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, ήταν αυτά που έσωσαν το κορίτσι. 

«Ξεκίνησα και μετά από 1 λεπτό το παιδί άρχισε να βγάζει το νερό που είχε μέσα του. Το βάλαμε σε μια θέση ασφαλείας και για καλή μας τύχη το ασθενοφόρο βρισκόταν κοντά στη περιοχή και μέσα σε 15 λεπτά παρέλαβε το παιδί. Πρώτα πήγε στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και έπειτα στην ΜΕΘ Θεσσαλονίκης», συμπλήρωσε η κ. Ταστεμίρογλου.


Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη - Σύζυγος Ελληνοκαναδού χρηματιστή στο protothema.gr: Όταν χτυπούσαν τον σύζυγό μου ήταν σαν να βρίσκομαι στην κόλαση

ΗΠΑ - Τραμπ σε μέλη χριστιανικής οργάνωσης: Σε 4 χρόνια δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι

Ο Τομ Κρουζ τιμήθηκε με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων στο Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης