Σεξουαλική κακοποίηση: Παραιτήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού αθλήτριας

Σεξουαλική κακοποίηση: Παραιτήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού αθλήτριας

Η ποινική προκαταρκτική διαδικασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς

enorgani-gymnastiki
Παραιτήθηκε ο γνωστός προπονητής που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, κατάχρηση ανηλίκου και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, έπειτα από καταγγελία πρώην πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής για περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα το 2012. 

Μετά την κοινοποίηση της μηνυτήριας αναφοράς από τον Αλέξανδρο Αδαμίδη, πληρεξούσιο δικηγόρο της πρωταθλήτριας, προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, ο καταγγελλόμενος υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή.

Η ποινική προκαταρκτική διαδικασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ αναμένεται να καταθέσουν μάρτυρες σχετικά με την υπόθεση το επόμενο διάστημα. 

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της καταγγελίας

Η αθλήτρια, που σήμερα είναι 26 ετών, περιέγραψε στη μήνυσή περιστατικά που συνέβησαν την περίοδο 2017-2018 αλλά και περιστατικά που έλαβαν χώρα το 2012, όταν εκείνη ήταν ανήλικη.

Κλείσιμο
Ειδικότερα περιέγραψε ότι ο τότε προπονητής της αρχικά ξάπλωσε από πάνω της ενώ εκείνη ήταν γυμνή. Ανακαλώντας όσα πέρασε στα χέρια του ανθρώπου που την προπονούσε, φέρεται να είπε ότι εκείνος τη ρωτούσε «αν νιώθει κάτι».

Κατά την ίδια περιγραφή, η τότε αθλήτρια της ενόργανης κρατούσε σφιχτά κλειστά τα πόδια της και του είπε ότι δεν θέλει. Η καταγγελία της προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις με τους αστυνομικούς να ζητούν από την κοπέλα να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, ενώ κατάθεση προς επίρρωση των λεγομένων της πρόκειται να δώσουν και δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που προέρχονται από το περιβάλλον της.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στις ΗΠΑ: 8 «δικοί μας» στο επιτελείο της Χάρις - Ο Ελπιδοφόρος και η… Μαλλιωτάκη στην ομάδα Τραμπ

Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για ασέλγεια κατά δύο ανηλίκων παραπέμπεται ο πατέρας Αντώνιος

Μπρούνο Τσερέλα: Μαθαίνει ελληνικά για χάρη της Αθηνάς Οικονομάκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης