Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 50χρονος που επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του επειδή τον κατηγόρησε ότι της έκλεψε χρήματα

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 50χρονος που επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του επειδή τον κατηγόρησε ότι της έκλεψε χρήματα

Στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι έσπρωξε τη γυναίκα για να την απωθήσει και να εκτονωθεί η κατάσταση

endooikogeneiaki_via
Ποινή φυλάκισης έξι μηνών, μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν 50χρονο που άσκησε βία στην πρώην σύζυγό του επειδή τον κατηγόρησε ότι της έκλεψε χρήματα από το πορτοφόλι της.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της εξύβρισης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν στις 25 Ιουλίου μέσα στο σπίτι που ζει το πρώην ζευγάρι με τα δύο ενήλικα παιδιά τους. Αφορμή ήταν μια λεκτική αντιπαράθεση η οποία ξεκίνησε όταν η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι της έλειπαν πέντε ευρώ από το πορτοφόλι της.

«Εγώ στο πορτοφόλι μου είχα 25 ευρώ, ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και ένα των πέντε ευρώ. Του ζήτησα να μου φέρει τσιγάρα και όταν άνοιξα να του δώσω τα χρήματα δεν υπήρχε το τάλιρο. Θεώρησα ότι ο μόνος που θα το είχε πάρει είναι αυτός, δεν υπήρχε άλλος στο σπίτι» κατέθεσε η γυναίκα, η οποία εξήγησε ότι άρχισε να τον αποκαλεί κλέφτη.

«Προφανώς και τον ενόχλησε ότι τον αποκάλεσα κλέφτη. Είχα ανοιχτό το πορτοφόλι και του το έδειχνα. Τότε με αποκάλεσε "που...να" και εγώ τον έπιασα από την μπλούζα και την έσκισα. Με έσπρωξε από τον θώρακα - ψηλά, αλλά δε πήγε να με πνίξει» είπε η γυναίκα στο δικαστήριο, παρόλο που στην κατάθεσή της στην ΕΛ.ΑΣ. είχε αναφέρει ότι ο πρώην σύζυγός της την έπιασε σφιχτά με τα χέρια του από τον λαιμό.

Κλείσιμο
Την αστυνομία ειδοποίησε ο 26χρονος γιος του πρώην ζευγαριού ο οποίος ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τη μητέρα του για το περιστατικό την ώρα που ήταν στην εργασία του και κάλεσε αμέσως στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης. «Δεν ήθελα να καλέσει την αστυνομία, ήταν υπερβολικός ο γιος μας. Ήθελε να με απωθήσει όχι να με χτυπήσει» υπογράμμισε η γυναίκα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι έσπρωξε τη γυναίκα για να την απωθήσει και να εκτονωθεί η κατάσταση.

«Είμαι 120 κιλά και γυμνασμένος. Δεν την έπιασα από λαιμό. Δε το θυμάμαι αυτό. Δεν υπάρχουν περιστατικά βίας, μόνο εντάσεις λεκτικές μεταξύ μας» είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Η επίθεση σε 47χρονο με σφυρί, η εγκληματική δράση υπαλλήλων της ΕΤΑΔ και οι εκδηλώσεις «φάντασμα» 400.000 ευρώ

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του υπερωκεάνιου «Arcadian» στο Αιγαίο - Η ιστορία του και η σύμπτωση με τον «Τιτανικό»

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση, σφαγή σε όλη την Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης