Μύτικας: Ξήλωσαν στο άψε σβήσε παράνομες ομπρέλες και ξαπλώστρες στην Παλιόβαρκα

Μύτικας: Ξήλωσαν στο άψε σβήσε παράνομες ομπρέλες και ξαπλώστρες στην Παλιόβαρκα

Άμεση παρέμβασης μετα από τις καταγγελίες στο MyCoast  - Πού καταγράφονται οι περισσότερες παραβάσεις

aralias
Με συνοπτικές διαδικασίες ελέγχονται και κατεδαφίζονται οι αυθαιρεσίες στις παραλίες. Νέο παράδειγμα είναι όσα έγιναν το πρωί της Δευτέρας 29/7 στην παραλία Παλιόβαρκας, που βρίσκεται στα όρια Αρχοντοχωρίου και Μύτικα. Συνεργεία της Κτηματικής Υπηρεσίας πραγματοποίησαν επιχείρηση «σκούπα» καθαρισμού της παραλίας από πάσης φύσεως κατασκευές και αντικείμενα.

Η επέμβαση των αρχών έγινε κατόπιν καταγγελιών στην Κτηματική Υπηρεσία μέσω της εφαρμογής Mycoast από πολίτες, οι οποίοι ανέφεραν καταλήψεις εκτάσεων της παραλίας από ιδιοκατασκευές και πάσης φύσεως αντικείμενα.

Η Κτηματική Υπηρεσία συνεργάστηκε με τον Δήμο Ξηρομέρου, μιας και δεν διαθέτει προσωπικό, ζητώντας να προχωρήσει άμεσα σε καθαρισμό της παραλίας με τη συνδρομή της Αστυνομίας, παρουσία του Λιμενικού Λευκάδας και με ενημέρωση του αρμόδιου Εισαγγελέα.Έτσι λοιπόν σήμερα νωρίς το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, των Αντιδημάρχων Πολύζου Βασίλη και Σιδερά Στέλιου, του Προέδρου του Αρχοντοχωρίου Πιτσινέλη Λευτέρη, του Προέδρου του Μύτικα Φάρρου Δημήτρη, των αστυνομικών τμημάτων Κατούνας και Βόνιτσας και του Λιμενικού Λευκάδας, αυτή την στιγμή εξελίσσεται η επιχείρηση σκούπα στην Παλιόβαρκα.

Σημειώνεται πως οι 6 περιοχές της χώρας που συγκέντρωσαν πανελλαδικά τις περισσότερες καταγγελίες και ελέγχθηκαν κατά προτεραιότητα είναι οι εξής:

Κλείσιμο
Χαλκιδική: Εξετάστηκαν 1.396 καταγγελίες. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε 8 παραλίες και 38 επιχειρήσεις όπου και διαπιστώθηκαν 8 παραβάσεις.

• Πρέβεζα: Εξετάστηκαν 873 καταγγελίες. Τα κλιμάκια των ελεγκτών προχώρησαν σε ελέγχους σε 6 παραλίες και 35 επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις.

Ανατολική Αττική: Εξετάστηκαν 570 καταγγελίες. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων σε 17 παραλίες και 49 επιχειρήσεις της περιοχής διαπιστώθηκαν 8 παραβάσεις και επιβλήθηκε αντίστοιχος αριθμός διοικητικών μέτρων.

Κυκλάδες: Εξετάστηκαν 409 καταγγελίες. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε 10 διαφορετικές παραλίες και 37 επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκε μόνο μία παράβαση.

Κέρκυρα: Εξετάστηκαν 325 καταγγελίες. Από τους ελέγχους σε 3 παραλίες και 5 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις.

Δωδεκάνησα: Εξετάστηκαν 163 καταγγελίες. Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε 10 παραλίες και 23 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν 9 παραβάσεις.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι οι έλεγχοι πρόκειται να συνεχιστούν ακόμα πιο εντατικά το επόμενο διάστημα, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνες τις περιοχές με τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών αλλά και σε εκείνες όπου υπάρχει πληθώρα επώνυμων καταγγελιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Η επίθεση σε 47χρονο με σφυρί, η εγκληματική δράση υπαλλήλων της ΕΤΑΔ και οι εκδηλώσεις «φάντασμα» 400.000 ευρώ

Εντοπίστηκε το ναυάγιο του υπερωκεάνιου «Arcadian» στο Αιγαίο - Η ιστορία του και η σύμπτωση με τον «Τιτανικό»

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση, σφαγή σε όλη την Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης