Σταϊκούρας: 211 νέα λεωφορεία σε περιαστικές γραμμές της Αττικής

Σταϊκούρας: 211 νέα λεωφορεία σε περιαστικές γραμμές της Αττικής

Τα πρώτα 130 λεωφορεία έχουν παραληφθεί από την ανάδοχη κοινοπραξία 

staikouras
Ένα επιπλέον σημαντικό βήμα για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας επετεύχθη με την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού του ΟΑΣΑ για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου σε 63 περιαστικές λεωφορειακές γραμμές, οι οποίες θα εξυπηρετούνται από 211 καινούργια λεωφορεία.

Ήδη, τα πρώτα 130 λεωφορεία έχουν παραληφθεί από την ανάδοχη κοινοπραξία και τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προμήθεια και των υπολοίπων οχημάτων. Η σταδιακή ένταξή τους στις λεωφορειακές περιαστικές γραμμές θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου, αρχής γενομένης από την Ανατολική Αττική.

Το νέο αμαξοστάσιο της ανάδοχης κοινοπραξίας, από το οποίο θα εκκινούν τα λεωφορεία που θα εξυπηρετούν τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές κ. Βασίλη Οικονόμου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ κ. Γιώργο Σπηλιόπουλο.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αφού επιθεώρησε τα νέα οχήματα, δήλωσε:

«Ένας πολύ σημαντικός διεθνής διαγωνισμός του ΟΑΣΑ ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το επόμενο χρονικό διάστημα, 211 νέα λεωφορεία θα βρίσκονται στους δρόμους της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Και όταν λέω το επόμενο διάστημα, εννοώ τους επόμενους 8 μήνες, ξεκινώντας από τον μήνα Αύγουστο, όπου τα πρώτα, εκτιμούμε, 30 λεωφορεία θα βρίσκονται στους δρόμους της Ανατολικής Αττικής.

Κλείσιμο
Το σύνολο αυτών θα εξυπηρετεί 63 γραμμές. Όλα τα λεωφορεία είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ και είναι πολύ σημαντικό ότι επιτυγχάνουμε και ενισχύουμε – ακόμη περισσότερο – εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε θέσει, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, τον στόλο των λεωφορείων και την καθημερινότητα των πολιτών.

Έτσι, έως το τέλος του 2024, εκτός των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων που βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα έχουμε και 211 νέα λεωφορεία στη Δυτική και Ανατολική Αττική, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών, ιδιαίτερα αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Θερμά συγχαρητήρια τόσο στον ΟΑΣΑ και στη διοίκηση αυτού όσο και στον ιδιωτικό τομέα για την εξαιρετική ταχύτητα, με την οποία εργάστηκαν για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Εξαιρετικά λεωφορεία, προσβάσιμα από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Λευτέρης Τσουκαλάς στον Δανίκα: «Τις εκλογές στην Αμερική θα τις κερδίσει ο πιο νέος»

Βίντεο: Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Εύβοια


Ανοιχτό παράθυρο για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα αφήνει η νέα βρετανική κυβέρνηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης