Επιλέγοντας τον δικό σου δρόμο για την κορυφή στον κόσμο των chefs
pe_monde_HD1

Επιλέγοντας τον δικό σου δρόμο για την κορυφή στον κόσμο των chefs

Το επάγγελμα του chef εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και για να υπερέχεις πρέπει να είσαι πάντα με εκείνους που ξεχωρίζουν. Η σχολή που θα επιλέξεις θα πρέπει να σου προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια τα οποία θα καθορίσουν την επαγγελματική σου πορεία.


Sponsored Content

Το φαγητό εκτός από μια καθημερινή ανάγκη και απόλαυση είναι έκφραση πολιτισμού, είναι αυτό που μας ενώνει γύρω από ένα τραπέζι, είναι δημιουργία και έμπνευση. Η γαστρονομία είναι μια απαιτητική τέχνη που σχετίζεται με τις πρώτες ύλες, την ιστορία, το περιβάλλον, την αισθητική, ξυπνά σε όλους μας μνήμες και συναισθήματα, και μας φέρνει σε επαφή με άλλους πολιτισμούς. Εκείνος που πρόκειται να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική θα ζήσει συναρπαστικές εμπειρίες, και θα γνωρίσει έναν καινούργιο κόσμο με πολλές ευκαιρίες καριέρας. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η επιλογή της κατάλληλης σχολής, η οποία να μπορεί να εγγυηθεί το σημαντικότερο όλων, τη σωστή εκπαίδευση. Κάθε επαγγελματίας που θέλει να διαπρέψει σε ένα τέτοιο περιβάλλον υψηλών επαγγελματικών απαιτήσεων, χρειάζεται απόκτηση γνώσης, αλλά και τη δέουσα καθοδήγηση από εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες της αγοράς.

Αν λοιπόν αγαπάς τη μαγειρική και θέλεις να βρεις τον δικό σου δρόμο για την κορυφή, θα πρέπει να βεβαιωθείς πως η σχολή που επέλεξες έχει ειδίκευση στις Σπουδές Μαγειρικής, πως ανταποκρίνεται σε διεθνή standards, πως οι σπουδές σε αυτήν θα αποδώσουν το κόστος της επένδυσης, πως οι καθηγητές της διαθέτουν την κατάλληλη γνώση και εμπειρία, και πως οι απόφοιτοί της βρίσκονται ανάμεσα στους πλέον καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.

LE MONDE Εκπαιδεύοντας τους αυριανούς chefs

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ

Τα πλεονεκτήματα της εξειδίκευσης
Σε μία εξειδικευμένη σχολή, το πρόγραμμα, οι εγκαταστάσεις, τα εργαστήρια, ο εξοπλισμός, είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για τις ιδιαίτερες ανάγκες της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής. Στα πλεονεκτήματα συμπεριλαμβάνεται η μεγάλη εμπειρία, οι συνεργασίες με κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου και οι καλές διασυνδέσεις με την αγορά εργασίας.


Καλλιέργεια ικανοτήτων
Ένας chef είναι απαραίτητο να έχει πολλές ικανότητες εκτός από τις γαστρονομικές. Πρέπει να μπορεί να οργανώνει, να διοικεί, να διαχειρίζεται τις κρίσεις που προκύπτουν σε μια επαγγελματική κουζίνα, η οποία έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις. Η σχολή στην οποία φοιτά θα πρέπει να συνδυάζει τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική και να καλλιεργεί τις ικανότητες των σπουδαστών.


Άνοιγμα στην παγκόσμια αγορά
Ο Τίτλος Σπουδών πρέπει να έχει κύρος ώστε από μόνος του να αποτελεί διαβατήριο για την παγκόσμια αγορά εργασίας. Ένα ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τις συνεργασίες της σχολής καθώς η διασύνδεσή της με την παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα προσφέρει ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εναρμόνιση με διεθνή μαγειρικά trends και υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών.


Σπουδές value for money
Είναι πολύ σημαντικό τα δίδακτρα να ανταποδίδουν το κόστος της επένδυσης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξασφαλίζουν υψηλού επιπέδου γνώση η οποία θα ανοίξει τις πόρτες στην αγορά εργασίας.
Οι καθηγητές πρέπει να έχουν μεγάλη εμπειρία και γνώση των απαιτήσεων της αγοράς και να βρίσκονται δίπλα στους σπουδαστές καθημερινά, εμπνέοντας, καθοδηγώντας και μεταδίδοντας την τεχνογνωσία τους.


Επαγγελματική αποκατάσταση

Εκτός από το κομμάτι των σπουδών, μια Σχολή Μαγειρικής οφείλει να προσφέρει και τις κατάλληλες προοπτικές για επαγγελματική εξέλιξη, μέσα από το δίκτυο επαφών που έχει δημιουργήσει με ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έτσι, ο κάθε σπουδαστής να έχει τη δυνατότητα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης με το τέλος των σπουδών του, αλλά και την πιθανότητα ανάπτυξης μίας πετυχημένης ατομικής επιχείρησης.


Το success story των αποφοίτων
Η επαγγελματική αποκατάσταση και η αναγνώριση που απολαμβάνουν οι απόφοιτοι μιας σχολής είναι ο πιο σημαντικός δείκτης της επιτυχίας της. Γνωστοί - αναγνωρίσιμοι chefs, πετυχημένοι επαγγελματίες που έχουν κατακτήσει τις κουζίνες του κόσμου, έχουν ως κοινή αφετηρία τη σχολή που σπούδασαν. Ο Άκης Πετρετζίκης, ο Μιχάλης Νουρλόγλου, ο Σταύρος Βαρθαλίτης, ο Γκίκας Ξενάκης, ο Πάνος Κουμουνδούρος, η Ελένη Ιωάννα Μανούσου και πολλοί ακόμη ξεκίνησαν σπουδάζοντας στη Σχολή Μαγειρικής Le Monde.


Η καλύτερη Σχολή Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής

Η LE MONDE προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που περιλαμβάνει εξειδικευμένη διδακτική μεθοδολογία, ώρες εμπειρίας σε εργαστήρια που προσομοιάζουν στις σύγχρονες και πραγματικές συνθήκες και φυσικά, προοπτικές για επαγγελματική αποκατάσταση.

Οι νέοι chefs διδάσκονται σε βάθος την ελληνική μαγειρική παράδοση και τη διεθνή κουζίνα ώστε να μπορούν να δώσουν το γαστρονομικό στίγμα του εστιατορίου στο οποίο εργάζονται. Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται σεμινάρια από ειδικούς και κορυφαίους chefs από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οργανώνονται και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και catering. Με τη λήξη των σπουδών, το γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας αναλαμβάνει την τοποθέτηση των αποφοίτων σε επιχειρήσεις για το ξεκίνημα της επαγγελματικής τους καριέρας.




Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE, εξειδικεύεται στις Σπουδές Μαγειρικής από το 1996 και από τότε έως σήμερα, προετοιμάζει επαγγελματίες που χαίρουν επαγγελματικής αναγνώρισης και κατέχουν θέσεις - κλειδιά στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης.
Είναι πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού από το 2001, ενώ έχει διατελέσει στην αντιπροεδρία του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του Οργανισμού και μέλος του Κοινωνικού Συμβουλίου, του Συμβουλίου Γνώσης και του Γαστρονομικού Δικτύου του U.N.W.T.O. To 2020 αναδείχθηκε σε Best School of the Year 2020 που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της World Association Of Chefs Societies (WACS - Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων) της οποίας και είναι μέλος και κατέχει υψηλές και πολυάριθμες διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διαθέτει το υψηλότερο επίπεδο εκπαιδευτικών του κλάδου που κατέχουν και εξελίσσουν τη Μαγειρική τέχνη αλλά και μεταλαμπαδεύουν τη φιλοσοφία και τις αξίες του σύγχρονου επαγγελματία chef για να μπορεί να πετύχει και στις πιο απαιτητικές κουζίνες του κόσμου.
Για τη Σχολή LE MONDE μιλούν οι καταξιωμένοι απόφοιτοί της, οι καθηγητές της αλλά και οι εκπρόσωποι συνεργαζόμενων επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο.

Προγράμματα Σπουδών
Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

Pastry Chef – Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής & Αρτοποιίας

Διάρκεια Σπουδών
Η φοίτηση είναι διετής
(4 ακαδημαϊκά εξάμηνα + 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης)
και ξεκινά κάθε Οκτώβριο & Φεβρουάριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης