Ο καθηγητής Μανώλης Κουτούζης εξελέγη ο πρώτος Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Ο καθηγητής Μανώλης Κουτούζης εξελέγη ο πρώτος Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Ο νέος πρύτανης και οι τέσσερις αντιπρυτάνεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

eap-koutouzis
Πρώτος πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) εκλέχθηκε ο Μανώλης Κουτούζης, κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, μετά από τις πρώτες εκλογές που διεξήχθησαν στο ΕΑΠ.

Μέχρι πρότινος, το ΕΑΠ διοικούνταν από διοικούσες Επιτροπές, ωστόσο, μετά την πρόσφατη ψήφιση του ν. 5094/2024 (για τα μη κρατικά πανεπιστήμια), δόθηκε η δυνατότητα αυτοδιοίκησης στο πανεπιστήμιο.

Παράλληλα με την εκλογή του πρώτου Πρύτανη ορίστηκαν, με βάση την πρόταση του εκλεγέντα πρύτανη, και οι πρώτοι τέσσερις αντιπρυτάνεις του ΕΑΠ:

- Αθανάσιος Μιχιώτης, καθηγητής Α' βαθμίδας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ, αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας.

Κλείσιμο
- Τάκης Καγιαλής, καθηγητής Α' βαθμίδας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Εξωστρέφειας.

- Ευθύμιος Ζέρβας, καθηγητής Α' βαθμίδας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Βιώσιμου Σχεδιασμού του ΕΑΠ, αντιπρύτανης Υποδομών και Οικονομικών.

- Βασίλης Βερύκιος, καθηγητής Α' βαθμίδας της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας του ΕΑΠ, αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας.

Ο νέος Πρύτανης μετά την εκλογή του έστειλε το παρακάτω ευχαριστήριο μήνυμα

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι μέλη ΔΕΠ του ΕΑΠ

Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για το Πανεπιστήμιό μας. Για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια λειτουργίας, έχουμε δημοκρατικά εκλεγμένες Πρυτανικές Αρχές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Ολοκληρώθηκε έτσι μια πρωτόγνωρη για όλους/ες εμάς διαδικασία, η οποία κατά τη γνώμη μου ήταν γόνιμη και δημιουργική. Η διαδικασία αυτή μας έκανε να σκεφτούμε και να συζητήσουμε για το Πανεπιστήμιό μας, τις προσδοκίες μας γι αυτό, να αναστοχαστούμε και να αποτιμήσουμε την μέχρι τώρα πορεία του και να δεσμευτούμε για το μέλλον του.

Ξεκινάει μια νέα εποχή για το ΕΑΠ, μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, τις οποίες είμαι βέβαιος ότι θα αντιμετωπίσουμε με συναίνεση, ενότητα, αμοιβαία υποστήριξη και συνεργασία.

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης για την εμπιστοσύνη και την τιμή που έδειξαν στο πρόσωπό μου εκλέγοντας με πρώτο Πρύτανη του ΕΑΠ. Μαζί με όλα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, αλλά μαζί και με όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΕΑΠ, θα προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε το Πανεπιστήμιό μας στη νέα εποχή. Θερμές ευχαριστίες και στους νέους Αντιπρυτάνεις μας για όλη την βοήθεια.

Με αίσθημα ευθύνης και διαρκή αγωνία για το καλό του ΕΑΠ θα υπηρετήσω, τη θέση του Πρύτανη με αφοσίωση, πίστη στο συλλογικό όραμα, δικαιοσύνη και ήθος. Δεσμεύθηκα επίσης ότι θα επιδιώξω τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Το νέο περιβάλλον, οι νέες προκλήσεις και ευκαιρίες δεν μπορούν να αξιοποιηθούν με άλλο τρόπο παρά μόνο με συναίνεση, συλλογικότητα, ανοικτό διάλογο και μέγιστη αξιοποίηση γνώσεων, ιδεών και ικανοτήτων.

Όπως αναφέρεται και στο Σχέδιο Ανάπτυξης που καταθέσαμε, κατά τη διάρκεια της θητείας μου θα εστιάσω τις προσπάθειές μου σε έξι βασικούς άξονες/προτεραιότητες.

Στον ανασχεδιασμός και περαιτέρω ενίσχυση της ποιότητας των προσφερόμενων Προγραμμάτων Σπουδών, με έμφαση στο αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό υλικό και στη βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία των φοιτητών/ριών.

Στη δημιουργία ασφαλούς συμπεριληπτικού περιβάλλοντος, με ίσες ευκαιρίες για όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στις δημοκρατικές διαδικασίες, διαφάνεια, συλλογικότητα και συμμετοχικότητα στις αποφάσεις. Όλα αυτά θα συνοδεύονται από διαρκή λογοδοσία.

Στις ουσιαστικές δράσεις εξωστρέφειας και βελτίωση της αναγνωρισιμότητας του ΕΑΠ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το ΕΑΠ πρέπει να αξιοποιήσει το συγκριτικό του πλεονέκτημα.
Στην ανάπτυξη των ακαδημαϊκών και ερευνητικών υποδομών, με βάση τον στρατηγικό προγραμματισμό του ιδρύματος.

Στην Ανάπτυξη της έρευνας, τόσο της βασικής όσο και της εφαρμοσμένης, σε τομείς αιχμής και σε σύνδεση με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Το όραμά μας για το ΕΑΠ είναι να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα των ακαδημαϊκών προδιαγραφών του να ενισχύσει την αξιοκρατία, την ανοικτότητα σε συνεργάτες, διδάσκοντες/ουσες και φοιτητές/ριες, όπως και σε ιδέες, μεθόδους και πρακτικές, που θα δίνει ευκαιρίες στις φοιτήτριες και τους φοιτητές του, καθώς και στο ακαδημαϊκό και διοικητικό του προσωπικό να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές τους. Ενα Πανεπιστήμιο που θα αποτελεί σημείο αναφοράς στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με διαρκή προσφορά καινοτόμου γνώσης στην ελληνική ανώτατη εκπαίδευση.

Στην προσπάθεια αυτή πολύτιμη βοήθεια θα προσφέρουν τόσο οι συνάδελφο, μέλη ΔΕΠ του ΕΑΠ όσο και το διοικητικό μας προσωπικό. Πολύτιμοι αρωγοί θα είναι και οι εκατοντάδες συνάδελφοι Καθηγητές/ριες-Σύμβουλοι (ΣΕΠ) οι οποίοι/ες αποτελούν και τους/τις καλύτερους/ες πρεσβευτές του ΕΑΠ στη χώρα και το εξωτερικό!

Αγαπητές και αγαπητοί μου,

Για μια ακόμη φορά και εκ μέρους των νέων Αντιπρυτάνεων, σας ευχαριστώ όλους/ες για την εμπιστοσύνη και την τιμή. Πιστεύω ακράδαντα στις δυνατότητες του ΕΑΠ, στη δυναμική του όπως και στις ικανότητες και την αφοσίωση των ανθρώπων του. Η επόμενη τετραετία θα είναι γεμάτη προκλήσεις. Με σκληρή δουλειά, ενότητα, δέσμευση και γνώση, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε!

Να είστε όλοι/ες καλά.

Μανώλης Κουτούζης

Την ίδια ώρα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Πευκοδάσος Κιλκίς.


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια μετά από επίθεση στην Τεχεράνη

Πέθανε 13χρονη που έκανε διακοπές στην Κρήτη με τους γονείς της

Χεζμπολάχ: Ο Φουάντ Σουκρ ήταν στο κτίριο που χτύπησε το Ισραήλ αλλά δεν επιβεβαιώνουμε πως σκοτώθηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης