Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια - Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί, αναζωπυρώσεις λόγω ανέμων στις Πετριές

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Η φωτιά βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια και κινείται νότια 

Μαίνεται για δεύτερη μέρα η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τις μεσημεριανές ώρες σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια και κινείται νότια.

Στις Πετριές υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες λόγω των ισχυρών ανέμων φουντώνουν.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να σβήσουν τη φωτιά








Μάλιστα οι κάτοικοι των περιοχών Κριεζά και Πετριές έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 στις 7:33 και 5:30 το πρωί αντίστοιχα με οδηγίες να απομακρυνθούν λόγω πυρκαγιάς.





Η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες σε δύσβατα σημεία. Από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ επί τόπου επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος, 56 οχήματα και πλήθος εθελοντών. Παράλληλα συνδράμουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.












Υπενθύμιζεται ότι λίγο μετά τη 01:20 τα ξημερώματα της Τρίτης ήχησε και πάλι το 112 καλώντας τους κατοίκους που βρίσκονται στο Κλιμάκι και τη Λιανή Άμμο να απομακρυνθούν προς τα Κριεζά.





Στην περιοχή βρίσκεται από χθες κι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, με την αγωνία για τους κατοίκους να κορυφώνεται.  Τον υπουργό υποδέχτηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κωσταντίνος Ψαρρός που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην φωτιά.

Ο υπουργός έκανε λόγο χθες για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα». Αυτό, όπως προσέθεσε, «τους ανάγκασε να φέρουν επιπρόσθετες δυνάμεις, επίγειες και εναέριες». 

Επίσης, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναπτυχθεί για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.


Ειδήσεις σήμερα:

Μελτέμι, 38άρια και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 περιφέρειες

Πέντε νεκροί στην κατάρρευση στοάς ανθρακωρυχείου στο Βιετνάμ

Απίστευτες σκηνές σε αγώνα ξιφασκίας με Γεωργιανό αθλητή να μην αποδέχεται την ήττα του - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr