Φωτιά στην Εύβοια: Κάηκαν 10.000 στρέμματα, να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δ.Ε. Δυστίων, ζητά ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου

Φωτιά στην Εύβοια: Κάηκαν 10.000 στρέμματα, να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δ.Ε. Δυστίων, ζητά ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου

Το πύρινο μέτωπο είναι πλέον σε ύφεση

fotia-euvoia
Στα 10.000 ανέρχονται τα στρέμματα που κάηκαν από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στην Εύβοια και πλέον βρίσκεται σε ύφεση, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου, Νίκο Μπαράκο.

Όπως τόνισε σε ανάρτησή του η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες μετά τις 3 το μεσημέρι στην κοινότητα Πετριών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και εξαπλώθηκε γρήγορα προς διάφορες κατευθύνσεις. «Από την πρώτη στιγμή δόθηκε σκληρή μάχη από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, με τη συνδρομή του Δήμου και της Περιφέρειας» πρόσθεσε.

Η φωτιά έκαψε εκτάσεις στα διοικητικά όρια τεσσάρων κοινοτήτων: των Πετριών, των Κριεζών, των Κοσκίνων και του Δύστου. Έχουν καταστραφεί καλλιέργειες, βοσκοτόπια αλλά και υποδομές, που αφορούν κυρίως σε υδρευτικά δίκτυα και σε δίκτυα ηλεκτροδότησης, συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως «από αύριο ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια για να αποκατασταθεί η περιοχή. Έχουμε ήδη αιτηθεί ως Δήμος την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Δημοτική Ενότητας Διστύων και θα απευθυνθούμε στα αρμόδια υπουργεία για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές στον πρωτογενή τομέα και στις υποδομές».

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου:

Σε ύφεση η πυρκαγιά - Κάηκαν περίπου 10.000 στρέμματα – Ζητήσαμε την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Δ.Ε....

Posted by Νίκος Μπαράκος on Tuesday, July 30, 2024
Κλείσιμο

Αναλυτικά η ανάρτηση το δημάρχου:


«Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, 29 Ιουλίου 2024, μετά τις 3 το μεσημέρι στην κοινότητα Πετριών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και εξαπλώθηκε γρήγορα προς διάφορες κατευθύνσεις. Από την πρώτη στιγμή δόθηκε σκληρή μάχη από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, με τη συνδρομή του Δήμου και της Περιφέρειας. Ευχαριστούμε θερμά τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, φυσικά τους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τους χειριστές μηχανημάτων, τους κατοίκους και όλους όσοι κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παραμένουμε σε εγρήγορση για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την πρώτη αυτοψία που έκανε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, κάηκαν περίπου 10.000 στρέμματα. Η πυρκαγιά έκαψε εκτάσεις στα διοικητικά όρια τεσσάρων κοινοτήτων: των Πετριών, των Κριεζών, των Κοσκίνων και του Δύστου. Έχουν καταστραφεί καλλιέργειες, βοσκοτόπια αλλά και υποδομές, που αφορούν κυρίως σε υδρευτικά δίκτυα και σε δίκτυα ηλεκτροδότησης.

Από αύριο ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια για να αποκατασταθεί η περιοχή. Έχουμε ήδη αιτηθεί ως Δήμος την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Δημοτική Ενότητας Διστύων και θα απευθυνθούμε στα αρμόδια υπουργεία για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές στον πρωτογενή τομέα και στις υποδομές».

Ειδήσεις σήμερα:

MyCoast: Από τη μάχη της πετσέτας φθάσαμε στο άλλο άκρο, στο κυνήγι της ξαπλώστρας

Η Lamborghini των θαλασσών: Καταμαράν μισού δισ. ευρώ στα χέρια Κυπρίων

Πόρισμα Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: Καμία σχέση του Predator με τις κρατικές υπηρεσίες - Νόμιμες οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ - Σε δίκη 4 υπεύθυνοι των ιδιωτικών εταιρειών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης