Κρήτη: Απροθυμία της τοπικής αστυνομίας να βρει τους δράστες καταγγέλλει ο δικηγόρος του Ελληνοκαναδού χρηματιστή

Εκφράζει αγανάκτηση και ανησυχία για τους χειρισμούς των Αρχών, σε επιστολή του προς τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- «Όταν χτυπούσαν τον άντρα μου, ήταν σαν να βρίσκομαι στην κόλαση» είπε η σύζυγος του Ελληνοκαναδού χρηματιστή

Άφαντοι για 12η μέρα παραμένουν οι δυο φερόμενοι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του Ελληνοκαναδού χρηματιστή εις βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί ισάριθμα εντάλματα σύλληψης.

Ο δικηγόρος του θύματος κ. Μανώλης Τρούλης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, εκφράζει την αγανάκτησή του και την έντονη ανησυχία σχετικά με τους χειρισμούς των Αρχών στο θλιβερό συμβάν της 16ης Απριλίου με τον άγριο ξυλοδαρμό του πελάτη του από πέντε άτομα μέσα σε ένα μπαρ στο Ηράκλειο της Κρήτης. Κάνει λόγο για «προφανή αδυναμία ή απροθυμία της τοπικής αστυνομίας να εντοπίσει και να συλλάβει τους υπόπτους» και για αδράνεια που «υπονομεύει την εμπιστοσύνη του κοινού στο σύστημα δικαιοσύνης», ενώ «αποτελεί και σημαντική απειλή για την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών».

Ο δικηγόρος Μανώλης Τρούλης


Ολόκληρη η επιστολή:

«Σας γράφω για να εκφράσω τη βαθιά μου αγανάκτηση και την έντονη ανησυχία μου σχετικά με τον αξιοθρήνητο χειρισμό ενός αποτρόπαιου περιστατικού που συνέβη στην Κρήτη στις 16 Ιουλίου 2024. Ο πελάτης μου, Καναδός πολίτης, δέχτηκε βάναυση επίθεση από πέντε άνδρες σε μπαρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να χρειαστεί να υποβληθεί σε εξάωρη χειρουργική επέμβαση. Παρά τη σοβαρότητα του εγκλήματος και την έκδοση από τον εισαγγελέα ενταλμάτων σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας για δύο από τους δράστες, έχουν περάσει δώδεκα ημέρες χωρίς να έχουν συλληφθεί οι ύποπτοι.

Η παρούσα επιστολή αποτελεί επίσημη καταγγελία και σθεναρή απαίτηση για άμεση και αποφασιστική δράση. Η προφανής αδυναμία ή απροθυμία της τοπικής αστυνομίας να εντοπίσει και να συλλάβει τους υπόπτους δεν αποτελεί μόνο κατάφωρη αποτυχία της δικαιοσύνης αλλά και ντροπή για τις διωκτικές αρχές της Ελλάδας. Μια τέτοια αδράνεια υπονομεύει την εμπιστοσύνη του κοινού στο σύστημα δικαιοσύνης και αποτελεί σημαντική απειλή για την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών.

Η συνεχιζόμενη ελευθερία αυτών των βίαιων εγκληματιών είναι απαράδεκτη και συνιστά σοβαρή παράλειψη καθήκοντος εκ μέρους των αρμόδιων αρχών. Είναι ακατανόητο ότι σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος η αστυνομία δεν μπορεί να εντοπίσει και να συλλάβει άτομα για ένα τόσο ξεκάθαρο και βίαιο έγκλημα. Η αποτυχία αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την επάρκεια, την αφοσίωση και την αποτελεσματικότητα της αστυνομικής δύναμης στην Κρήτη. Με το παρόν απαιτώ από εσάς, ως τους ανώτατους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τη δικαιοσύνη και τη δημόσια τάξη στην Ελλάδα, να λάβετε άμεσα και ολοκληρωμένα μέτρα για τη διόρθωση αυτής της κατάστασης.

Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: Κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και του προσωπικού για να εξασφαλιστεί η άμεση σύλληψη των υπόπτων. Διεξαγωγή ενδελεχούς και διαφανούς έρευνας σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης αυτής από την τοπική αστυνομία. Παροχή τακτικών ενημερώσεων σχετικά με την πρόοδο της έρευνας και τα μέτρα που λαμβάνονται για τη σύλληψη των υπόπτων.

Η μη αντιμετώπιση αυτού του θέματος με τον επείγοντα χαρακτήρα και τη σοβαρότητα που απαιτεί, θα με αναγκάσει να κλιμακώσω το ζήτημα αυτό σε ανώτερες αρχές, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καναδικής κυβέρνησης. Ο κόσμος παρακολουθεί και οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση ή αμέλεια δεν θα περάσει απαρατήρητη. Ο πελάτης μου και η οικογένειά του αξίζουν δικαιοσύνη. Ο λαός της Ελλάδας αξίζει μια αστυνομία ικανή και πρόθυμη να τον προστατεύσει. Πιστεύω ότι θα ενεργήσετε γρήγορα για να διασφαλίσετε ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

«Όταν χτυπούσαν τον άντρα μου ήταν σαν να βρίσκομαι στην κόλαση»

Χθες η σύζυγος του Ελληνοκαναδού χρηματιστεί παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο protothema.gr περιγράφοντας τον εφιάλτη που έζησε εκείνη την ημέρα. «Δεν ήταν απλά ένα περιστατικό, ήταν ένα τραυματικό γεγονός που άφησε ανεξίτηλα σημάδια για μια ζωή» είπε η σύζυγος του Ελληνοκαναδού χρηματιστή.

Στην περιγραφή της στο protothema.gr, η Ρωσίδα ισλανδικής υπηκοότητας, Yana Ioanna υπογράμμισε ότι δεν βρισκόταν μακριά από το σημείο της συμπλοκής, αλλά δεν μπορούσε να δει πολλά. Όταν ξεκίνησε η επίθεση, την έσπρωξαν και την χτύπησαν με γροθιά στο πρόσωπο. Αιμορραγούσε και ζαλιζόταν ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβαινε.

Θυμάται το χάος που επικρατούσε και τον Εμμανουήλ χαμένο σε ένα πλήθος από «τέρατα». «Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν η ασφάλεια της οικογένειάς μου: Πού είναι η κόρη μου; Πού είναι οι γιοι μου; Πού είναι ο Εμμανουήλ;».



Η σύγχυση και ο φόβος είχαν επικρατήσει. «Άκουγα την κόρη μου να ουρλιάζει, όλα έμοιαζαν τόσο εξωπραγματικά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ότι όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα που ένιωσε πως η ζωή της μαύρισε σε μια στιγμή. Οι κραυγές των παιδιών αντηχούσαν στα αυτιά της, αλλά δεν υπήρχε κανείς να βοηθήσει. Το πλήθος γύρω της είχε τον ρόλο του απλού παρατηρητή χωρίς να παρεμβαίνει. «Ήταν τρομακτικό να βλέπω τον σύζυγό μου και τους γιους μου να δέχονται επίθεση. Το χειρότερο ήταν όταν είδα τον Εμμανουήλ να πέφτει στο έδαφος αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο με μια καρέκλα. Ήταν αναίσθητος, και παρόλα αυτά συνέχισαν να τον κλοτσούν. Ήμουν τρομοκρατημένη».

Συνεχίζοντας, είπε ότι τώρα νιώθει τελείως άδεια και συντετριμμένη. «Υπάρχει ένα βάρος στο στήθος μου, σαν να μην παίρνω αρκετό αέρα. Με έχει στοιχειώσει αυτή η κατάσταση και ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας όλα φαίνονται ζοφερά. Ο ήλιος, που κάποτε έφερνε ζεστασιά και φως, τώρα μοιάζει με σκοτάδι. Το φαγητό έχει χάσει τη γεύση του, σχεδόν μοιάζει σαν δηλητήριο. Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας, γεμάτος με βαθιά θλίψη και μια αίσθηση αποσύνδεσης από όλα γύρω μου. Ο πόνος και ο φόβος από εκείνη τη νύχτα έχουν αφήσει ένα μόνιμο αποτύπωμα».

«Ως άνθρωποι που πιστεύουμε στον Θεό και ως Χριστιανοί διδασκόμαστε να συγχωρούμε αυτούς που κάνουν λάθη. Ωστόσο, αυτοί οι δράστες της επίθεσης έχουν βεβαρημένο παρελθόν και είναι επικίνδυνοι τόσο για τουρίστες όσο και για ντόπιους. Κοροϊδεύουν και τρομοκρατούν άλλους, επανειλημμένα θέτοντάς τους σε μεγάλο κίνδυνο. Για τέτοιες πράξεις, το μόνο μέρος που τους αρμόζει είναι η φυλακή» πρόσθεσε η Yana Ioanna.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν θα έβρισκε τη δύναμη να τους συγχωρήσει, εκείνη απάντησε ότι δεν μπορεί να συγχωρήσει τέρατα που δεν δείχνουν καμία μεταμέλεια και των οποίων οι πράξεις θα μπορούσαν να έχουν κοστίσει τις ζωές της οικογένειάς της. Ειδικότερα επισήμανε πως η συγχώρεση είναι σημαντική, αλλά είναι δύσκολο να την προσφέρει σε αυτούς που έχουν προκαλέσει τόσο πόνο και θα μπορούσαν να είχαν κάνει ακόμα χειρότερα.



Ειδήσεις σήμερα:

Ψάχνουν απαντήσεις για τον θάνατο του 57χρονου οδηγού απορριμματοφόρου στη Φυλή - Γιατί «τσούλησε» το όχημα και τον παρέσυρε

Ο Τζέι Ντι Βανς αντεπιτίθεται στην Τζένιφερ Άνιστον για το σχόλιό της: Αηδιαστικό αυτό που είπε για την κόρη μου


Ακατάλληλος ο Σηκουάνας μετά την χθεσινή καταιγίδα, παρά τα €1,4 δισ. που δαπανήθηκαν για τον καθαρισμό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr