Θεσσαλονίκη: Πολυεθνική σπείρα ξεγελούσε πολίτες για δήθεν χορηγήσεις δανείων και επενδύσεις σε crypto

Ταυτοποιήθηκαν έξι άτομα, δύο Ελληνίδες και τέσσερις αλλοδαποί - Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις απάτης

Στην εξιχνίαση απατών σε βάρος πέντε ατόμων οδήγησε η έρευνα της Αστυνομίας, με την ταυτοποίηση έξι ατόμων, τα οποία απέσπασαν συνολικά το ποσό των περίπου 85.000 ευρώ από τους παθόντες.

Η έρευνα διεξήχθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας-Χορτιάτη με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, αλλά και στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας με τις Αρχές της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Ισπανίας και της Λετονίας.

Συγκεκριμένα, ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαπές 55 και 29 ετών και τέσσερις αλλοδαποί (από Βουλγαρία, Λετονία και Γαλλία), 35, 30, 28 και 20 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και απάτη με υπολογιστή, σε συνδυασμό με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απάτες, που πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2022 - Σεπτεμβρίου 2023, αφορούσαν χορήγηση δανείου, αγορά οχήματος και προϊόντων μέσω διαδικτύου, αλλά και επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα. Το δε συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν οι δράστες από τους πέντε παθόντες ανήλθε σε 84.835 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Ειδήσεις σήμερα:

Η «αλλόκοτη» τελετή έναρξης, οι φόβοι για την ασφάλεια και τα μεγάλα ονόματα που ρίχνονται στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

«Βράζει» η Μέση Ανατολή μετά την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν - Αντίποινα ετοιμάζει το Ισραήλ, για ανείπωτες συνέπειες προειδοποιεί το Ιράν


Εκτροπή πτήσης της United Airlines λόγω «βιολογικού κινδύνου» - Ακόμα και μέλη του πληρώματος έκαναν εμετό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr