Σενάρια 24ωρης λειτουργίας των νοσοκομείων της Αττικής

Σενάρια 24ωρης λειτουργίας των νοσοκομείων της Αττικής

Εξετάζεται η έναρξη καθημερινής 24ωρης εφημερίας από τον Οκτώβριο σε εννέα νοσοκομεία της Αττικής για αρχή - Ποια είναι τα προβλήματα εφαρμογής αυτού του σχεδίου

nosokomio12
Τον δύσκολο «γρίφο» του εφημεριακού συστήματος των νοσοκομείων της Αττικής πιάνει και αφήνει το υπουργείο Υγείας και επιδίδεται σε ασκήσεις επί χάρτου, με όσα μελετώνται στην πράξη να φαίνονται προς το παρόν ανεφάρμοστα.

Εδώ και καιρό αναζητάται η «φόρμουλα» εκείνη που θα οδηγήσει σε καλύτερη κατανομή των ασθενών και μείωση του όγκου που δέχονται συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα, με σκοπό την αποσυμφόρησή τους αλλά και την εξάλειψη του φαινομένου των ράντζων. Η 1η και η 2η Υγειονομική Περιφέρεια στην Αττική πραγματοποιούν μελέτες και το σενάριο που προκρίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η 24ωρη λειτουργία όλων των νοσοκομείων μαζί.

Πρόκειται για κάτι, βέβαια, που μετατίθεται στην «καρδιά» του φθινοπώρου. Άλλωστε, τα σχέδια έχουν παγώσει καθώς είναι σε εξέλιξη η τοποθέτηση των νέων διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Επιπλέον, εκκρεμεί η επιλογή των νέων διοικητών των νοσοκομείων, που σημαίνει ότι ακόμη και εάν αποφασιστεί η 24ωρη εφημέρευση να είναι δύσκολο να γίνει πράξη. Εκτός από τα πρακτικά ζητήματα, όμως, προκύπτουν ερωτηματικά στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου δεδομένου ότι οι ελλείψεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι πολλές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης