Εννέα νέοι αντιπρόεδροι στο Συμβούλιο Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο

Εννέα νέοι αντιπρόεδροι στο Συμβούλιο Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο

Οι επιλογές έγιναν με βάση τα στοιχεία των ατομικών τους φακέλων, την εν γένει συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας, την επιστημονική συγκρότηση, την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και τα διοικητικά προσόντα

areios-pagos
Από το υπουργικό συμβούλιο προήχθησαν σήμερα σε αντιπροέδρους δύο σύμβουλοι Επικρατείας και επτά αρεοπαγίτες.

Ειδικότερα, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, το υπουργικό συμβούλιο προήγαγε σε αντιπροέδρους του ΣτΕ του ως τώρα τους συμβούλους Άννα Καλογεροπούλου και Δημήτρη Εμμανουηλίδη.

Παράλληλα, σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου προήχθησαν οι έως σήμερα αρεοπαγίτες Μαρουλιώ Δαβίου - Απέργη, Μαρία Κουφούδη, Αγάπη Τζουλιαδάκη, Αλεξάνδρα Αποστολάκη, Μαρία Σιμιτσή – Βετούλα, Αριστείδης Βαγγελάτος και Αναστασία Παπαδοπούλου. Να σημειωθεί ότι οι προαγωγές στον Άρειο Πάγο έγιναν με «βουτιά» στην επετηρίδα των αρεοπαγιτών.

Πάντως, οι νέοι αντιπρόεδροι πληρώνουν τις κενές θέσεις που προέκυψαν με τη λήξη του τρέχοντος έτους, δηλαδή, την 30η Ιουνίου 2024 και συγκέντρωσαν τις περισσότερες θετικές γνώμες σύμφωνα με το πρακτικό της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.

Κλείσιμο
Όπως έγινε γνωστό, οι επιλογές των νέων αντιπροέδρων έγιναν με βάση τα στοιχεία των ατομικών τους φακέλων, την εν γένει συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας, την επιστημονική συγκρότηση, την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και τα διοικητικά προσόντα.

Ειδήσεις σήμερα:

MyCoast: Από τη μάχη της πετσέτας φθάσαμε στο άλλο άκρο, στο κυνήγι της ξαπλώστρας

Η Lamborghini των θαλασσών: Καταμαράν μισού δισ. ευρώ στα χέρια Κυπρίων

Πόρισμα Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: Καμία σχέση του Predator με τις κρατικές υπηρεσίες - Νόμιμες οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ - Σε δίκη 4 υπεύθυνοι των ιδιωτικών εταιρειών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης