Δέσποινα Παληαρούτα: Η 37χρονη νέα Γενική Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών με τη θητεία στην Amazon

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει τη δική της επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στον ιατρικό τομέα

Με θητεία στην Αmazon και πολυετή εμπειρία στη διαχείριση έργων, κυρίως στον τομέα της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας η νέα Γενική Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Δέσποινα Παληαρούτα.

Η 37χρονη μηχανολόγος μηχανικός από τη πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το όνομά της ξεχώρισε για το πλούσιο βιογραφικό της.

Εργάσθηκε ως επικεφαλής στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση έργων ενός Στρατηγικού Χαρτοφυλακίου 11 πυλώνων σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, αναπτύσσοντας δεξιότητες στη Διαπραγμάτευση, στη Διαχείριση Αλλαγών, Ομάδων και Πόρων.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει τη δική της επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στον ιατρικό τομέα.

Η Δέσποινα Παληαρούτα έχει περάσει από θέσεις ευθύνης από μεγάλες εταιρείες, όπως Project Manager Officer στη Viohalco, MBA Operations Intern της AMAZON SERVICES UK, όπου διετέλεσε, μεταξύ άλλων, επικεφαλής έργου για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού του δικτύου παραλαβής σε όλη την Ευρώπη (18 κέντρα διανομής).



Οι σπουδές

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 2011 και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού από το Imperial College του Λονδίνου και MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει τελειώσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού (MEng Ισοδύναμο, 5ετές) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Διαθέτει MBA και Master of Science από το Imperial College του Λονδίνου.

Η νέα γενική γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών μιλά Αγγλικά, ενώ έχει επαγγελματικό δίπλωμα στον σύγχρονο χορό και παίζει πιάνο.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στις ΗΠΑ: 8 «δικοί μας» στο επιτελείο της Χάρις - Ο Ελπιδοφόρος και η… Μαλλιωτάκη στην ομάδα Τραμπ

Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για ασέλγεια κατά δύο ανηλίκων παραπέμπεται ο πατέρας Αντώνιος

Μπρούνο Τσερέλα: Μαθαίνει ελληνικά για χάρη της Αθηνάς Οικονομάκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr