Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η πρώτη δήλωσή του μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του - «Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα ευρώ»

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η πρώτη δήλωσή του μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του - «Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα ευρώ»

«Είμαι πάντα εδώ, ουδέποτε κρύφτηκα, έχω παραδώσει στις Αρχές όλα τα στοιχεία» λέει ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος»

polixronopoulos_maketa_c
Tις κατηγορίες που του αποδίδουν οι εισαγγελικές αρχές με τη σε βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αρνείται o Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος άνθρωπος» επισημαίνει ότι «ουδέποτε κρύφτηκε» και ότι έχει παραδώσει στις Αρχές όλα τα στοιχεία. «Η θέση μου δεν έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή. Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα της Κοινωνικής Κουζίνας» υπογραμμίζει ο κ. Πολυχρονόπουλος στη δήλωσή του.


Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Audiatur et altera pars» - ακούστε και την άλλη πλευρά.

Μέσω των δελτίων ειδήσεων και των ΜΜΕ πληροφορήθηκα πως ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος μου, χωρίς ούτε εγώ ούτε οι συνήγοροί μου να έχουμε ενημερωθεί, ως τώρα, αρμοδίως. Όπως μάλιστα αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ, κατηγορούμαι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με μέλη την υπέργηρη, ηλικίας ογδόντα (80) ετών μητέρα μου και τον γαμπρό μου, βοσκό στην Αίγινα.

Κλείσιμο
Από πλευράς μου είμαι πάντα εδώ, ουδέποτε κρύφτηκα, έχω παραδώσει στις Αρχές όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει πως η κατηγορία για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες δεν αντέχει σε λογική, κριτική και νομική σκέψη και άποψη.

Η θέση μου δεν έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή. Δεν έχω καταχραστεί ούτε ένα Ευρώ από τα χρήματα της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο 'Αλλος 'Ανθρωπος». Ευθύς ως κληθώ από τις Δικαστικές Αρχές θα απαντήσω, για άλλη μία φορά, σε όλα όσα μου αποδίδονται, για να αποδειχθεί περίτρανα πως μπορώ να σας κοιτάζω με ψηλά το κεφάλι και καθαρό βλέμμα, όπως άλλωστε κάνω όλα αυτά τα χρόνια.

Υ.Γ. Προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη. Προαπαιτούμενο του κράτους δικαίου είναι να ενημερώνεται πρώτα ο κατηγορούμενος και μετά να γίνονται διαρροές»



Ειδήσεις σήμερα:

Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες στην Εύβοια - Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ένας πυροσβέστης

MyCoast: Από τη μάχη της πετσέτας φθάσαμε στο άλλο άκρο, στο κυνήγι της ξαπλώστρας

Σοβαρό ατύχημα για τον γιο του Πιτ και της Τζολί - Ο 20χρονος Παξ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης