Θεσσαλονίκη: Πρώην στρατιωτικός κατηγορείται ότι κυνήγησε την αδερφή του με μαχαίρι και το πέταξε στην πλάτη της

Θεσσαλονίκη: Πρώην στρατιωτικός κατηγορείται ότι κυνήγησε την αδερφή του με μαχαίρι και το πέταξε στην πλάτη της

«Μου είπε "τελείωσες, θα πεθάνεις"» αναφέρει στην καταγγελία της η 50χρονη καθηγήτρια - Ισχυρίζεται ότι είχε δεχτεί ξανά στο παρελθόν επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από τον αδελφό της

woman_sad_arxeio_n
Υπό κράτηση θα εξακολουθήσει να βρίσκεται ένας πρώην στρατιωτικός που κατηγορείται ότι κυνήγησε με μαχαίρι την αδελφή του και το πέταξε στην πλάτη της, μέσα στο σπίτι που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη.

Ο άντρας συνελήφθη το περασμένο Σάββατο και μετά τη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του για ενδοοικογενειακή βία και απειλή παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Μετά τις μαρτυρικές καταθέσεις και την απολογία του κατηγορουμένου, οι δικαστές αποφάσισαν να αναβάλουν την υπόθεση για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να προσκομιστεί η ιατροδικαστική έκθεση, ενώ έκριναν ότι πρέπει να διατηρηθεί η κράτηση του κατηγορουμένου έως και την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία της 50χρονης καθηγήτριας, έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν ο αδελφός της επέστρεψε στο σπίτι και ξεκίνησαν να λογομαχούν για ασήμαντη αφορμή. Κατά τη διάρκεια του καβγά, όπως είπε η γυναίκα, ο αδελφός της άρπαξε ένα μαχαίρι και απείλησε ότι θα τη σκοτώσει, ενώ όταν εκείνη έτρεξε για να γλιτώσει, φοβούμενη για τη σωματική της ακεραιότητα, ο κατηγορούμενος το εκτόξευσε προς το μέρος της με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στην πλάτη.

«Η μητέρα μας κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο και όταν ο αδελφός μου επέστρεψε στο σπίτι τον είδα αγριεμένο και νευριασμένο. Ήρθε στο δωμάτιο μου και με ρώτησε γιατί άλλαξα θέση κάποιες καρέκλες και του απάντησα ότι δεν έκανα τίποτα. Άφησε τον σάκο του και επέστρεψε με ένα μαχαίρι. Μου είπε "τώρα θα δεις τι θα πάθεις" και με έβριζε αισχρά», κατέθεσε η γυναίκα, τονίζοντας ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο αδελφός της την απειλεί με αιχμηρό αντικείμενο.

Κλείσιμο
«Έτρεξα στην αυλή και με κυνήγησε. Με πρόλαβε και μου πέταξε το μαχαίρι. Προσπαθούσα να γλιτώσω και γύρισα το κεφάλι μου, όμως με πέτυχε στην πλάτη και με χαράκωσε. Στην αρχή νόμιζα ότι με χτύπησε με τη λαβή αλλά μετά διαπίστωσα ότι έχω εκδορές», είπε στους δικαστές δείχνοντας, παράλληλα, τα σημάδια στην πλάτη της, τα οποία ισχυρίζεται ότι έγιναν από το αιχμηρό αντικείμενο. «Οι πληγές ακόμα κολλάνε και δε κλείνουν», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, το φερόμενο ως θύμα κατέθεσε ότι από το 2006 που ο αδελφός της απολύθηκε από την εργασία του στον στρατό έχουν ξεκινήσει τα προβλήματα στη σχέση τους, καθώς αντιμετωπίζει και θέματα ψυχιατρικής φύσεως, ενώ η ίδια τον έχει καταγγείλει ξανά στο παρελθόν. «Μου είπε "τελείωσες, θα πεθάνεις". Δεν τον φοβάμαι απλά, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα σκοτωθώ και εγώ και οι ηλικιωμένοι γονείς μας», σημείωσε.

Ως μάρτυρες στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι γονείς των δύο αδελφών, οι οποίοι μένουν στο ίδιο σπίτι μαζί τους. Η μητέρα ανέφερε στους δικαστές πως, πράγματι, το βράδυ του Σαββάτου, η κόρη της πήγε στο δωμάτιό της και την ξύπνησε λέγοντας της ότι ο αδελφός της φωνάζει για τις καρέκλες, ωστόσο η 83χρονη αρνήθηκε ότι εκείνος είχε μαχαίρι στην κατοχή του.

«Πέρασε άσχημα στο παρελθόν, όταν ήταν στον στρατό. Ο γιος μου μας μαλώνει αν δε του δίνουμε χρήματα για τσιγάρα και καφέδες. Αλλά δε μας χτυπάει. Παλιά μας χτυπούσε όταν ήταν στον στρατό», είπε η ηλικιωμένη απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας.

Από τη μεριά του ο 85χρονος πατέρας του κατηγορουμένου χαρακτήρισε ψέματα όσα κατήγγειλε η κόρη του για τον αδελφό της, λέγοντας ότι ο γιος του είναι «καλός άνθρωπος που προσέφερε για την πατρίδα και δεν την έχει χτυπήσει ποτέ».

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως πράγματι έγινε μια φασαρία το βράδυ του Σάββατο με την αδελφή του, με αφορμή ένα τραπέζι το οποίο άλλαξε θέση, ωστόσο το επεισόδιο ήταν μονάχα λεκτικό με ύβρεις εκατέρωθεν. «Έφυγα από το σπίτι και μετά με συνέλαβαν και με ρώτησαν αν έχω μαχαίρι, δεν είχα ιδέα τι μου έλεγαν. Ποτέ δε χρησιμοποίησα μαχαίρι και όπλα, μόνο στο στρατό. Να πάει να εξεταστεί η αδελφή μου να μας πει από τι είναι οι γρατζουνιές. Μας έχει βάλει στο μάτι. Θέλει να μας εξοντώσει», είπε.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια - Νέο 112 για εκκένωση, ανάμεσα σε τρεις οικισμούς το πύρινο μέτωπο

Μελτέμι, 38άρια και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 περιφέρειες

Εκλογές στις ΗΠΑ: 8 «δικοί μας» στο επιτελείο της Χάρις - Ο Ελπιδοφόρος και η… Μαλλιωτάκη στην ομάδα Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης